Ποδηλατάδα στο Βερολίνο με τον Στάθη Τραπεζανλίδη!

Σε περίπτωση που περπατάς στους δρόμους του Βερολίνου έχε το νου σου μην είσαι πάνω σε ποδηλατογραμμή καθώς το πιο πιθανό είναι να ακούσεις ένα κουδουνάκι να χτυπάει και μία φωνή να σου παραπονιέται πως κλείνεις το δρόμο!
Ποδηλατάδα στο Βερολίνο με τον Στάθη Τραπεζανλίδη!



Το Βερολίνο είναι μία από τις πόλεις που πρέπει να επισκεφτεί όποιος αγαπάει το ποδήλατο. Τα 600 χιλιόμετρα ποδηλατοδρόμου μαρτυρούν το τι πρόκειται να συναντήσει ένας τουρίστας στους δρόμους. Το 13% περίπου των κατοίκων το προτιμάει ως μέσο για τις μετακινήσεις του, μεγάλο νούμερο όταν μιλάμε για μία πόλη με πληθυσμό κοντά στα 5 εκατομμύρια. 
 
Άνθρωποι κάθε ηλικίας χρησιμοποιούν το ποδήλατο οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και για οποιοδήποτε σκοπό. Ναι μπορεί να συναντήσεις οικογένειες να πηγαίνουν βόλτα, φοιτητές να πηγαίνουν στο πανεπιστήμιο, ηλικιωμένους με ψώνια στο καλάθι, ακόμα και κουστουμαρισμένους που πηγαίνουν στις δουλειές τους ή σε κάποιο μπαράκι/κλαμπ της πόλης. Ακόμα και για το πρώτο ραντεβού μία «ποδηλατάδα» - η οποία θα καταλήξει σε ένα από τα πολλά καφέ, μπαρ ή εστιατόρια της πόλης - μπορεί να θεωρηθεί εξαιρετική πρόταση και από τις δύο πλευρές γι αυτό μη διστάσεις να την προτείνεις σκεπτόμενος ότι παραείσαι ρομαντικός.
 
Όπως είναι φυσιολογικό ποδήλατο μπορεί να βρει κάποιος είτε για να νοικιάσει είτε για να αγοράσει σχεδόν σε κάθε γειτονιά του Βερολίνου και σε διάφορες τιμές (τα περισσότερα κυμαίνονται κοντά στα 10 ευρώ την ημέρα), ενώ δε λείπουν και τα οργανωμένα ποδηλατικά τουριστικά γκρουπ! Ιδιαίτερα το καλοκαίρι το ποδήλατο αποτελεί την καλύτερη επιλογή για να μετακινηθεί κάποιος στην πόλη, αφού σου δίνει τη δυνατότητα να παρατηρήσεις την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των κτιρίων και να χαθείς μέσα στα μαγευτικά πάρκα.
 
Και μην ξεχνάς… σε περίπτωση που επισκεφτείς το Βερολίνου και νοικιάσεις ποδήλατο έχε πάντα το νου σου στα φανάρια και τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας γιατί μπορεί να βρεθείς στη δυσάρεστη θέση να πληρώσεις ακόμα και πρόστιμο. Όχι τόσο συνηθισμένο αλλά ούτε και σπάνιο για την πρωτεύουσα του Γερμανικού κράτους.
 
Τραπεζανλίδης Ευστάθιος