Ιταλικά εστιατόρια: Οι διευθύνσεις που θα σε οδηγήσουν στα καλύτερα

Μακαρονάδες με ιταλικό μεράκι και pizza που θα απογειώσουν τον ουρανίσκο σου.
Ιταλικά εστιατόρια: Οι διευθύνσεις που θα σε οδηγήσουν στα καλύτερα



Cibo σημαίνει φαγητό. Κι εμείς εκτός από καλοφαγάδες, είμαστε και μακαρονάδες, που λέει κι η διαφήμιση. Αν έχεις κι εσύ όρεξη για αυθεντική ιταλική κουζίνα με μακαρονάκι al dente και λεπτή, λαχταριστή, ιταλική ζύμη στην pizza σου δεν έχεις παρά να ρίξεις μια ματιά στις ακόλουθες διευθύνσεις.

La Piazzetta
Βρίσκεται στο Παλαιό Ψυχικό, εδώ και αρκετά χρόνια. Αυθεντική κουζίνα με σπιτικές γεύσεις από όλες τις περιοχές της Ιταλίας ,  πεντανόστιμες μακαρονάδες, πίτσες, σαλάτες και κάθε λογής ορεκτικά, που θα σε ταξιδέψουν σε χρόνο dt στη γείτονα χώρα.

Καλό θα ήταν να έχεις καλέσεις πριν πας, γιατί τα τραπεζάκια είναι λίγα και ο κόσμος πολύς. Ο χώρος εσωτερικά είναι λιτός και κλασικός, χωρίς «βαριά» αντικείμενα. Αν ο καιρός το ευνοεί, προτίμησε κα κάτσεις έξω, απολαμβάνοντας το πιάτο και το κρασί σου στον πεζόδρομο. 

Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις το Ravioli freschi ricotta e spinaci al gorgonzola (κοινώς Φρέσκα ραβιόλι με γέμιση σπανάκι-ανθότυρο με σάλτσαgorgonzola) και σίγουρα για επιδόρπιο, τι άλλο από tiramisu. Πανδαισία!

O ιδιοκτήτης είναι πάντα παρών και θα σου «πετάξει» και το ιταλικό του!

28ης Οκτωβρίου 4, Παλαιό Ψυχικό | 210 6753732

Da Bruno 
Λειτουργεί τα τελευταία 23 χρόνια, αρχικά στην Κηφισιά και πλέον στο Παλαιό Φάληρο. Ξεκίνησε στην Ιταλία από την οικογένεια Bruno Ortolano και σύντομα επεκτάθηκε και σε άλλες χώρες. Το μενού περιλαμβάνει φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά, πίτσες και κρεατικά όλα μαγειρεμένα in the italian way.

Η φήμη του στηρίζεται στην ποιότητα των πιάτων του αλλά και στην ενημερωμένη λίστα των κρασιών του. Εκεί θα φας νοστιμότατο φιλέτο Alta Mira ψημένο σε πέτρα, pizza Φοκάτσα με φρέσκια ντομάτα, βουβαλίσια μοτσαρέλα, προσούτο και ρόκα αλλά και μία μεγάλη λίστα με σαλάτες και μακαρονάδες για να διαλέξεις.

Εκεί θα βρεις μέχρι και προϊόντα για το σπίτι σου να αγοράσεις όπως aperol ή βούτυρο με λευκή τρούφα, για να φτιάξεις τις δικές σου αυθεντικές ιταλικές συνταγές.

Aγίου Αλεξάνδρου 46, Παλαιό Φάληρο | 210 9818959

Vezene
Άνοιξε εν μέσω κρίσης στην περιοχή του Hilton. Το όνομά του προέρχεται από το όνομα του ιδιοκτήτη του (Άρης Βεζενές) ο οποίος είχε το όραμα να ανοίξει ένα μαγαζί όπου ο κόσμος θα νιώθει οικεία και θα έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει αυθεντικά και καλομαγειρεμένα ιταλικά πιάτα.

Αν και οι τιμές του είναι τσιμπημένες, το μαγαζί είναι πάντα γεμάτο. Την ποιότητα καμιά φορά την πληρώνουμε παραπάνω. Όμορφος και άνετος χώρος με δερμάτινους καναπέδες, προσφέρει εκτός από άψογο service, ένα μενού χάρμα οφθαλμών και ουρανίσκων. Κρεατικά, ψαρικά, μακαρονάδες, πίτσες, σαλάτες και επιδόρπια, όλα «απλωμένα» σε ένα πλούσιο μενού όπου και ο πιο απαιτητικός πελάτης θα βρει κάτι να επιλέξει.

Όποιο πιάτο κι αν διαλέξεις, άσε λίγο χώρο στο στομάχι σου για το επιδόρπιο που θα σε πάει σε άλλη διάσταση. Deal Closer το όνομά του. Μην το παραβλέψεις.

Βρασίδα 11, Περιοχή Hilton | 210 7232002

Dal Professore
To πέτυχα μια μέρα πηγαίνοντας σε μία δουλειά, στην Αγίου Κωνσταντίνου, στο Μαρούσι. Το βλέμμα μου τράβηξε τόσο το κτίριο (αναπαλαιωμένη, μπορντό μονοκατοικία), όσο και οι μυρωδιές που αναδύονταν. Κοίταξα την επιγραφή και το γκούγκλαρα αμέσως.

Dal Professore σημαίνει «από τον καθηγητή». Γιατί οι γεύσεις εκεί έχουν μία «αυθεντία». Ο Νίκος Δημητροκάλλης κατάφερε να δημιουργήσει ένα μαγαζί με άριστες πρώτες ύλες και συνταγές με σεβασμό στην ιταλική κουζίνα. 

Ο χώρος είναι ζεστός και σε κρατάει παραπάνω για να απολαύσεις το κρασί και το γλυκό σου, χωρίς να φύγεις τελειώνοντας το γεύμα σου. Εξαιρετικά φρέσκα ταλιολίνι με λουκάνικο αγριόχοιρου και μανιτάρια πορτσίνι σε κουλί κίτρινης κολοκύθας (σου άνοιξα την όρεξη;) και για το τέλος προφιτερόλ με κρέμα ζαμπαϊόνε , σάλτσα σοκολάτας και παγωτό.

Αγίου Κωνσταντίνου 56, Μαρούσι | 210 6109988

Cosa Nostra by The Sea
Στην ακτή Κουμουνδούρου, στο νούμερο 50, βρίσκεται το Cosa Nostra by The Sea. Έπειτα από μία επιτυχημένη πορεία στο Μοναστηράκι, το ιταλικό εστιατόριο με το «μαφιόζικο» όνομα, απέκτησε σύμμαχο στο «έγκλημα» δίπλα στη θάλασσα, στην περιοχή του Πειραιά.

Το γνήσιο ιταλικό περιβάλλον και οι ακόμα πιο γνήσιες ιταλικές συνταγές σου δίνουν δύο καλούς λόγους για να κατηφορίσεις. Εξαιρετικό φιλέτο τρούφας, κορυφαία ιταλική pizza, και ριζότο θαλασσινών είναι μερικά μόνο από τα πιάτα που θα δοκιμάσεις.

Φόρα το καπελάκι σου στραβά και έτοιμη για Πειραιά!

Ακτή Κουμουνδούρου 50, Πειραιάς | 210 4101110  

       

 

Αν τώρα έχεις όρεξη για pizza, δες εδώ τα μαγαζιά που θα φας την καλύτερη.