Μεγάλη Παρασκευή σήμερα! Που θα πας για τσίπουρα;

Σου έχουμε προτάσεις αν ξέμεινες στην Αθήνα.
Μεγάλη Παρασκευή σήμερα! Που θα πας για τσίπουρα;



To ζητάει η ημέρα και η παράδοση. Κι φού ακόμα είσαι στην Αθήνα, δες που θα πας για να απολαύσεις το τσιπουράκι σου, μετά μεζέδων. 

Το Κουτούκι του Καλλίνικου| Καισαριανή
Ποιο είναι το πρώτο μέρος που σου έρχεται στο μυαλό όταν γίνεται κουβέντα για ταβέρνες και μεζέδες στην Αθήνα; Θέλω να πιστεύω η Καισαριανή. Και ποιο είναι το μέρος που προτιμούν οι ίδιοι οι Καισαριανιώτες και οι Καισαριανώτισσες για τα τσιπουράκια τους και τα κρασάκια τους; Η απάντηση είναι το Κουτούκι του Καλλίνικου.  

Παραδοσιακό, διακοσμημένο με εικόνες από τον Ελληνικό Κινηματογράφο, είναι ένα από τα μέρη που μετατρέπεται άμεσα σε στέκι μετά την πρώτη επίσκεψη. Τα παιδιά που σερβίρουν είναι πολύ εξυπηρετικά και οι τιμές λογικότατες. 

Μεγάλη Παρασκευή στην Αθήνα; Κανένα πρόβλημα! 

Εμπιστεύσου τον Καλλίνικο και τους μεζέδες του και η Κυριακή δεν θα φαντάζει τόσο απελπιστικά μακρινή!

Ηρ. Πολυτεχνείου 109, Καισαριανή| 210 7235107

Το Χοχλιδάκι| Ελληνορώσων
Νέο Ψυχικό; Ελληνορώσων; Δεν έχει σημασία που θα το τοποθετήσεις, το Χοχλιδάκι αποτελεί σταθερή αξία στην περιοχή από το 1986. Έχει να υπερηφανεύεται για την τεράστια ποικιλία 125 διαφορετικών ούζων απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και στα τσίπουρα δεν πάει πίσω! 

Εξαιρετικοί κρεατομεζέδες και ψαρομεζέδες για όλα τα γούστα, όμορφος και φιλόξενος χώρος, ιδιαίτερη διακόσμηση με 10άδες μπουκάλια ούζου και τσίπουρου και φωτογραφίες και πόστερ από μία παλιά, πιο χαλαρή Ελλάδα. Το μόνο αρνητικό; Θα αργήσεις να παραγγείλεις γιατί θα θες να διαβάσεις ολόκληρο τον κατάλογο με τις πανέξυπνες περιγραφές των φαγητών και των ποτών. 

Μεγάλη Παρασκευή στην Αθήνα; Κανένα πρόβλημα! 

Με 50 cents διαλέγεις το αγαπημένο σου τραγούδι στο πλήρως λειτουργικό JukeBox του μαγαζιού και… στην υγειά σου λεβεντιά!

Αδριανείου 31, Ελληνορώσων | 21 0674 6661

Το Τσιπουράδικο του Αποστόλη |Άνω Πετράλωνα
Βρίσκεται εδώ και κάποια χρόνια στην οδό Τρώων. Έχουμε περάσει Κυριακές και Κυριακές στα έξω (λιγοστά) τραπεζάκια να τα λέμε, πίνοντας τσιπουράκι και τσιμπολογώντας μεζέδες. Από νωρίς το μεσημέρι μέχρι νωρίς το βράδυ, καλοπέραση στις καρέκλες του Αποστόλη.

Μπαίνοντας θα καταλάβεις ότι πρόκειται για κλασσικό τσιπουράδικο. Μωσαϊκό στο πάτωμα, παλιά καδράκια στους τοίχους,  καρέκλες και τραπέζια καφενείου κι από την άλλη τέλεια μεζεδάκια, ποικιλία σε τσίπουρο και ουζάκι, νόστιμα «τσιμπολογήμτα». Δοκίμασε οπωσδήποτε τη φάβα του.

Μεγάλη Παρασκευή στην Αθήνα; Κανένα πρόβλημα! 

Στου Αποστόλη για all day long αρμένικη βίζιτα, μετά «οινοπνεύματος».

Τρώων 43, Άνω Πετράλωνα| 210 3479327

Στο Καπάκι |Αμπελόκηποι
Το Καπάκι άνοιξε στην Τριφυλίας στην περιοχή της Πανόρμου μερικά χρόνια πριν και έγινε αμέσως στέκι για την νεολαία της περιοχής. Πολύ σύντομα όμως η φήμη του ξεπέρασε τα στενά όρια των Αμπελοκήπων και πλέον αποτελεί αγαπημένο σημείο συνάντησης για νέους κάθε ηλικίας από όλη την Αθήνα. 

Πραγματικά σπιτικό φαγητό μαγειρεμένο από την κα Δήμητρα, με επιρροές από την Ανατολίτικη κουζίνα αλλά και με τις απαραίτητες πινελιές από άλλες παραδοσιακές Ελληνικές κουζίνες, συνθέτουν το ιδανικό συνοδευτικό για το καλής ποιότητας χύμα τσίπουρο που σερβίρει το μαγαζί ενώ για τους ορκισμένους οπαδούς της Μεγαλονήσου σερβίρεται και εξαιρετικής ποιότητας Ρακή. 

Μεγάλη Παρασκευή στην Αθήνα; Κανένα πρόβλημα, η λύση βρέθηκε «στο καπάκι»!

Τριφυλλίας 37-39, Αμπελόκηποι | 210 6914061

Τσιπουροκατάσταση| Πειραιάς
Τέτοια μέρα επιβάλλεται να μυρίσεις λίγο θάλασσα. Και όχι πουθενά τυχαία. Η Τσιπουροκατάσταση είναι το αγαπημένο μέρος των Πειραιωτών αλλά και πολλών Αθηναίων. Η φήμη του ξεπερνά τα τετραγωνικά του, οπότε θα πρέπει να πας νωρίς για να βρεις να κάτσεις, γιατί δεν κάνουν κρατήσεις.

Νόστιμο και καθαρό φαγητό, χορταστικά μεζαδάκια και τέλεια αχνιστά μύδια στο τηγάνι. Διαθέτει εκτός από τραπεζάκια έξω και φανταστική ταράτσα αν ο καιρός το ευνοεί. 

Μεγάλη Παρασκευή στην Αθήνα; Κανένα πρόβλημα! 

Βίρα τις άγκυρες για το λιμάνι!

Καραΐσκου 131 (Τερψιθέα), Πειραιάς |210 4131911 

 

Κι αν άνοιξε η όρεξή σου, δες εδώ τις προτάσεις μας με μαγαζιά για θαλασσινά.