Exodos: Το αγαπημένο βιβλίο Αγαπητέ Θεέ μεταφέρεται στο θέατρο

Με γεμάτο πρόγραμμα ξεκινάει και αυτή η εβδομάδα.
Exodos: Το αγαπημένο βιβλίο Αγαπητέ Θεέ μεταφέρεται στο θέατρο



Η καλή εβδομάδα από τη Δευτέρα φαίνεται. Δες τι επιλέξαμε σήμερα για σένα.

Θέατρο: Στη σκηνή του θεάτρου Ειλισσός ανεβαίνει απόψε στις 21:00, η παράσταση «Αγαπητέ Θεέ», βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Eric - Emmanuel Schmitt. Το έργο απαρτίζεται από τα γράμματα του δεκάχρονου Όσκαρ στον θεό. Υπάρχει; Κι αν ναι, γιατί επιτρέπει την αρρώστια; Είναι κακός ή απλώς δεν είναι έξυπνος;

««Με λένε Όσκαρ, είμαι δέκα χρονών, έχω βάλει φωτιά στη γάτα, στο σκύλο, στο σπίτι (αν δεν κάνω λάθος έχω ψήσει και τα χρυσόψαρα), κι αυτή είναι η πρώτη φορά που σού γράφω, γιατί μέχρι σήμερα, λόγω του σχολείου, δεν είχα χρόνο». Ε, δε θα μπορούσα να γράψω: «Με φωνάζουν Γλόμπο, δε δείχνω παραπάνω από επτά, μένω στο νοσοκομείο λόγω του καρκίνου μου, και δεν Σου ’χω απευθύνει ποτέ το λόγο γιατί δεν πιστεύω ότι υπάρχεις»; Βέβαια, αν το γράψω αυτό, την πάτησα, γιατί θα δείξεις λιγότερο ενδιαφέρον για μένα. Κι εγώ το ’χω ανάγκη το ενδιαφέρον Σου».

Το βιβλίο μας έκανε να κλαίμε με μαύρο δάκρυ. Σκέψου τι μπορεί να μας προκαλέσει βλέποντάς το να παίζεται στο σανίδι.

Στη διασκευή του έργου παίζουν τέσσερις νέοι δημιουργοί, οι  τρεις εκ των οποίων είναι ηθοποιοί, απόφοιτοι του Θεάτρου Τέχνης κι ο ένας μουσικός.

Είσοδος:5-10€

Έκθεση: Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης εγκαινιάζει σήμερα την έκθεση φωτογραφίας του του Luiz Veloso, με τίτλο «Opertus». Σε προσκαλεί να δεις πέρα από την "πρώτη" εικόνα που τα μάτια σου αντιλαμβάνονται!

Μία έκθεση που σε καλεί να σκεφτείς πόσο σημαντικό είναι να εξερευνήσεις τις πολλές όψεις και απόψεις που είναι κρυμμένες στην καθημερινή σου ζωή, γιατί, τελικά, η πραγματικότητα δεν είναι αυτό που αισθάνεται το σώμα μας αλλά αυτό που αντιλαμβάνεται το μυαλό μας.   

Είσοδος: Free

Xορός: Στον πολυχώρο Μπαγκλαντές παρουσιάζεται η χορευτική παράσταση με τίτλο «Στην Άκρη του Βατήρα», από την ομάδα χορού Αμάλγαμα. Το έργο διάρκειας 60 λεπτών, περιέχει σκηνές διάδρασης με το κοινό.

«Σε ένα γυμνό χώρο που μεταμορφώνεται πότε σε σπίτι, πότε σε πασαρέλα, πότε σε γιαπωνέζικο λουτρό και πότε σε ατμόσφαιρα από έργο του Beckett, μια γυναίκα κολυμπά ανάμεσα στις δοξασίες, στις αντιφάσεις, στην αναποφαστικότητά της και στα αδιέξοδα που η ίδια δημιουργεί στον εαυτό της».

Eίσοδος: Free (με προαιρετική οικονομική συνεισφορά)

 

Προβολή: Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζει απόψε στις 21:00, το ντοκιμαντέρ του Sam Green, με συνοδεία ζωντανής μουσικής από τους Ymusic.

«Πώς συνδυάζονται τα ρεκόρ Γκίνες, ένα ντοκιμαντέρ, μια εξαμελής μπάντα και ένας αφηγητής; Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να το… ανακαλύψει, σε μια μοναδική παράσταση - προβολή της ταινίας The Measure of All Things (Μέτρο Πάντων) με συνοδεία ζωντανής μουσικής. Η εκδήλωση με θέμα την ταινία του υποψήφιου για Όσκαρ αμερικανού σκηνοθέτη περιλαμβάνει ακόμα σεμινάριο crowd-funding από τον ίδιο τον Green (στις 17:00).

Είσοδος: 8€

Με αφορμή την παράσταση "Αγαπητέ Θεέ", διάβασε εδώ τα τα τρία παραμύθια για μεγάλους, που θα σε κάνουν να δεις τη ζωή αλλιώς.