Η Ματίνα Δεμελή βγαίνει για τα ψώνια της Black Friday στη Νέα Υόρκη

Η γιορτή των Ευχαριστιών μας βάζει σε ... Χριστουγεννιάτικο κλίμα.Ε, μια γιορτινή ατμόσφαιρα είμαστε..Οπότε όλοι είναι ευγνώμονες και λένε ευχαριστώ για ό,τι ο καθένας έχει και απολαμβάνει.
Η Ματίνα Δεμελή βγαίνει για τα ψώνια της Black Friday στη Νέα Υόρκη



Είναι βράδυ Τρίτης και ενώ βλέπουμε με αγωνία τον τελικό του Dancing with the Stars (Alfonso & Witney το σήκωσαν) ψάχνω την συνταγή με την cranberry sauce καθότι η Πέμπτη πλησιάζει και η γαλοπούλα θα πάρει τον δρόμο για τον φούρνο. Και ενώ (να τονίσω) η Κατερίνα Ιωακείμ περιμένει εδώ και βδομάδες ιστορίες με λαμπάκια και στολίδια, εγώ την έχω στο περίμενε. 
 
Είπαμε, η γαλοπούλα προηγείται, ακόμη είναι φθινόπωρο και στολίζουμε φυλλαράκια σε γήινες αποχρώσεις. Δεν πιάσαμε ακόμη κόκκινο!
 
Το Thanksgiving είναι η πιο σημαντική γιορτή για του Αμερικανούς. Το δε ψήσιμο της γαλοπούλας αποτελεί ιεροτελεστία. Η πιο διαδεδομένη συνταγή της σάλτσας από cranberries έχει κατακτήσει δικαίως μάλλον την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Αμερικανών καθώς η γεύση της ταιριάζει απόλυτα με αυτήν της γαλοπούλας. Η πρώτη που έφτιαξα, πέρυσι, είχε μεγάλη επιτυχία. Η τύχη του πρωτάρη βλέπεις..
 
Η γιορτή των Ευχαριστιών μας βάζει σε .. Χριστουγεννιάτικο κλίμα. Μια το Black Friday που ξεκινάει τα μεσάνυχτα και ενώ έχεις φάει έναν σκασμό φαΐ τρέχεις να στηθείς στις ουρές για να αγοράσεις μπλέντερ με 8 δολάρια, τηλεόραση με 100 και πάει λέγοντας (στα iPhone καμία έκπτωση)...Μια τα πρώτα λαμπάκια που θα μπεις στον πειρασμό να κρεμάσεις αφού θα μαζευτεί όλη η οικογένεια και θα στολίσεις το κάτι τις.. Μια το ασταμάτητο πάρτυ των ανδρών μπροστά στην ΤV με το football.. Μια και η παρέλαση του Macy's στην 5th avenue...Ε μια γιορτινή ατμόσφαιρα είμαστε..Οπότε όλοι είναι ευγνώμονες και λένε ευχαριστώ για ό,τι ο καθένας έχει και απολαμβάνει.
 
Και εγώ; Δεν έχω παρά να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη χώρα αυτή όπου έμαθα πως είναι η αληθινή αγάπη..
 
Happy Thanksgiving! 
 
Από τη Νέα Υόρκη, Ματίνα Δεμελή