Μονοήμερη εξόρμηση στη λίμνη Κόμο με τη Φανή και τη Μάηρα!

Δεν είναι η πολυτέλεια της πόλης που εντυπωσιάζει, καθώς θυμίζει περισσότερο χωριό από κωμόπολη, αλλά το πως σε ένα τόσο παραδοσιακό μέρος εύκολα και ποιοτικά γεμίζει τη μέρα του κανείς!
Μονοήμερη εξόρμηση στη λίμνη Κόμο με τη Φανή και τη Μάηρα!



Μία μεγάλη πλειοψηφία, όταν ακούει «λίμνη Como» σκέφτεται τον George Clooney,  όπου ο ίδιος πλέον μένει σχεδόν μόνιμα εδώ. Είναι όμως μία πόλη που αξίζει να την επισκεφτεί κανείς αν βρεθεί στο Μιλάνο. Μόλις μία ώρα με το τρένο από το κέντρο, είναι μία πολύ ωραία ιδέα για μονοήμερη εκδρομή.  
 
Το Como είναι μία χαρακτηριστική Ιταλική πόλη. Αν και αρκετά μικρή, βρίσκεται εκεί και το Πανεπιστήμιο Insubria. Πολύ γραφικά, τα στενά κρύβουν διάφορα μικρά εστιατόρια, καφέ και εναλλακτικά μαγαζιά. Οι κάτοικοι προφανώς, επιλέγουν μία ήσυχη αλλά εξαιρετικά ποιοτική ζωή.  Στο κέντρο είναι η πλατεία με το μικρό Duomo, την εκκλησία δηλαδή.
 
 Ο γύρος της λίμνης με ξεναγό, αξίζει ως δραστηριότητα, διότι καταρχάς έχει κανείς την ευκαιρία να δει όλες τις πολυτελείς κατοικίες γύρω από τη λίμνη• για το οποίο φημίζεται η περιοχή και είναι η βάση της υψηλής ποιότητας που επικρατεί ακόμα στην περιοχή. Ούτως ή άλλως, είναι ένα πανέμορφο τοπίο, κοντά στο Μιλάνο και μία πολύ ευχάριστη εκδρομή, χωρίς να καταντά ανεπιθύμητα τουριστικό. Τέλος, υπάρχουν τελεφερίκ που σε μεταφέρουν στην κορυφή του βουνού όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο και καζίνο. 
 
Δεν είναι η πολυτέλεια της πόλης που εντυπωσιάζει, καθώς θυμίζει περισσότερο χωριό από κωμόπολη, αλλά το πως ένα τόσο παραδοσιακό μέρος, παρουσιάζει τόσο ενδιαφέρουσα κουλτούρα και πόσο εύκολα και ποιοτικά γεμίζει τη μέρα του κανείς πηγαίνοντας εκεί. Η Ιταλία είναι γεμάτη μικρές πόλεις και όχι χωριά, στις οποίες φτάνει κανείς εύκολα και γρήγορα. Επειδή μεγάλο μέρος του πληθυσμού των πόλεων μεταφέρεται σε μικρότερες πόλεις, είναι οι περισσότερες αρκετά αναβαθμισμένες, έχοντας να δείξουν κάτι διαφορετικό κάθε φορά. 
   

Ciao ragazzi, alla prossima!

Φανή Τσαντσαράκη, Μάηρα Δερβέναγα