Η Ματίνα Δεμελή σε πάει μια βόλτα στις μαγικές βιτρίνες της 5th Avenue

Αστραφτερά φορέματα,παπούτσια τυλιγμένα σε βελούδινες κορδέλες, εξεζητημένα κομμάτια που κάθε γυναίκα ονειρεύεται να βάλει στην ντουλάπα της.
Η Ματίνα Δεμελή σε πάει μια βόλτα στις μαγικές βιτρίνες της 5th Avenue



Η 5η λεωφόρος είναι μια κινητή..έκθεση μόδας! Ναι.Τις βιτρίνες της θα ζήλευε ακόμη και το ..Μιλάνο. Καλά! Εκεί έχω δει να κρέμονται φορέματα στο ταβάνι. Αλλά εδώ είναι αλλιώς. Βιτρίνες έργα τέχνης.
 
Αστραφτερά φορέματα, πολύχρωμα αξεσουάρ, παπούτσια τυλιγμένα σε βελούδινες κορδέλες εξεζητημένα κομμάτια που κάθε γυναίκα ονειρεύεται να βάλει στην ντουλάπα της.
 
Βιτρίνες με θεματολογία ανάλογα την εποχή, τις τάσεις, τη μόδα. Έχω δει βιτρίνα σε κίτρινο φόντο με ένα τεράστιο λεμόνι στη μέση και γύρω του πανάκριβα κομμάτια με καραμελίτσες, φιόγκους, λαμπιόνια.. Και μια που λέω λαμπιόνια και μπήκε και ο Νοέμβριος, να πω πως οι στολισμοί άρχισαν ήδη και τα μαγαζιά ετοιμάζονται για μια ακόμη υπερπαραγωγή με άρωμα..Χριστουγέννων. Το να περπατάς την ομορφότερη γιορτή του χρόνου (κατ' εμέ) στην ακριβότερη γειτονιά του κόσμου είναι σαν παραμύθι...
 
Και αν ζαλιστείς από την πολυκοσμία, τα πολλά φώτα και τα λαμπιόνια, εκεί, στους 60 δρόμους στρίψε στο Central Park, ξάπλωσε στο γκαζόν και χάζεψε τα αστέρια. 
 
Από τη Νέα Υόρκη, Ματίνα Δεμελή