Τραγούδι και χορός με τους Imam Baildi ή υπερθέαμα στο Μέγαρο;

Αν βέβαια είσαι σε διάθεση για art overdose, νωρίτερα στο Beton 7 ανεβαίνει η παράσταση «Κiska».
Τραγούδι και χορός με τους Imam Baildi ή υπερθέαμα στο Μέγαρο;



Το πρόγραμμα σήμερα ποικίλει. Περιλαμβάνει μουσικές, μία ασυνήθιστη έκθεση στο Φουάρ, θέατρο και μία διαφορετική χορευτική παράσταση στο Μέγαρο. Πάρε ιδέες.

Θέατρο: Kiska | Beton 7

Γιατί να πας: Γιατί η παράσταση πραγματεύεται ένα στόρυ που απασχόλησε πολύ το «ανθρωποφαγικό» (και μη) κοινό της Ελλάδας πριν λίγα χρόνια. Τότε που κάποιες  ιερόδουλες βρέθηκαν θετικές στον ιό του HIV και τα πρόσωπά τους εκτέθηκαν στην τηλεόραση.  Άκουσες ποτέ την δική τους πλευρά;

Υπόθεση: Το Μάιο του 2012 σε μία επιχείρηση σκούπα της αστυνομίας συλλαμβάνονται γυναίκες ιερόδουλες και τοξικομανείς παράνομα εκδιδόμενες. Μετά από πολλαπλές εξετάσεις αίματος όσες βρίσκονται θετικές στον ιό του HIV κρατούνται στην ασφάλεια και κατηγορούνται για σκοπούμενη σωματική βλάβη κατ´ εξακολούθηση εις βάρος πελατών. Την ίδια στιγμή τα πρόσωπά τους δημοσιοποιούνται στα ΜΜΕ.

Ως σύγχρονες μάγισσες μιας μεσαιωνικής εποχής διασύρονται και διώκονται ποινικά χωρίς δικαίωμα περίθαλψης.

Η αστυνομικός Ελένη συναντά μέσα στο ανακριτικό γραφείο την αλλοδαπή Ρωσίδα Kiska.

Από την ομάδα "ChameleoN" για τη σκηνή του Beton 7, σε σκηνοθεσία Ηλιάννας Μαυρομάτη.

Ώρα Έναρξης: 21:00

Είσοδος:5-10€
 

Έκθεση: Spontaneous Order | Φουάρ

Γιατί να πας: Γιατί θα δεις κάτι που μάλλον δεν έχεις ξαναδεί: την τέχνη του sumi-e, που κατά λέξη σημαίνει “εικόνα με μελάνι” και υιοθετήθηκε ως μορφή διαλογισμού από το Βουδισμό. Σκέψου το τώρα, συνδυασμένο με τις νέες τεχνολογίες. Το χάνεις αυτό το παράξενο mix & match;

Στο χώρο του Φουάρ, από απόψε θα εκτίθενται έργα  της Vanessa Divani, η οποία αφού σπούδασε την τέχνη του sumi-e, την «πάντρεψε» με τις νέες τεχνολογίες δίνοντας ένα αποτέλεσμα που συνδέει με έναν αλλόκοτο τρόπο Ανατολή και Δύση.

Ώρα εγκαινίων: 20:00

Είσοδος: Free

Χορός: Dreamcatcher από την ομάδα Μοmix|Mέγαρο Μουσικής Αθηνών

Γιατί να πας: Γιατί ξέρω ότι θες κάτι σουρεάλ για σήμερα και αυτή είναι η καλύτερη πρόταση για τέτοιες επιθυμίες! Γιατί είναι το διασημότερη ομάδα ακροβατικού χορού στον κόσμο. Γιατί μιλάμε για υπερθέαμα.

Υπόθεση: Δεν έχει. Πρόκειται για μία παράσταση της χορευτικής ομάδας Μοmix εμπλουτισμένη με 5 νέες διαφορετικές χορογραφίες. Ο χορός συναντά το τσίρκο, τα ακροβατικά, την παντομίμα, το θέατρο σκιών, τον αθλητισμό και την υποκριτική που με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας (σπέσιαλ εφέ, λέιζερ, προβολές, ειδικοί φωτισμοί, μαριονέτες, σκιές), δημιουργούν από κοινού ένα αλλόκοσμο σκηνικό στην αίθουσα Τριάντη του Μεγάρου.
 
Ώρα:20:00

Είσοδος: 24-65€

 

Μουσική: Imam Baildi |Fuzz Club

Γιατί να πας: Γιατί είναι φα-ντα-στι-κοί καλλιτέχνες και αν έχουν σίγουρα σε κάτι μεγάλο ταλέντο, αυτό είναι σίγουρα οι διασκευές. Επίσης είναι ξεσηκωτικοί, απρόβλεπτοι και αστείρευτοι. Όπως και να έχει δεν το συζητάμε άλλο. Εκεί θα πας.

Viva la fiesta είναι ο τίτλος της συναυλίας που θα φιλοξενηθει απόψε στην σκηνή του Fuzz και θα γίνει αυτό ακριβώς που λέει το όνομά του. «Ένα πρόγραμμα με γενναίες δόσεις latin, σε συνδυασμό με τις χορευτικές τους συνταγές που ξέρουμε πια ότι μας σηκώνουν από τις καρέκλες μας και, φυσικά, τις συγκινητικές τους τραγουδιστικές στιγμές».

Εγώ πάντως είμαι ήδη με το ένα πόδι στην έξοδο.

Ώρα: 22:00

Είσοδος: 9- 15€