Καλή Μεγάλη Εβδομάδα. Που θα βγεις σήμερα;

Ακολουθούν οι προτάσεις μας για να πάρεις ιδέες.
Καλή Μεγάλη Εβδομάδα. Που θα βγεις σήμερα;



Τι θα έλεγες για μια έκθεση με φονικά κοσμήματα ή για μία παράσταση με πρωταγωνιστή το «απόλυτο μηχάνημα» που παράγει… ευτυχία;

Έκθεση: «Το Φονικώς Κοσμείν» |Αγγέλων Βήμα
Γιατί να πας: Γιατί θα δεις μία πολύ ιδιαίτερη έκθεση όπου το κόσμημα γίνεται είτε όπλο ικανό να δολοφονήσει, είτε λόγος να σκοτώσει κάποιος για να το αποκτήσει.

«Το Galileo Project υποστηρίζεται από την ερευνητική ομάδα designers της ομώνυμης Σχολής Κοσμήματος και συναποτελείται, κυρίως, από αρχιτέκτονες και αποφοίτους της ΑΣΚΤ και της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., σε μια προσπάθεια να διερευνηθούν τα όρια της κοινωνιολογικής, θεατρικής, ειρωνικής και ανθρωπολογικής σήμανσης των αντικειμένων που καθορίζουν τους ρόλους μας μέσα στην Κοινωνική Αρένα.

Τις κατευθύνσεις, στο Αγγέλων Βήμα, επιστρατεύει για τον ερευνητικό προσανατολισμό η designer κοσμήματος Μαρία Γαβρήλου και ο γνωστός χρυσοχόος Πάνος Ξυνάριος»

Ώρες λειτουργίας: 09-15:00

Είσοδος: Free

 

Θέατρο: «Το Απόλυτο Μηχάνημα» | Skrow Theater
Γιατί να πας: Γιατί πρόκειται για μία πολύ διαφορετική παράσταση, με θέμα ένα μηχάνημα που παράγει ανθρώπινη ευτυχία. Και γιατί τα κείμενα, τη σκηνοθεσία και τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο ευφυέστατος  Μ. Μαθιουδάκης.

«Πόσοι από μας δε ζητάμε μανιωδώς μια απάντηση από τη ζώη μας και δεν την παίρνουμε; Πόσοι από εμάς δεν έχουμε κουραστεί από τη συνεχή ακαταστασία του σπιτιού μας; Πόσοι από εμάς δεν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα στο να επικοινωνήσουμε με τους συνανθρώπους μας ακόμα και για τα πιο απλά πράγματα;

Και τέλος πόσοι από μας ορμώμενοι από απελπισίες του παρελθόντος δεν παγώνουμε τα συναισθήματα μας, μουδιάζουμε το μυαλό μας και στρέφουμε την προσοχή μας στο απροσδιόριστο;

Μην ανησυχείς. Το απόλυτο μηχάνημα είναι εδώ.

Μία performance/παρουσίαση ενός μοναδικού υπερ-προϊόντος που θα σου λύσει όλα σου τα προβλήματα».

Ώρα έναρξης: 21:00

Είσοδος: 8€

 

Μουσική: Dietra Farr & The Soul Gift Feat Raphael Wressnig|  Half Note Jazz Club
Γιατί να πας:  Γιατί σ’ αρέσει η blues και σε αυτή την τριμελή συνεργασία θα εκστασιαστείς. Chicago Blues σε ένα αξεπέραστο funky party. Go!

«Η Deitra Farr τραγουδάει blues και soul - όμως ακόμα κι αυτό μπορεί να ακούγεται λίγο μπροστά στο συναίσθημα που βγάζει επί σκηνής. Καυτά μπλουζ και αισθαντικές μπαλάντες μέσα από την καρδιά της μαύρης μουσικής, ερμηνευμένα από τη  μοναδική φωνή της Deitra Farr μαζί με τους Soul Gift και τις εκρήξεις του Hammond οργάνου του Raphael Wressnig, για μια βραδιά γεμάτη ψυχή».  

Ώρα έναρξης: 21:30

Είσοδος: 20-30€

 

Έξοδος: Κι επειδή η νηστεία ξεκίνησε, ώρα να το ρίξεις στις μακαρονάδες. Πάρε ιδέες εδώ.