Σήμερα θα μάθουμε να τρώμε... λουλούδια!

Τι κι αν είναι Παρασκευή και 13; Στην Αθήνα απόψε, γίνονται πολύ ωραία πράγματα.
Σήμερα θα μάθουμε να τρώμε... λουλούδια!



Παρασκευή σήμερα και υποδεχόμαστε το Σαββατοκύριακο με σεμινάρια βρώσης λουλουδιών, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις και μουσικές εξ Ανατολής.

Σεμινάριο: Ίσως ό,τι πιο πρωτότυπο έχεις ακούσει τον τελευταίο καιρό. Απόψε στις 20:00, στη Στοά Εμπόρων, τα Flower Girls, η collectiva τριών καλλιτεχνών (της Ελευθερίας της Δήμητρας και της Χριστίνας), θα μας μάθουν πώς να τρώμε comme il faut…  τα λουλούδια! Πρόκειται για ένα σεμινάριο βρώσης και σερβιρίσματος λουλουδιών.

«Το Savoir Vivre (σαβουάρ βιβρ) είναι εγχειρίδιο σύμφωνα με το οποίο ο αναγνώστης μαθαίνει να εφαρμόζει στο σύνολο της ζωής του, κανόνες καλής συμπεριφοράς . Άλλωστε αυτή είναι και η ετυμολογία του : να ξέρεις να ζεις. Είναι η γνώση του τι ακριβώς η κοινωνία θεωρεί αποδεκτό , του τι ζητά από εμάς και του τι πρέπει να πράττουμε σε κάθε στιγμή και περίσταση της ζωής μας. Σήμερα θα μάθουμε πώς να σερβίρουμε λουλούδια και πώς να τα καταναλώσουμε στη συνέχεια»

Θέατρο: Στου Ψυρρή, το Εργαστήρι Μαιρηβή παρουσιάζει σήμερα στις 21:00, την παράσταση με τίτλο «Η Νύχτα Θα Τελειώσει Κάποια Μέρα;». Πρόκειται  για μία παράσταση θεάτρου κούκλας για ενήλικες και εφήβους από την κομπανία "Tête dans le sac - marionnettes" - Ελβετία, στο πλαίσιο "Εβδομάδα Γαλλοφωνίας 2015".

Είναι η ιστορία της αναγκαστικής φυγής των προσφύγων της Μικράς Ασίας, που εκδιώχθηκαν από τη γη τους και των εσωτερικών μεταναστών, που εγκατέλειψαν την ηπειρωτική και νησιωτική χώρα ακολουθώντας την επιθυμία τους για μια καλύτερη ζωή. Κάπως έτσι, συγκεντρώθηκαν βίαια στην Αθήνα και τον Πειραιά, πάνω από 1,5 εκατομμύριο κόσμος που, καθώς δε συναντά θερμή υποδοχή, αρχίζει να μοιράζεται τη μίζερη καθημερινότητα του αιγαιακού υποκόσμου.

Μεταφερόμαστε για 60 λεπτά στη Ελλάδα και την Τουρκία των αρχών του 20ού αιώνα, για την ανασύσταση της ιστορίας μιας λογοκριμένης τότε μουσικής. Του ρεμπέτικου.

(Για εφήβους και μεγάλους)

Είσοδος:7-10€

 

Χορός: Η χορευτική ομάδα «Κι όμΩς κινείται» παρουσιάζει στις 21:15, στο θέατρο Αλκμήνη, την παράσταση με τίτλο «Βetelgez». 
Έξι χορευτές - ακροβάτες διαχειρίζονται μια επιφάνεια ευμετάβλητης ισορροπίας, διηγούμενοι την ιστορία του αστέρα Betelgez, ο οποίος πρόκειται να εκραγεί ως σούπερ νόβα. Ένας δεύτερος ήλιος θ’ ανατείλει στον ουρανό της Γης. Η λαµπρότητα της έκρηξης θα είναι τόσο έντονη, ώστε θα φαίνεται στον ουρανό για, περίπου, 15 ηµέρες.

«Πεθαίνουμε πολλές φορές κατά τη διάρκεια μιας ζωής, τα κύτταρα ανανεώνονται, το σώμα ξαναγίνεται σχεδόν από την αρχή και το παρόν της εμπειρίας γεννά καινούριους εαυτούς, για να υπερασπίζονται άθελά τους, την ιδέα του σταθερού "εγώ". Και είμαστε αθάνατοι. Από ένα υλικό πού φτιάχτηκε στην αρχή του χρόνου, διαπερνάει την έννοια της μορφής και θα υπάρχει μέχρι το τέλος του χρόνου, αν υπάρχει τέλος». 

Είσοδος: 10€

Μουσική: Σήμερα το Gazarte θα φιλοξενήσει ένα σπουδαίο μουσικό που δεν πρέπει να χάσεις. Ο Τούρκο-Σουηδός σαξοφωνίστας, παραγωγός και συνθέτης, Ilhan Ersahin, ένας από τους πιο δημιουργικούς μουσικούς στη σύγχρονη jazz σκηνή, γνωστός και ως ο guru της ΝuΒlu jazz, θα δώσει μια μοναδική συναυλία, στις 22:00.

«Εγκατεστημένος στη Νέα Υόρκη από το 1990, έχει συνεισφέρει σημαντικά στην παγκόσμια εξάπλωση και στη διαμόρφωση της τζαζ και των προεκτάσεων της, δημιουργώντας έναν ιδιαίτερο ήχο που έγινε γνωστός ως αισθητική Nublu.  

Στο jazz club του στη Νέα Υόρκη, έχουν παρελάσει τεράστια ονόματα της μουσικής όπως οι Lou Reed, David Byrne και Tom Waits. Με ζωντανή μουσική κάθε βράδυ και με τις κυκλοφορίες των δίσκων, το NuBlu έγινε καλλιτεχνικό κέντρο και το παραμελημένο East Village απέκτησε καινούριο ενδιαφέρον, θυμίζοντας λίγο το Χάρλεμ των αρχών του 20ού αιώνα».

Είναι μία από τις συναυλίες που δεν πρέπει να χάνονται.

Είσοδος: 15-30€.