Τέλος εβδομάδας με bazaar, διαλέξεις, θέατρο και μουσική

Η Παρασκευή είναι η καλύτερη μέρα της εβδομάδας στην πόλη.
Τέλος εβδομάδας με bazaar, διαλέξεις, θέατρο και μουσική



Πλησιάζει το Πάσχα και είναι ώρα να μπούμε στο πνεύμα. Πασχαλινά bazaar με φιλανθρωπικό σκοπό, διαλέξεις για να γίνεις  καλύτερος γονιός, θέατρο για ψυχική τέρψη και μουσική από τον Τheodore, σε ένα live που το περιμέναμε καιρό.

Εκδήλωση: Open House |Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (Pierce)
Γιατί να πας: Γιατί θα δεις τα έργα των μαθητών του PIERCE, θα παρακολουθήσεις θεατρικά και μουσικά δρώμενα αλλά και συζητήσεις για τον κινηματογράφο και θα συμμετέχεις σε παιχνίδια γνώσεων. Κι όλα αυτά συνεισφέροντας σε φιλανθρωπικό σκοπό.

«Η οικογένεια του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, γιορτάζοντας 140 χρόνια από την ίδρυσή του, σας καλωσορίζει στο φετινό Open House. Η εκδήλωση αυτή   αποτελεί μία από τις ετήσιες δραστηριότητες των μαθητών του PIERCE με σκοπό να παρουσιαστούν τα δείγματα της δουλειάς των μαθητών.

Το ποσό που θα συγκεντρωθεί από το Open House 2015 και τη λαχειοφόρο αγορά που θα διενεργηθεί, θα διατεθεί για την ενίσχυση του Ιδρύματος Προστασίας και Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων με Νοητική Στέρηση «Θεοτόκος», του Φιλανθρωπικού Οργανισμού για την Πολύτεκνη και Τρίτεκνη Οικογένεια «Θεόφιλος».

Ώρα προσέλευσης: 20:30

Είσοδος: Free

Βazaar: Πασχαλινό Παζάρι του ΚΕΘΕΑ 2015
Γιατί να πας: Γιατί με την αγορά σου θα βοηθήσεις τους ανθρώπους που παλεύουν να κάνουν μία νέα αρχή.

Στα παζάρια θα βρεις λαμπάδες, δώρα, γλυκά κουταλιού, κουλουράκια, τσουρέκια, όλα χειροποίητα με το μεράκι και τη φροντίδα των μελών, του προσωπικού και των εθελοντών των θεραπευτικών προγραμμάτων του. 

Τα παζάρια θα διεξαχθούν:
• Σύλλογος Οικογένειας του "ΚΕΘΕΑ Διάβαση": 3 Απριλίου, ώρες 11:00 - 21:00 και 4 Απριλίου, ώρες 11:00 - 19:00, στη Στοά Κοραή.
• Σύλλογος Οικογένειας του "ΚΕΘΕΑ Παρέμβαση": 3 - 5 Απριλίου 2015, ώρες 10:00 - 19:00, στα γραφεία του Συλλόγου, Οικονόμου 12-14, στα Εξάρχεια.

Είσοδος: Free

 

Παιδί: «Ακολουθώντας τα μονοπάτια παιδιών και γονέων»| Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Γιατί να πας: Γιατί θα βρεις απαντήσεις σε ερωτήματα που σε απασχολούν για το μεγάλωμα του παιδιού σου.

Στην εισαγωγική αυτή ομιλία θα αναπτυχθούν περιληπτικά τα σημαντικά στάδια εξέλιξης των παιδιών προσχολικής ηλικίας και οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ γονιών και παιδιών που οδηγούν σταδιακά στη συναισθηματική τους ωρίμανση.

Η διάλεξη απευθύνεται σε γονείς.

Ομιλητές :
Παντελής Παπαδόπουλος, Ψυχοθεραπευτής-Ψυχίατρος
Βέρα Αθανασίου, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια

Ώρα έναρξης: 18:00

Είσοδος: Free

Σεμινάριο: Χειροποίητα Δερμάτινα Πέδιλα |Εργαστήρι Ελευθέρων Σπουδών «Ασκαρδαμυκτί»
Γιατί να πας: Γιατί βαρέθηκες το βελονάκι και πλησιάζει κι ο καιρός που θα βάλεις τα σανδάλια σου και είσαι ενθουσιασμένη. Που να τα έχεις φτιάξει κι εσύ!
«Μέσα σε τρεις τρίωρες συναντήσεις στο «Ασκαρδαμυκτί», θα παρουσιαστεί η τεχνική κατασκευής χειροποίητου πέδιλου. Από την επιλογή του υλικού (δέρμα, ύφασμα, συνθετικό) μέχρι και την τελική υλοποίηση. 

Οι συμμετέχοντες στο τέλος του σεμιναρίου θα έχουν φτιάξει το δικό τους ζευγάρι χειροποίητου πέδιλου, έτοιμο να φορεθεί».

Ώρα έναρξης: 18:00

Κόστος: 110€ (Περιλαμβάνονται τα υλικά)

 

Θέατρο: Candid | Θέατρο Ειλισσός
Γιατί να πας: Γιατί θα δεις μια καλοστημένη παράσταση. Διορθώνω. Performance θα δεις, οπότε πήγαινε προετοιμασμένη.

Υπόθεση: «Δυο φίλες συναντιούνται σ’ένα σπίτι-θέατρο για να στήσουν ένα επικίνδυνο παιχνίδι θάρρους και αλήθειας. Η σχέση τους δοκιμάζεται από συνεχείς συγκρίσεις, σκοτεινές σκέψεις και συγκρούσεις».

Ώρα έναρξης: 21:00

Είσοδος: 7-10€

Μουσική: Theodore | Gazarte
Γιατί να πας: Γιατί ο Theodore είναι μόλις 23 ετών και παράγει μουσικάρες, συνδυάζοντας ηλεκτρονικούς ήχους με κλασική ενορχήστρωση. 

«Απόψε, θα παρουσιάσει το νέο του album ”Ιt is but it's not”. Πρόκειται για έναν δίσκο με ψυχεδελικό rock και ambient pop ηχόχρωμα, distorted ξεσπάσματα, ηλεκτρονικούς πειραματισμούς και μια επική διάσταση που χαρακτηρίζεται από τη συμμετοχή μουσικών κλασικής ορχήστρας. 

Την παραγωγή του άλμπουμ υπογράφει ο διεθνούς φήμης παραγωγός Ken Τhomas (Sigur Ros, Yann Tiersen, Daughter), ενώ όλες οι ενορχηστρώσεις έχουν γίνει από τον ίδιο τον Theodore βασισμένες σε μια ρομαντική και κλασικιστική διάθεση. Ο ίδιος, με τη βαθιά αισθαντική φωνή του και την δεξιοτεχνία του στο πιάνο, τα κρουστά και τα συνθεσάιζερ καταφέρνει και εναλλάσσεται επί σκηνής σε ρόλους μαέστρου, frontman και performer προσφέροντας ένα εντυπωσιακό show».

Ώρα έναρξης: 22:00

Είσοδος: 7-21€