Σήμερα στους κινηματογράφους επιστρέφουν όλα τα μεγάλα ονόματα

Χόπκινς, Μπαρδέμ, Πεν, Τζάκμαν, Γκιρ.
Σήμερα στους κινηματογράφους επιστρέφουν όλα τα μεγάλα ονόματα



Κάποιες λόγω αργίας, βγήκαν χθες. Εμείς παραδοσιακά σου παρουσιάζουμε σήμερα τις νέες κυκλοφορίες. Έχεις τουλάχιστον τρεις καλούς λόγους να πας σινεμά πάντως.

Η Απαγωγή του Κου Heineken
Γιατί να τη δεις: Για το ενδιαφέρον στόρυ και το comeback του μέγα Αντονι Χόπκινς.

Υπόθεση: Το 1983 μια ομάδα παιδικών φίλων πραγματοποίησαν το έγκλημα του αιώνα: απήγαγαν έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, κληρονόμο της αυτοκρατορίας της μπύρας, Heineken (Άντονι Χόπκινς). Η σοκαριστική απαγωγή –υπό την απειλή όπλων, στο φως της μέρας, στο Άμστερνταμ– είχε ως αποτέλεσμα να καταβληθούν τα μεγαλύτερα λύτρα για την απαγωγή ενός ατόμου. Ήταν το τέλειο έγκλημα… μέχρι που τους έπιασαν. Βασισμένη σε αληθινή ιστορία, «Η Απαγωγή του κύριου Heineken» φέρει την υπογραφή του Ντάνιελ Αλφρεντσον, σκηνοθέτη του δεύτερου και τρίτου μέρους της κριτικά αναγνωσμένης τριλογίας του Millennium («Το Κορίτσι που Έπαιζε με τη Φωτιά», «Το Κορίτσι στη Φωλιά της Σφήκας»).

Η ταινία είναι βασισμένη στο βιβλίο του Πίτερ Ρ. Ντε Βρις, «The Heineken Case», ο οποίος συνυπογράφει και το σενάριο με τον Γουίλιαμ Μπρούκφιλντ. Δίπλα στον Χόπκινς πρωταγωνιστούν οι Σαμ Γουόρθινγκτον, Τζιμ Στέρτζες και Ράιαν Κουάντεν.  

Διάρκεια:95 λεπτά
 

Σε Θέση Βολής
Γιατί να τη δεις: Για το δίδυμο Πεν- Μπαρδέμ. Δεν χάνεται τέτοια ευκαιρία.

Υπόθεση: Ένας πρώην στρατιώτης των Ειδικών Δυνάμεων, που υποφέρει από μετατραυματικό στρες, προσπαθεί να ξαναβρεί τον έρωτα της ζωής του, αφού προηγουμένως ταξιδέψει από το Λονδίνο στη Βαρκελώνη, και διασχίσει την Ευρώπη για να καθαρίσει το όνομα του.

Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ζαν-Πατρίκ Μανσέ, από το σκηνοθέτη του Taken (Η Αρπαγή) Πιέρ Μορέλ.

Διάρκεια: 115 λεπτά
 

Εξωτικό Ξενοδοχείο Μάριγκολντ ΙΙ
Γιατί να τη δεις: Αν έχεις δει το Εξωτικό Ξενοδοχείο Μάριγκολντ Ι, ίσως έχεις ένα λόγο παραπάνω. Αλλιώς για να παρακολουθήσεις ένα ανάλαφρο θέαμα και να γελάσει λίγο το χειλάκι σου. Η πρώτη ταινία πάντως είχε πάει πολύ καλά σε κριτικές και εισπράξεις.

Υπόθεση: Στη συνέχεια της πρώτης ταινίας βρίσκουμε τον Σάνι (Ντεβ Πάτελ), ιδιοκτήτη του ξενοδοχείο Μάριγκολντ, να έχει στρέψει την προσοχή του σε μία υποσχόμενη περιουσία, τώρα που το Εξωτικό Ξενοδοχείο Μάριγκολντ για Ηλικιωμένους και Όμορφους πάει περίφημα. Επίσης, προσπαθεί να επεκτείνει τα επαγγελματικά αλλά και προσωπικά του όνειρα αφού σκοπεύει να παντρευτεί την εκλεκτή της καρδιάς του, Σουνάινα (Τένα Ντεσάε).

Εν τω μεταξύ, στο Εξωτικό Ξενοδοχείο Μάριγκολντ, το οποίο είναι πλήρες, έχει μείνει μόνο ένα διαθέσιμο δωμάτιο, γεγονός που δημιουργεί πρόβλημα στους νεοαφιχθέντες επισκέπτες, Γκάι (Ρίτσαρντ Γκιρ) και Λαβίνια (Τάμσιν Γκρέιγκ). Παράλληλα, η Έβελιν και ο Ντάγκλας (Τζούντι Ντεντς και Μπιλ Νάι) εργάζονται πλέον στην πόλη της Τζαϊπούρ, μη γνωρίζοντας που θα τους οδηγήσουν τα τακτικά τους ραντεβού ενώ ο Νόρμαν και η Κάρολ (Ρόναλντ Πίκαπ και Νταϊάνα Χαρντκάσλ) προσπαθούν να κρατήσουν τη σχέση τους ανέπαφη. 

Καθώς η παιχνιδιάρα Μάτζ (Σίλια Ίμρι) παλεύει να διατηρήσει τις ισορροπίες ανάμεσα σε εκείνη και δύο ταλαντούχους, πλούσιους άντρες, η νεοπροσληφθείσα μάνατζερ του ξενοδοχείου, η δύστροπη Μούριελ (Μάγκι Σμιθ), είναι η κλειδοκράτειρα όλων των μυστικών και έχει απαντήσεις για όλα τα ζητήματα. Καθώς οι απαιτήσεις ενός παραδοσιακό Ινδικού γάμου απειλούν να τους καταβροχθίσουν όλους, μία απροσδόκητη νότα αισιοδοξίας παρουσιάζεται μπροστά τους.
 
Διάρκεια: 122 λεπτά 

 

Chappie

Γιατί να τη δεις: Γιατί παρότι επιστημονικής φαντασίας, μοιάζει να έχει ενδιαφέρον η ιστορία. Επίσης παίζει ο Χιου Τζάκμαν. Οπότε εδώ ας μπει μία τελεία.  

Υπόθεση: Στο κοντινό μέλλον την πάταξη του εγκλήματος και τη διατήρηση της τάξης έχουν αναλάβει να επιβάλλουν με ωμό τρόπο αστυνομικοί-ρομπότ. Το ανθρώπινο είδος ασφυκτιά κάτω από τον ρομποτικό αυτόν κλοιό και προσπαθεί να αντιδράσει. Ένα τέτοιο ανθρωποειδές, ο Chappie, πέφτει θύμα απαγωγής και προγραμματίζεται κατά έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο. 

Γίνεται, έτσι, το πρώτο ρομπότ που έχει την ικανότητα να σκέφτεται και να νιώθει. Κάποιες δυνάμεις, όμως, θεωρούν πως ο Chappie είναι επικίνδυνος και θα κάνουν τα πάντα, για να διατηρήσουν την καθεστηκυία τάξη και να διασφαλίσουν ότι το σκεπτόμενο ρομπότ θα είναι το τελευταίο του είδους του.

Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές είναι η Σιγκουίρνι Γουίβερ και ο Ντεβ Πατέλ, ενώ την ταινία έχει σκηνοθετήσει ο Νιλ Μπλομκαμπ.

Διάρκεια: 120 λεπτά