Στροβιλιζόμαστε στα σοκάκια της Μονμάρτρης κι ακούμε τζαζ στο Autour de Midi... et Minuit

Η Αμελί δεν βρισκόταν εκεί να μας σερβίρει όμως τα πάντα μέσα στο μαγαζί σου θύμιζαν την ταινία και οι σκηνές ερχόντουσαν ξανά στο μυαλό σου σαν να την είδες χθες.
Στροβιλιζόμαστε στα σοκάκια της Μονμάρτρης κι ακούμε τζαζ στο Autour de Midi... et Minuit



Σε κάθε σου επίσκεψη στο Παρίσι έχεις και κάτι καινούριο να δεις, κάτι διαφορετικό να κάνεις και το σίγουρο είναι ότι μόνο παραπονεμένος δεν μπορείς να είσαι από αυτά που θα συναντήσεις.
 
Αυτή τη φορά το πρόγραμμα περιελάμβανε ξενάγηση σε διάφορα τζαζ μπαρ της μαγευτικής πρωτεύουσας της Γαλλίας, ένα από τα οποία ήταν και το Autour de Midi... et Minuit, ένα υπόγειο μπαρ στη Μονμάρτρη δέκα μόλις μέτρα πιο κάτω από το διάσημο – πλέον – καφέ που δούλευε η Αμελί στην ταινία. 
 
Χρόνος υπήρχε αρκετός αφού το πρόγραμμα θα ξεκινούσε στις 22:30, επομένως ήταν μία ευκαιρία για περπάτημα στα πανέμορφα – αν και πολύ τουριστικά πλέον – σοκάκια της Μονμάρτρης πριν καταλήξουμε στο καφέ για μία σοκολάτα κι ένα κρεμ μπρουλέ! Η Αμελί δεν βρισκόταν εκεί να μας σερβίρει όμως τα πάντα μέσα στο μαγαζί σου θύμιζαν την ταινία και οι σκηνές ερχόντουσαν ξανά στο μυαλό σου σαν να την είδες χθες. 
 
Η κατάληξη της βραδιάς ήταν το Autour de Midi... et Minuit, εκεί όπου το κουαρτέτο – πιάνο, τσέλο, ντραμς, φωνή – μας αντάμειψε για την επιλογή μας προσφέροντάς μας ένα απολαυστικό δίωρο υπό τους ήχους της τζαζ. Απαραίτητο συνοδευτικό σε αυτές τις περιπτώσεις ένα ποτήρι ουίσκι για τους λάτρες του είδους, κατά προτίμηση Jack Daniel’s σκέτο...
 
Τραπεζανλίδης Στάθης