O Στάθης Τραπεζανλίδης σε βγάζει βόλτα στο Βερολίνο

Η ζωή στο εξωτερικό αποτελεί επιλογή κι όχι ανάγκη αφού ήταν όνειρο ζωής να ταξιδέψω σε όλη την Ευρώπη και να συναναστραφώ με ανθρώπους και κουλτούρες τελείως διαφορετικές από τη δική μου.
O Στάθης Τραπεζανλίδης σε βγάζει βόλτα στο Βερολίνο



Στο Βερολίνο βρίσκομαι από τον Ιανουάριο του 2014. Η ζωή στο εξωτερικό αποτελεί επιλογή κι όχι ανάγκη αφού ήταν όνειρο ζωής να ταξιδέψω σε όλη την Ευρώπη και να συναναστραφώ με ανθρώπους και κουλτούρες τελείως διαφορετικές από τη δική μου. Φωτογράφος, δημοσιογράφος και πιανίστας στο επάγγελμα, το Βερολίνο φαντάζει για μένα η καλύτερη επιλογή για να ανοίξω τους ορίζοντές μου, να δημιουργήσω και να εκφράσω τις καλλιτεχνικές μου ανησυχίες.
 
Σαν πρώτη φωτογραφία δεν θα μπορούσα παρά να επιλέξω την Πύλη του Βραδεμβούργου, το πιο αναγνωρίσιμο σύμβολο του Βερολίνου - ο αντίστοιχος Λευκός Πύργος για μας τους Θεσσαλονικείς, ο Παρθενώνας για τους Αθηναίους -. Η Πύλη συμβολίζει την ένωση της Γερμανίας και το τέλος του «Ψυχρού Πολέμου». 
 
Στο κέντρο του Βερολίνου και δίπλα στο Τιργκάρντεν (Tiergarten), το ωραιότερο πάρκο της πόλης, η περιοχή αποτελεί εξαιρετική επιλογή για τους τουρίστες, οι οποίοι μπορούν να πιουν τον καφέ τους, να περπατήσουν μέσα στο καταπράσινο πάρκο συζητώντας για το άλλοτε χωρισμένο – ανατολικό και δυτικό – Βερολίνο ή να βολτάρουν με ένα από τα πολλά κάρα χαζεύοντας την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των κτιρίων κι υπό τους όμορφους ήχους που κάνουν τα πέταλα των αλόγων καθώς χτυπάνε στην άσφαλτο.
 
Στάθης Τραπεζανλίδης