Ήξερες ότι υπάρχει ζαχαροπλαστείο με υγιεινά γλυκά;

Στο "Φύσις" όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των γλυκών, είναι βιολογικής προέλευσης.
Ήξερες ότι υπάρχει ζαχαροπλαστείο με υγιεινά γλυκά;



«Γλυκό και διαιτητικό, εξ ορισμού δεν γίνεται», έτσι λένε οι διαιτολόγοι. Ωστόσο στην Αγία Παρασκευή άνοιξε πριν από περίπου έξι χρόνια ένα ζαχαροπλαστείο που «ισχυριζόταν» ότι έχει γλυκά αν όχι διαιτητικά, σίγουρα υγιεινά. Γλυκά από τη φύση.

Αν έχεις δοκιμάσει έστω και μία φορά, σίγουρα επαληθεύεις τους ισχυρισμούς των ανθρώπων της Φύσις. Ήδη από τη στιγμή που εισέρχεσαι στο χώρο, σε παίρνουν οι μυρωδιές, τα γλυκά είναι ωραία τοποθετημένα στις βιτρίνες τους, το προσωπικό είναι πάντοτε ευγενέστατο και σε προτρέπει να δοκιμάσεις. Αν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το συγκεκριμένο ζαχαροπλαστείο με δυο λέξεις αυτές θα ήταν σίγουρα «clean and clear». Βέβαια τώρα οι λέξεις είναι τρεις αλλά αξίζει μια κάποια υπερβολή.

Οι ιδιοκτήτες του, Γιάννης και ο Νεκτάριος Νταλιάνης, αποφάσισαν να ανοίξουν ένα ζαχαροπλαστείο, όπου όλα τα υλικά θα είναι βιολογικά, παρμένα από τη φύση, χωρίς προσθήκες χημικών, χρωστικών και διογκοτικών. Αβγουλάκια από το Ρέθυμνο της Κρήτης και το κτήμα Κοκολάκη, γάλα, βούτυρο και γιαούρτι από τη Φάρμα Παπαμαρίνου, στη Δράμα, φρούτα και αλεύρι άριστης ποιότητας και προδιαγραφών από όλη την Ελλάδα και βιολογική ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο, καστανή και ελαφρώς επεξεργασμένη.

Αυτή η χρήση αγνών υλικών έχει ως επακόλουθο την παραγωγή ελαφριών στη γεύση γλυκών, με γεύση, όψη και μυρωδιά σπιτική. Πολίτικα, σιροπιαστά, σοκολατάκια, τάρτες, παγωτά, κουλουράκια και κέικ. Εκεί θα βρεις ακόμα γλυκά χωρίς ζάχαρη ή γλουτένη, γλυκά για άτομα με αλλεργίες ή χωρίς λακτόζη. Αν με ρωτάς η πορτοκαλόπιτα ήταν "διαστημική".

Φαίνεται πως το στοίχημα της «Φύσις» πέτυχε. Έτσι απέκτησε πριν λίγους μήνες αδερφάκι στην άλλη λεωφόρο. Στην Κηφισίας, στο νούμερο 98 άνοιξε το νέο κατάστημα, κατακτώντας και τον κόσμο των βορείων προαστείων.

Info: http://www.fisis.eu   
 

Αν είσαι όντως της υγιεινής διατροφής, διάβασε εδώ για το παντοπωλείο όπου θα βρεις τα πάντα γύρω από αυτή.