Το σημερινό πρόγραμμα εξόδου έχει ποικιλία

Live, θέατρο, χορός, σινεμά.
Το σημερινό πρόγραμμα εξόδου έχει ποικιλία



Πέμπτη σήμερα και το πρόγραμμα έχει θεατρικές και κινηματογραφικές πρεμιέρες. Κι αν αντέξεις, «παίζει» και συναυλία στο Gagarin 205.

Θέατρο: Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, ανεβαίνει στις 21:15 η παράσταση «Η όγδοη μέρα της δημιουργίας».  Η Εταιρεία Θεάτρου «Θέρος», βασισμένη σε διηγήματα του André Pieyre de Mandiargues,  μελετά τους μηχανισμούς συνύπαρξης και αλληλοσπαραγμού στις ανθρώπινες κοινωνίες.

Οι τρεις κεντρικές ηρωίδες αυτών των διηγημάτων προσεγγίζονται σαν «στιγμές» της ίδιας προσωπικότητας και της πορείας της μέσα σε κοινωνικά σύνολα που τη διαπομπεύουν ή τη βασανίζουν, ελπίζοντας στην αναμόρφωσή της.
 
Είσοδος: 10-15€


 

Χορός: Στο Σύγχρονο Θέατρο της οδού Ευμολπιδών στο Γκάζι, έχει πρεμιέρα σήμερα στις 21:00, η χορευτική παράσταση «W Memorabilia». Οι RootlessRoot, μετά τις sold out εμφανίσεις τους στο Φεστιβάλ Αθηνών 2014 και στα πιο σημαντικά φεστιβάλ σε όλη την Ευρώπη,  επανέρχονται με το δυναμικό σόλο W Memorabilia (Phaedra’s Laboratory).

Στο W Memorabilia η τραγική ηρωίδα (Φαίδρα) γίνεται το πρόσφορο έδαφος πάνω στο οποίο διερευνώνται αντιθετικές και αντικρουόμενες όψεις της γυναικείας φύσης: πειθήνια σύζυγος και τιμωρός της απιστίας, στοργική μητέρα και απεγνωσμένη βρεφοκτόνος. Με γνώμονα το έντονα θεατρικό στοιχείο, η χορογράφος Λίντα Καπετανέα επιχειρεί να ψυχογραφήσει με τη γλώσσα του σώματος, με οδηγό την ορμητικότητα της μουσικής και την σωματική ενέργεια.

Είσοδος: 10-12€
 

Μουσική: Ο σπουδαίος μουσικός Μark Lanegan με την μπάντα του θα εμφανιστούν απόψε στις 20:30, στο Gagarin 205. Οι alternative, psychedelic  rock, grunge,  ήχοι τον έχουν καταστήσει αγαπημένο του ελληνικού κοινού.
 
Ο 50χρονος Αμερικανός Lanegan, φτιάχνει καλύτερα από όλους soundtracks για μικρές, προσωπικές καταστροφές, και το νέο του άλμπουμ "Phantom Radio" δεν είναι εξαίρεση. Ένας ακόμα δίσκος που θα δώσει κομμάτια που θα ακούγονται στο διηνεκές, αλλά και ένας δίσκος που σήμανε την ανάμιξη του καλλιτέχνη με την τεχνολογία, αφού ένα μεγάλο μέρος του ηχογραφήθηκε σε smartphone με τη χρήση του application Funk Box.
 
Είσοδος: 20-28€
 

 

Προβολές: Σήμερα όπως και κάθε Πέμπτη το βράδυ περιλαμβάνει κινηματογραφικές πρεμιέρες. Δες τις νέες ταινίες που βγαίνουν απόψε στις αίθουσες, εδώ.