Σήμερα θα δεις έργα του δρόμου σε... γκαλερί

Και μια παράσταση αλλιώτικη απ’ τις άλλες.
Σήμερα θα δεις έργα του δρόμου σε... γκαλερί



Παρότι είναι Μεγάλη Τρίτη και όλα κινούνται γύρω από Πασχαλινούς ρυθμούς, όλο και κάτι γίνεται στην πόλη ανεξάρτητο των ημερών.

Έκθεση: Street Art is Here to Stay |Gallery Αέναον
Γιατί να πας: Γιατί θα δεις «ζωντανή» τέχνη του δρόμου, εκλεπτυσμένα τοποθετημένη στους πέντε τοίχους μιας γκαλερί. Τόσο οξύμωρο όσο πρέπει.

«Σε μια εποχή οικονομικής, πολιτικής  και κοινωνικής κρίσης που αρκετά πρότυπα της κοινωνίας αμφισβητούνται, μια καινούργια φρέσκια τέχνη ανατέλλει, κατακτά όλο και περισσότερη αναγνωρισιμότητα  παγκοσμίως  και καταλαμβάνει χώρους  στα μουσεία και τις συλλογές αλλά κυρίως στις καρδιές όλου του κόσμου. Είναι η τέχνη του Street Art.

Είναι η άμεση τέχνη του δρόμου που έρχεται  σε επαφή με το πλατύ κοινό,  μεταδίδοντας μηνύματα, κάνοντας  σχόλια και παίρνοντας θέση  για ανοικτά κοινωνικά ζητήματα της καθημερινότητας και διεκδικεί   λόγο ύπαρξης στη ζωή  της πόλης. Είναι τέχνη «εύκολη», «φθαρτή »  και αυτό την καθιστά απροστάτευτη και ευάλωτη σε ακραίες « εκφράσεις»  διαμαρτυρίας που δεν έχουν καμία σχέση  με τέχνη».

Ώρες λειτουργίας: 18:00-21:00

Είσοδος: Free

Θέατρο: Addio Del Passato | Θέατρο Κάππα 
Γιατί να πας: Γιατί το θέμα σε αφορά. Άλυτα ζητήματα μάνας – κόρης. Να πω κι άλλα;

Το θέατρο Κάππα και ο Γ. Παλούμπης παρουσιάζουν την ιδιαίτερη σχέση μιας δεσποτικής μητέρας και της κόρης της. Κλεισμένες στην κουζίνα ενός σύγχρονου αθηναϊκού σπιτιού, οι δυο τους παραδίδονται σε αυτοσχέδιες άριες και αμοιβαίες εξομολογήσεις».

Παίζουν: Ρ. Οικονομίδου, Χρ. Παπά.

Ώρα έναρξης: 21:00

Τελευταία παράσταση

Μουσική: Αlcalica |Tiki Athens
Γιατί να πας: Γιατί το duo των Alcalica επιλέγει πάντα εκλεκτούς μουσικούς για να τους συνοδεύσουν επί σκηνής και γιατί μάλλον θα δεις και θα ακούσεις κάτι που (τουλάχιστον από Έλληνες) δεν το έχεις ξαναδεί.

«Οι Alcalica είναι ένα σχήμα που ρέει, συνεχώς σε κίνηση και εξέλιξη. Ο πυρήνας της μπάντας είναι ο Λεωνίδας Δανέζος και η Julie Loi που συνεργάζονται ανά περιόδους με πολλούς αξιόλογους, Έλληνες και μη, μουσικούς. 

Όπως στον ήχο τους έτσι και στη ζωή έχουν δύο βάσεις, σε Βερολίνο και Μυτιλήνη, ενώ η φήμη της μπάντας έχει ξεπεράσει εδώ και αρκετά χρόνια τα εγχώρια σύνορα. Άλλωστε είναι πάρα πολλές οι φορές που έχουν παίξει σε σκηνές μεγάλων μουσικών festivals σε όλη την Ευρώπη, σε film festivals, σε κοινωνικοπολιτικά festivals και σε αμέτρητα μικρά και μεγάλα events. 

Οι Alcalica είναι μια γέφυρα που ενώνει την σύγχρονη με την παραδοσιακή μουσική. Ο ήχος τους αποτελείται από ένα μοναδικό κράμα φυσικών οργάνων από όλο τον κόσμο και ηλεκτρονικής μουσικής που κεντρίζει έντονα τη φαντασία και την αισθητική του κοινού, πάντα με τη συνοδεία της αέρινης και επιβλητικής φωνής της Julie».

Έξοδος: Μετά πέρνα και για ένα χαλαρό ρακομελάκι από το Chelsea. Το σηκώνει η μέρα.