Το αμέσως καλύτερο καταφύγιο μετά τα μπαράκια του Βερολίνου βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη

Μια βδομάδα διακοπές και δεν έχασα την ευκαιρία να πάω πολλούς φίλους εκεί δοκιμάζοντας όσα περισσότερα πιάτα μπορούσα.
Το αμέσως καλύτερο καταφύγιο μετά τα μπαράκια του Βερολίνου βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη



“Estrella”. To πιο πολυσυζητημένο μαγαζί της Θεσσαλονίκης το τελευταίο διάστημα. Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, Παύλου Μελά γωνία ακριβώς πίσω από την πλατεία Αγίας Σοφίας, εκεί όπου μπορεί κάποιος να γευματίσει οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, να πιει τον καφέ του ή να απολαύσει τη μπύρα του σε ένα πολύ φιλικό περιβάλλον κι υπό τους ήχους εξαιρετικής μουσικής.

Το μαγαζί, το εξαιρετικό φαγητό του και τις ιδιαίτερες μπύρες του τις γνώριζα από το ξεκίνημά του πριν ακόμα μετακομίσω στο εξωτερικό. Αυτό που δεν είχα προλάβει να δοκιμάσω ήταν το «μπουγατσάν», το οποίο αποτελεί “must” πλέον στη χώρα μας και ανάγκασε ακόμα και το “theguardian.com”, ένα από τα μεγαλύτερα μέσα μαζικής ενημέρωσης παγκοσμίως να γράψει γι αυτό.

Εξαιρετική ιδέα από τον σεφ του μαγαζιού, Δημήτρη Κοπαράνη, ο οποίος χρησιμοποιώντας τη φαντασία του δημιούργησε ένα εξαιρετικό γλυκό, το οποίο πρέπει να δοκιμάσετε αν βρεθείτε στο κέντρο της πόλης. Σημειώστε επίσης ότι η τεράστια φήμη του μπουγατσάν αδικεί το μαγαζί, όχι γιατί δεν είναι εξαιρετικό, αλλά γιατί δεν φαντάζεστε πως είναι τα υπόλοιπα πιάτα. Μια βδομάδα διακοπές στη Θεσσαλονίκη και δεν έχασα την ευκαιρία να πάω πολλούς φίλους εκεί δοκιμάζοντας όσα περισσότερα πιάτα μπορούσα. Η ατάκα κάθε φορά που μπαίναμε στο μαγαζί ήταν η ίδια… «Γιάννη – ένας εκ των ιδιοκτητών του μαγαζιού – δεν παραγγέλνω, αφήνομαι στα χέρια σου»… και το φαγητό ερχόταν!

Γράφει ο Στάθης Τραπεζανλίδης (αυτή τη φορά όχι από Βερολίνο!)

https://www.facebook.com/stathistrapezanlidisphotography

http://stathistrapezanlidis.tumblr.com/