Η εβδομάδα κατεβάζει αυλαία με πρεμιέρες

Ό,τι δεν πρέπει να χάσεις.
Η εβδομάδα κατεβάζει αυλαία με πρεμιέρες



Έτοιμη να χορέψεις απόψε στην αποβάθρα ενός σιδηροδρομικού σταθμού;  Ή να δεις live τους θεότρελους (με την καλή έννοια) Burger Project; Τι κι αν είσαι σε πιο χαλαρή διάθεση; Πάλι θα βγεις, γιατί σου έχω ενδιαφέρουσα πρόταση για έκθεση και θέατρο.

Θέατρο: «Αγαπητή Ελένα» |Θέατρο Επί Κολωνώ
Γιατί να πας: Γιατί η παράσταση έχει λατρευτεί από κοινό και κριτικούς. Γιατί θα περάσεις 90 λεπτά, βλέποντας ένα έργο ρεαλιστικό, με δυνατές ερμηνείες.
Ήταν η πρώτη παράσταση που ανέβηκε στο Επί Κολωνώ, από την Ομάδα Νάμα πριν από 15 χρόνια (η ίδια ομάδα το ανεβάζει και σήμερα).

Υπόθεση: «Τέσσερις νέοι εμφανίζονται ξαφνικά με δώρα στο σπίτι της δασκάλας τους την ημέρα των γενεθλίων της. Όταν όμως αποκαλυφθεί  ο πραγματικός λόγος της επίσκεψής του,ς το μικρό διαμέρισμα θα μεταβληθεί σε ένα πεδίο ολοκληρωτικής σύγκρουσης που θα τους σημαδέψει για πάντα. 
Το «Αγαπητή Ελένα» της Λουντμίλα Ραζουμόβσκαγια, είναι ένα ρώσικο έργο γραμμένο την περίοδο του τέλους της σοβιετικής εποχής».  

Ώρα έναρξης: 21:15

Είσοδος: 10-16€
 

Έκθεση: «The Twisted Odyssey» |The Blender Gallery
Γιατί να πας: Γιατί ο 38χρονος καλλιτέχνης καταπιάνεται με ένα θέμα τόσο κλασσικό (Οδύσσεια), το οποίο ωστόσο με το σεβασμό και τη σύγχρονη ματιά που τελικά το προσεγγίζει, παρουσιάζει ένα πολύ εμπνευσμένο έργο.

«Στη σειρά με τίτλο "The Twisted Odyssey", το ομηρικό έπος αποτελεί την αφετηρία για τη δημιουργία 24 έργων, ισάριθμα με τις ραψωδίες, που ξεφεύγουν από τα συμβατικά όρια και επανανοηματοδοτούν τις οδυσσειακές καταστάσεις.

Η τέχνη του Πάτσιου θέτει υπό αμφισβήτηση το σύγχρονο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι και ως ένα εικαστικό μανιφέστο, καταδεικνύει τις αγωνιώδεις σκέψεις του για το σήμερα». Όλα αυτά, στην Blender Gallery. 

Είσοδος: Free
 

Μουσική: «Νext Stop: En Lefko Party» | Σιδηροδρομικός Σταθμός Πελοποννήσου
Γιατί να πας: Χωρίς πολλά –πολλά, γιατί θα είναι παρ-τά-ρα.

«Ο παλιός Σιδηροδρομικός Σταθμός Πελοποννήσου σε σχέδιο Ερνέστου Τσίλερ, το ιδιαίτερο νεοκλασικό κτίριο του 19ου αιώνα με τους χαρακτηριστικούς τρούλους που έχει ονομαστεί έργο τέχνης, θα φιλοξενήσει το party του En Lefko 87.7.

Ο ιστορικός χώρος θα μοιραστεί σε δύο stages και ανάμεσα στα εκδοτήρια, την αίθουσα αναμονής, τους χώρους φύλαξης αποσκευών και τις παλιές αποβάθρες των τραίνων όλοι οι παραγωγοί του En Lefko 87.7 θα περάσουν από τα decks με μουσική που θα μας κάνει να χορεύουμε μέχρι το πρωί».

Ώρα έναρξης: 22:00

Είσοδος: 8€

GuitarFor Annual Party «In Colors» |Gazarte
Γιατί να πας: Γιατί όταν οι Burger Project είναι επί σκηνής, εμείς σωπαίνουμε. Και χορεύουμε.

«IN COLORS! Εκεί που τα χρώματα συναντούν τη μουσική, εκεί που το πολυτραγουδισμένο “Purple Rain” του Prince συναντά το θρυλικό “Black or White” του Μichael Jackson, εκεί που οι αγαπημένοι Βurger Project συμπράττουν με πλειάδα μουσικών και ηθοποιών παρουσιάζοντας το δικό τους πολύχρωμο show, εκεί που ο Δημήτρης Τσάκας παρεμβαίνει στη σκηνή για ένα εντυπωσιακό performance με δύο πιάνα που σίγουρα θα καθηλώσει το κοινό.

Μετά το περσινό sold out, το guitarfor επιστρέφει στο Gazarte για το καθιερωμένο ετήσιο πάρτι της σχολής, που φέτος είναι αφιερωμένο στα μουσικά χρώματα, φιλοξενώντας κορυφαίους Έλληνες μουσικούς».

Ώρα Έναρξης: 22:00 

Είσοδος: 7-15€

 

Έξοδος: Για ένα τελευταίο σφηνάκι πέρνα από το Caliente στην Πανόρμου. Δες περισσότερα εδώ.