Οι προτάσεις σήμερα έχουν αέρα επανάστασης

Είναι αργία και δεν θα μείνεις σπίτι.Δες που θα φας ωραίο μπακαλιάρο- σκορδαλιά, τι παράσταση θα δεις και που θα ακούσεις μουσικήαναβιώνονταςτην 25η Μαρτίου.
Οι προτάσεις σήμερα έχουν αέρα επανάστασης



Τι κι αν ο μήνας έχει 25; Εσύ θα πας το μεσημέρι για τον μπακαλιάρο σου και μετά θα συνεχίσεις με θέατρο και μουσική.

Φαγητό: Τι να κάνεις; Η μέρα επιβάλλει το γνωστό «δίδυμο» μπακαλιάρο- σκορδαλιά. Πάλι δεν ξέρεις που θα πας, πάλι θα σου βρούμε τη λύση. Έτοιμη;

Στο Εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης
Από το πρωί το Μουσείο της Ακρόπολης θα υποδέχεται το κοινό για δωρεάν δρώμενα. Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, το εστιατόριο του μουσείου, προσαρμόζει το μενού του όπως το απαιτεί η ημέρα. Μπακαλιάρος –σκορδαλιά, χαζεύοντας τον Παρθενώνα.
 

Γιώργης του Βυθού
Στη Λυκόβρυση υπάρχει ένα ιχθυοπωλείο που λειτουργεί και ως μικρό ταβερνάκι. Το σημείο δεν είναι ειδυλλιακό, αλλά η ποιότητα του ψαριού του και οι οικονομικές του τιμές είναι δύο πολύ καλοί λόγοι για να πας.

Ιnfo:  Σοφοκλή Βενιζέλου 92 |210 2848050
 

Xoχλιδάκι
Κοντά στην Πλατεία Αγίας Σοφίας στο Νέο Ψυχικό, βρίσκεται εδώ και κάποια χρόνια το «Χοχλιδάκι». Ιδανικό για όσους μένουν κοντά (και όχι μόνο) για να πιεις το ουζάκι ή το τσίπουρο σου και να απολαύσεις το σημερινό εθνικό φαγητό. Ο χώρος είναι πολύ περιποιημένος και θυμίζει παλιό μπακάλικο.

Info: Αδριανείου 31 | 210 6746661

Ψαράκια και θαλασσινά
Στη νέα άφιξη του Χαλανδρίου ή στην Κηφισιά ή στη Βάρκιζα. Όπου βολεύεσαι. Του Χαλανδρίου στεγάζεται σε ένα υπέροχο νεοκλασικό με κήπο. Οι τιμές σε αναλογία με τις γεύσεις θα δικαιώσουν την επιλογή σου.

Info: Κ. Βάρναλη 5, Χαλάνδρι | 2106855932
Ιλισίων 27, Κηφισιά |210 6203622
Λεωφ. Ποσειδώνος 14 |2109654138

 

Ψαρομανία
Στο Μαρούσι, υπάρχει ένας μικρός παράδεισος ψαριών. Φημίζεται για την ψαρόσουπά του. Οπότε αν είσαι από αυτούς που δεν αντέχουν τη σκορδαλιά, έχεις και μία νοστιμότατη εναλλακτική παραγγελία.

Ιnfo: Δάφνης 57| 210 8066519

  
Θέατρο: «Έξοδος» |Θέατρο Θησείον
Γιατί να πας: Γιατί το επιβάλλει η ημέρα. Θα δεις επί σκηνής την Μπουμπουλίνα, τη Μαντώ Μαυρογένους, τις Σουλιώτισσες και τις Μεσολογγίτισσες, και πιο σύγχρονες ηρωίδες να συνδιαλέγονται επί σκηνής. Τόσο ιδιαίτερο όσο ακούγεται.

Υπόθεση: Οι γνωστότερες ελληνίδες επαναστάτριες ανεβαίνουν σήμερα το απόγευμα στη σκηνή του Θεάτρου Φαργκάνη, για την τελευταία παράσταση «Έξοδος» που παρουσιάζεται από τη θεατρική ομάδα Anima. Το έργο διαπραγματεύεται το ερώτημα: Εγώ θα έβαζα σε κίνδυνο τη ζωή μου για κάτι μεγαλύτερο και ανώτερο από το ατομικό; Και τι είναι η πατρίδα σήμερα και τότε; Το θέμα της παράστασης στοχεύει να αναδείξει τις αντιφάσεις, τους δισταγμούς, τις αποφάσεις, αλλά και τις πράξεις εν τέλει των γυναικών στη διάρκεια της Νεοελληνικής Ιστορίας, μέσα από τη διαφορετικότητα του γυναικείου ψυχισμού.

Ώρα έναρξης:17:00

Είσοδος: 5-12€

 

Μουσική: Παναγιώτης Λάλεζας Live | Half Note Jazz Club
Γιατί να πας: Γιατί είπαμε ότι σήμερα θα το ζήσεις. Είναι 25η Μαρτίου και θα ακούσεις μουσικές και τραγούδια εμπνευσμένα από τότε. Παραδοσιακά πράγματα.

«Ο Παναγιώτης Λάλεζας και οι συνεργάτες του από τη σκηνή του Half Note ερμηνεύουν τραγούδια από την Άλωση της Πόλης μέχρι το ξεσηκωμό του γένους,αποδίδοντας ελάχιστο φόρο τιμής,στους αγωνιστές της λευτεριάς μας».     

Ώρα έναρξης: (από τις) 18:00

Είσοδος: 10-15€