Caliente: Πήγαμε στο πιο ζεστό μαγαζί της Πανόρμου και δοκιμάσαμε ιδιαίτερα cocktail!

Χωμένο μέσα στο στενάκι, ανάμεσα σε άλλα bar, βρίσκεται ένα από τα πιο αγαπημένα στέκια της περιοχής.
Caliente: Πήγαμε στο πιο ζεστό μαγαζί της Πανόρμου και δοκιμάσαμε ιδιαίτερα cocktail!



Όλοι το ξέρουν, αλλά όχι πάντα με το όνομά του. «Ποιο; Εκείνο που κρατάει μέχρι αργά δεν είναι; Έχουμε περάσει κάτι βράδια εκεί μέσα. Απερίγραπτα!». Το Caliente όμως, δεν είναι μόνο αυτό. Είναι οι φιλόξενοι άνθρωποί του, η ποιότητα των προϊόντων του και η όρεξη των παιδιών που το έχουν να μην εφησυχάζουν ποτέ και να ψάχνουν πάντα τρόπους να εξελίσσονται. Προϊοντικά, μουσικά, χωροταξικά.

Βρίσκεται στο νούμερο 37 της Αλ. Παυλή, από τότε που πρωτοάνοιξε, τον Δεκέμβριο του 2007. Οι άνθρωποί του, ήθελαν να δημιουργήσουν ένα χώρο ζεστό, που οι πελάτες τους θα νιώθουν άνετα όταν πίνουν τον καφέ ή το ποτό τους. Έτσι κατέληξαν στο Caliente. Θα το βρεις ανοιχτό επτά μέρες την εβδομάδα από τις 10 το πρωί, όπου η Γιώτα και ο Γιώργος θα σου ετοιμάσουν καφεδάκι ή φρέσκο τσάι (δοκίμασε το πράσινο τσάι μαστίχας), συνοδευόμενο από το homemade γλυκάκι σου (εμείς λατρέψαμε την φραουλόπιτα, -από 3,5€). Κι αν είσαι όντως του γλυκού, μην διστάσεις να ζητήσεις ρόφημα Chocolime. Αποκάλυψη!

Κάπως έτσι φθάνει το βραδάκι, όπου αν ξεκινήσεις με μπύρα, μπορείς να την συνοδεύσεις με (επίσης) σπιτική pizza (με 6,5€ κι έχεις χορτάσει) ενώ για τη συνέχεια η ποικιλία στον κατάλογο των cocktail, σχεδόν θα σε μπερδέψει. Είναι τόσα πολλά και λαχταριστά, που δεν θα ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Γι’ αυτό ζήτα τη βοήθεια του Αναστάση ή του Βασίλη, οι οποίοι θα βρουν σίγουρα αυτό που σου ταιριάζει να πιεις. 

Το Caliente ανακαινίστηκε πρόσφατα και έγινε ένα κουκλάκι ζωγραφιστό. Καθαρές, λιτές γραμμές, χωρίς πολλά πράγματα, με ζεστή μπάρα και χαρακτήρα, φτιάχνει ατμόσφαιρα που σε κρατάει. Πριν κάτσεις στο bar, ρίξε μία ματιά στις πλεκτές καρέκλες του. Μάλλον θα θέλεις να φορτώσεις κάποια, φεύγοντας. 

Επίσης πες στα παιδιά να σου δείξουν το μοναστηριακό- Transformers τραπέζι (αυτό είναι inside joke). Κι αν ποτέ το βρεις άδειο- πράγμα δύσκολο, πιες εκεί το ποτάκι σου, απολαμβάνοντας τις rock & roll, funk και στο πολύ κέφι 80’s -90’s μουσικές των ακομπλεξάριστων dj του.

Όταν ο καιρός ανοίξει, ρώτα που είναι το Skybar. Θα οδηγηθείς στο πίσω μέρος του μαγαζιού, όπου αν κοιτάξεις ψηλά βλέπεις ουρανό, γιατί η οροφή… ανοίγει.

Με τούτα και με εκείνα, εμείς βρήκαμε το στέκι μας στην περιοχή. Γιατί ο Γιώργος και ο Βαγγέλης κατάφεραν να μας κάνουν να ξαναερωτευτούμε την Πανόρμου. Να γίνουμε ένα με το προσωπικό και να νιώσουμε όπως ακριβώς νιώθουν και εκείνοι μεταξύ τους: Φίλοι.
 

Πάτα play για να δεις το απολαυστικό βιντεο των παιδιών όταν έμεθαν να παίζουν με τα υλικά, για να μπορείς σήμερα να δοκιμάσεις αυτά τα υπέροχα cocktail.