Follow us σε παραστάσεις, εκθέσεις και μουσικές σκηνές

Για να ξεκινήσει καλά η εβδομάδα!
Follow us σε παραστάσεις, εκθέσεις και μουσικές σκηνές



Πρωτότυπη έκθεση με souvenir στο Μουσείο Μπενάκη, χορός, μουσική παράσταση αφιερωμένη στη Μελίνα και θέατρο με Νίκο Ψαρρά και Στεφανία Γουλιώτη.

Έκθεση: «It’s all, oh so souvenir to me! Vol. 3!» | Μουσείο Μπενάκη
Γιατί να πας: Γιατί θα χαζέψεις (και θα έχεις την ευκαιρία να αγοράσεις) τα πιο ιδιαίτερα σουβενίρ που έχεις δει ποτέ. Από κοσμήματα, μέχρι τσάντες και σουβέρ, δε θα ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Θα μπορούσε ο τίτλος να είναι και «επαναπροσδιορίζοντας το φολκλόρ!».
 
Περισσότεροι από 50 Έλληνες σχεδιαστές θα παρουσιάσουν νέα αντικείμενα εμπνευσμένα είτε από την προσωπική τους «μυθολογία», είτε από τα μοναδικά εκθέματα των μόνιμων συλλογών του Μουσείου Μπενάκη. Το αποτέλεσμα φιλοδοξεί να αλλάξει τελείως την εικόνα που μας έρχεται στο νου όταν ακούμε την λέξη «σουβενίρ».

Είσοδος: Free

 

Xoρός: «Window» | Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Γιατί να πας: Γιατί θα δεις μία εξαιρετική performance- χορογραφία από την Καλλιόπη Σίμου (την έχουμε απολαύσει παλιότερα σε παραστάσεις του Παπαϊωάννου) και τον Θανάση Ακοκκαλίδη.

Υπόθεση: «Το "Window" είναι μία εικαστική performance εμπνευσμένη από τους πίνακες του Τσέχου φωτογράφου Jan Saudek.
Εκεί παρακολουθούμε τη συνεχόμενη ύπαρξη, ακόμα και μετά θάνατον, της γυναίκας που έζησε μέσα στο δωμάτιο αυτό. Η γυναίκα εμφανίζεται ως μνήμη, πάντα νέα, κάποτε κομμάτι του χώρου. Θυμάται, και ανακαλεί τον έρωτα της νιότης της, έναν άντρα. Τότε είναι που έρχεται αντιμέτωπη με τη παρουσία του».

Ώρα Έναρξης: 21:30

Eίσοδος: 10€

 

Θέατρο: «Η γυναίκα απ’ τα παλιά» | Θέατρο Πορεία
Γιατί να πας: Γιατί οι ηθοποιοί δίνουν ρέστα ερμηνείας και γιατί το θέμα είναι πάντα επίκαιρο: οι ανθρώπινες σχέσεις, όπως διαμορφώνονται μέσα από το γάμο, τη δέσμευση, τον έρωτα.

Υπόθεση: Στη σκηνή του θεάτρου Πορεία εξελίσσεται η ακόλουθη ιστορία: «Πριν από εικοσιτέσσερα χρόνια ήμουν ο μεγάλος σου έρωτας, μου ορκίστηκες τότε ότι θα μ' αγαπάς για πάντα. Είμαι εδώ τώρα για να σου θυμίσω αυτή την υπόσχεση.»  Με αυτά τα λόγια εισβάλλει στο σπίτι του Φρανκ μια γυναίκα. Στο χωλ έχουν απομείνει μόνο πακεταρισμένα κουτιά και κιβώτια μετακόμισης. Μετά από δεκαεννιά χρόνια ο Φρανκ, η γυναίκα του και ο  γιος τους ετοιμάζονται να μετακομίσουν. Η γυναίκα ωστόσο αρνείται να δεχτεί αυτή την πραγματικότητα και είναι αποφασισμένη να μείνει. Σε μια μόλις μέρα, μπαίνει στη ζωή τους και την αλλάζει για πάντα».
 
Ώρα έναρξης: 21:00

Είσοδος: 10-15€

 

Μουσική: «Μελίνα Darling» | Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
Γιατί να πας: Γιατί ο Νίκος Μουρατίδης έχει στήσει μία παράσταση ιδιαίτερη, αφιερωμένη στη ζωή και τα τραγούδια της Μελίνας Μερκούρη. Η Μπέσσυ Μάλφα αφηγείται και οι Κρινιώ Νικολάου και Δέσποινα Ολυμπίου τραγουδούν και ερμηνεύουν. 

«Στην σκηνή θα υπάρχουν μουσικά όργανα και κάποια χρηστικά αντικείμενα και έπιπλα. Μια ηθοποιός και δύο τραγουδίστριες αναλαμβάνουν την εξιστόρηση της ζωής της και την ερμηνεία των τραγουδιών της. Στην οθόνη θα παίζουν video που θα προωθούν την εξέλιξη της ιστορίας της μυθικής Ελληνίδας.

Τα τραγούδια των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Μαρκόπουλου, Λοϊζου, Κούρτ Βάϊλ και άλλων δημιουργών θα ξαναζωντανέψουν πάνω στην σκηνή, «δεμένα» με την κάθε στιγμή της ζωής της».

Ώρα Έναρξης: 21:00