Σήμερα όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Στέγη

Μάθε γιατί.
Σήμερα όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Στέγη



Απόψε θα έχεις την ευκαιρία να δεις έναν καλλιτέχνη που μπορείς να πεις ότι άλλαξε τον τρόπο που ακούν και εκτιμούν οι ακροατές τη μουσική που γράφτηκε πριν από κάμποσους αιώνες.

 Μουσική: Στις 20:30, η Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, θα φιλοξενήσει τον μεγάλο μουσικό, Jordi Savall. Η προσέγγισή του στη μουσική χαρακτηριζόταν πάντοτε από το συνδυασμό της εξαιρετικής προσοχής στις ιστορικές λεπτομέρειες και μιας δυναμικής ερμηνείας, με ενεργητικότητα και πειστικότητα.

«Ο Savall έχει κάνει τη μεγαλύτερη προσπάθεια από οποιονδήποτε άλλον για να φέρει στο προσκήνιο τις μουσικές σχέσεις ανάμεσα στη Δυτική Ευρώπη και τον αραβικό και οθωμανικό κόσμο, αρχικά, και πιο πρόσφατα πηγαίνοντας ακόμα παραπέρα, έως την Αρμενία και τις γύρω περιοχές, χτίζοντας πολιτιστικές γέφυρες που οικοδομούνται πάνω στη μουσική εμπειρία, και όχι σε μια αδιάφορη «παγκοσμιοποιημένη» προσέγγιση».

O Savall παρέα με τους Xavier Diaz-Latorre / Pierre Hantaï, θα παρουσιάσουν έργα για βιόλα ντα γκάμπα του Μαρέν Μαραί (1656-1728), ενός συνθέτη, του οποίου η γραφή έχει μία ανθρώπινη χροιά. Πρόκειται για μια παράσταση πολύ ιδιαίτερη που απευθύνεται σε κοινό με εξίσου ιδιαίτερα ακούσματα.

Είσοδος: 5-36€

 

Θέατρο: Στο θέατρο Βικτώρια ανεβαίνει για μία ακόμα Τετάρτη, η παράσταση «Χίλντα», σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου. Το έργο της Marie NDiaye, παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Σύγχρονου Θεάτρου και στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και τώρα ξανασυστήνεται στο κοινό από τη σκηνή της Γ’ Σεπτεμβρίου.

«Πρωταγωνιστούν μία νεαρή υπηρέτρια, η Χίλντα και η κυρία της. Η συγγραφέας διεισδύει στα άδυτα του αιώνιου ζεύγους κύριος - υπηρέτης, ανώτερος - κατώτερος, ισχυρός - ανίσχυρος. Ένα δοκίμιο για την αλλοτρίωση της προσωπικότητας και την ουτοπία της συνύπαρξης. Η κυρία επιθυμεί να δώσει σάρκα και οστά στις συγκεχυμένες και ουτοπικές της ιδέες περί ελευθερίας, δημοκρατίας και ισότητας, ενώ η Χίλντα θέλει, απλώς, να παραμείνει μία απλή υπηρέτρια. Η ιστορία μιας καταστροφής». 

Είσοδος: 5-12€
 

Έκθεση: Σήμερα είναι τα εγκαίνια της έκθεσης «Εργαστήριο Ζωγραφικής της ΑΣΚΤ», στην Πινακοθήκη Γρηγοριάδη. Στις 19:30 εβδομήντα νέοι καλλιτέχνες, φοιτητές ή απόφοιτοι του Α’ εργαστηρίου ζωγραφικής παρουσιάζουν τη δουλειά τους.

Η παρουσία τόσων καλλιτεχνών σε συνδυασμό με την ποικιλία των έργων και των διαφορετικών εκφράσεων είναι ένας τολμηρός στόχος και αξίζει να την επισκεφτείς.

Είσοδος: Free

Άθληση: Στο Ρομάντσο συνεχίζονται τα ανοιχτά μαθήματα yoga σε όλους τους ενδιαφερόμενους, από αρχάριους έως και προχωρημένους. Το μόνο που χρειάζεται για τη συμμετοχή είναι άνετα ρούχα, αντιολισθητικά yoga mats και καλή διάθεση. Τα μαθήματα της Σίσσυς Φραγκιαδάκη ξεκινούν με Hatha Flow ευθυγραμμίσεις, ενώ περιέχουν και Vinyasa yoga.

Είσοδος: Ελεύθερης επιλογής (donation)