Sunday funday! Σου φτιάξαμε πρόγραμμα για όλη τη μέρα

Μέχρι και μαξιλαροπόλεμο θα παίξεις στην Πλατεία Κλαυθμώνος!
Sunday funday! Σου φτιάξαμε πρόγραμμα για όλη τη μέρα



Σήμερα που είναι η πρώτη Κυριακή του Απριλίου και η τελευταία μέρα της εβδομάδας, δεν θα μπεις στο σπίτι μέχρι το βράδυ. Πάρε μετρό και κατέβα Μοναστηράκι.

Ξεκίνα με πρωινό
Η Αθήνα αγαπάει το brunch κι εσύ το ίδιο. Οι προτάσεις στο κέντρο είναι πολλές. Δες τα δικά μας αγαπημένα και διάλεξε.

Mama Roux
Κατάλογος υπερπλήρης που καλύπτει κάθε γούστο. Burgers, ομελέτες, σαλάτες pancakes φρέσκοι χυμοί (δοκίμασε με λαχανικά και ginger) και ωραιότατα cocktails (Βloody Mary, θεέ  μου!). Καλό θα ήταν πριν ξεκινήσεις να κάνεις κράτηση γιατί δύσκολα θα βρεις να κάτσεις. Αν είστε μεγάλη παρέα, ζήτα το εξωτερικό, στρογγυλό τραπέζι.  Και βγάλε κι εσύ μια photo την οροφή με τις ομπρέλες.

Aιόλου 48 | Αθήνα| 213 004 8382

Οsterman
Πόσο ωραίος, classy χώρος. Για πιο γκουρμέ πρωινό, με πιο τσιμπημένες τιμές. Αλλά αξίζει γιατί θα μεταφερθείς στην Νέα Υόρκη των 60’s. Check it!

Πλατεία Αγίας Ειρήνης 10| Αθήνα | 210 324 3331

Νixon
Προς Γκάζι μεριά αλλά αξίζει τον κόπο. Είναι ένα μαγαζί πολύ famous για το πρωινό του. Και είναι και value for money. Δοκίμασε τα Scandinavian Eggs με αβοκάντο.

Αγησιλάου 61Β | Κεραμεικός | 210 346 2077

Παίξε μαξιλαροπόλεμο
Στις 14:00, στην Πλατεία  Κλαυθμώνος, θα γίνει του… μαξιλαροπόλεμου. Όχι δεν πρόκειται για κάποιο ετεροχρονισμένο, πρωταπριλιάτικο αστείο. Είναι η Διεθνής Ημέρα Μαξιλαροπόλεμου και η Αθήνα το γιορτάζει δεόντως. Πάρε το μαξιλάρι σου και κατέβα στο κέντρο για να ξανανιώσεις παιδί.

Κάνε τη βόλτα σου στην Πλάκα
Βγάλε τα πούπουλα από τα μαλλιά και κατηφόρισε προς Πλάκα για καφεδάκι. Έχεις τίποτα καλύτερο από τα Αναφιώτικα για σήμερα το απόγευμα; Αποκλείεται. Κι αν είσαι σε ρομαντικό και κινηματογραφικό mood, πάρε το δρόμο που σε οδηγεί στα σκαλάκια που βρίσκεται το Γιασεμί (για νοστιμότατα σπιτικά γλυκά). Θυμάσαι τη σκηνή από το «Αν» του Παπακαλιάτη, στα σκαλάκια; Εκεί είσαι τώρα!

Επόμενος προορισμός: Γκάζι
Η διαδρομή είναι συναρπαστικότατη. Περπάτα το δρομάκι των cafe του Μοναστηρακίου, πέρνα μέσα από το Θησείο, κατηφόρισε προς Τεχνόπολη. Και μπες. Το Meet Market, θα σε υποδεχτεί με μικρούς θησαυρούς για να κάνεις τα πασχαλιάτικα ψώνια σου. Κι αν είσαι σε φιλανθρωπική διάθεση, δες τι άλλα bazaar παίζουν, για να δώσεις τον οβολό σου εκεί που υπάρχει ανάγκη.

Και το βραδάκι χαλαρά
Είτε ποτάκι στα μικροσκοπικά bar της πόλης (δες περισσότερα εδώ) ή σινεμαδάκι με popcorn και γίγας αναψυκτικά αγκαλιά (τσέκαρε τις ταινίες που βγήκαν την περασμένη Πέμπτη).