Tea Time: Ακολουθώντας τον Δρόμο του Τσαγιού

Με μυρωδιές και γεύσεις από όλο τον κόσμο.
Tea Time: Ακολουθώντας τον Δρόμο του Τσαγιού



Περνώντας απ’ έξω, αν σταθείς και κλείσεις για λίγο τα μάτια σου θα μυρίσεις λίγο από  Σρι Λάνκα, Κεϋλάνη, Αργεντινή, Ιαπωνία, Κίνα, Ινδία, Βιετνάμ, Ελλάδα. Αν ρίξεις και μία κλεφτή ματιά, θα δεις βαζάκια παραταγμένα να κρύβουν μέσα τους μικρούς θησαυρούς.

Ο Δρόμος του Τσαγιού άνοιξε μερικά χρόνια πριν και σήμερα αριθμεί τρία καταστήματα (ένα εκ των οποίων στη συμπρωτεύουσα). Η ιδέα των ανθρώπων του βασίστηκε στην ιδέα να υπάρχει ένα κατάστημα που να προσφέρει μια ευρεία γκάμα τσαγιών, συνδυασμένη με μια πλούσια συλλογή μεσογειακών βοτάνων και μπαχαρικών.


  
Το πέτυχαν κι έτσι σήμερα στα ράφια τους μπορείς να βρεις τσάγια από όλο των κόσμο. Λευκά, πράσινα, μαύρα, αρωματισμένα, μεσογειακά, ασιατικά, αφρικανικά, σπάνια και μη βότανα, λιποδιαλυτικά.  Επιλογές από όλο τον κόσμο του τσαγιού συγκεντρωμένες σε τόσο λίγα τετραγωνικά.

Έφυγα με σακούλες και όπως με υπολογίζω θα έχω αποθέματα για τα επόμενα δύο χρόνια. Αγάπησα το orient express (μαύρο τσάι με σοκολάτα και πορτοκάλι), το λευκό περιβόλι (λευκό τσάι με βερίκοκο, πεπόνι, ροδάκινο, σύκο και λεβάντα. Που να το πιεις και παγωμένο) και μιας και είμαι και λάτρης του earl grey, εκεί ανακάλυψα μία πολύ δυνατή ποικιλία (earl grey Sencha).

Αν αποφάσισες να αντικαταστήσεις τον απογευματινό καφέ με τσαγάκι (για να ξυπνήσεις και τη Λονδρέζα που κρύβεις μέσα σου), δεν έχεις παρά να αναζητήσεις τα μονοπάτια που θα σε οδηγήσουν στο Δρόμο του Τσαγιού.

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε κλικ εδώ.

Διάβασε εδώ για τις ευεργετικές ιδιότητες  του πράσινου τσαγιού (γαιτί δεν βοηθάει μόνο στο αδυνάτισμα).