Ταξιδεύουμε και πίνουμε το ποτό μας στο ατμοσφαιρικό for sale της Βουδαπέστης!

Το ξύλο κυριαρχεί παντού, το πάτωμα έχει σκόρπια άχυρα (!) ενώ σε κάθε τραπέζι υπάρχει ένα τεράστιο καλάθι με φιστίκια!
Ταξιδεύουμε και πίνουμε το ποτό μας στο ατμοσφαιρικό for sale της Βουδαπέστης!



Η Βουδαπέστη αποτελεί έναν από τους φθηνότερους προορισμούς στο εξωτερικό και μία από τις πρώτες επιλογές αυτή την περίοδο για τους Έλληνες. Όμορφη, ήσυχη, στολισμένη, σε βάζει κατευθείαν στο κλίμα των ημερών! Και να μην ήθελες άλλωστε θα το καταλάβαινες αφού ο κόσμος δεν κυκλοφορεί έξω αυτές τις ημέρες και τα περισσότερα μαγαζιά - ακόμα και μπαρ - είναι κλειστά! Το αποτέλεσμα είναι να περπατάς και να ακούς παντού ελληνικά, αφού οι Έλληνες τουρίστες δεν έχουν τις ίδιες συνήθειες με τους ντόπιους.

Δεν υπήρχε όμως περίπτωση να μην βρούμε πολύ ενδιαφέροντα μέρη για να πιούμε το ποτό μας και να ακούσουμε καλή μουσική! Αφού αποφύγαμε την όπερα - λόγω παρέας κυρίως καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα αποτελούσε πρώτη επιλογή - πέσαμε πάνω σε ένα εξαιρετικό μπαρ - αμερικάνικου στυλ - με ζωντανή μουσική, το for sale! Μία μικρή και ιδιαίτερα ζεστή παμπ όπου μπορεί κάποιος είτε να γευματίσει είτε να πιει το ποτό του. Το ξύλο κυριαρχεί παντού, το πάτωμα έχει σκόρπια άχυρα (!) ενώ σε κάθε τραπέζι υπάρχει ένα τεράστιο καλάθι με φιστίκια!

Στους τοίχους  του μαγαζιού κρέμονται χιλιάδες χαρτάκια, κάρτες κι ότι άλλο αντικείμενο μπορεί να φανταστεί κανείς από χαρτί. Από εκεί προέρχεται και το όνομα του μαγαζιού καθώς πολλοί αφήνουν τις επαγγελματικές του κάρτες… Αναμφισβήτητα αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή για την πρωτοχρονιά!

Από την Ουγγαρία για το followme.gr, Στάθης Τραπεζανλίδης