Diet Log της Αριάδνης (το δράμα μιας δίαιτας): Ημέρα 2 - Κουζίνα, αυτή η άγνωστη!

Diet Log της Αριάδνης (το δράμα μιας δίαιτας): Ημέρα 2 - Κουζίνα, αυτή η άγνωστη!



 Ένα ίσως από τα πιο εκνευριστικά πράγματα στις δίαιτες είναι το μαγείρεμα. Αν δεν μένεις με τους γονείς ή με ένα σεφ, δύσκολα τα πράγματα. Το ίδιο πίστευα και την πρώτη φορά που έχασα όλα τα περιττά κιλά που πήρα από τις αποφράδες πανελλήνιες-και φυσικά ξαναπήρα μετά από 3 χρόνια που την είχα σταματήσει για εντελώς διαφορετικούς λόγους από το φαγητό.

 Έτσι και τώρα, στη δεύτερη συνειδητοποιημένη μου αυτή προσπάθεια, τα έχω πάρει με το ζήτημα κουζίνα. Έχω καταλήξει ότι για να κάνεις μια αποτελεσματική δίαιτα θα πρέπει ή να πάρεις time off από δουλειές και να αφοσιωθείς ολοκληρωτικά ή να γίνεις η ινδουιστική θεά Κάλι με τα 16 χέρια. Το πρώτο αποκλείεται αφού το επίθετο μου δεν είναι Νιάρχου, και το δεύτερο…χμ…θα πρέπει να το μάθω! Τι στο καλό, εδώ οι μαμάδες και οι γιαγιάδες μας κάνουν τόσα πράγματα ταυτόχρονα. Δεν θα τα καταφέρω; Ή μήπως είμαι τόσο κακομαθημένο; (Σημείωση για τη ψυχολόγο!)

Μέχρι στιγμής η σχέση μου με την κουζίνα εφάπτεται στις ίδιες αρχές με την τέχνη του πολέμου. Κύριος στόχος η νίκη. Έτσι, ξέρω και μαγειρεύω τα πάντα (όσα μου αρέσουν)  με κάθε πιθανό τρόπο πολύ επιτυχημένα. Όμως, πλέον το πρόβλημα είναι ένα: ποιος μπαίνει στην κουζίνα! Μεγάλη άρνηση!

 Βέβαια, δεν μπορώ να πω το ίδιο και για τη σχέση μου με το ψυγείο. Ουδεμία άρνησης! Για να καταλάβεις το ψυγείο είναι ένα μαγικό μέρος που κρατάει το νερό και την diet coke –που είμαι εθισμένη- παγωμένα. Επίσης, κάνεις παγάκια, συντηρείς τις κρέμες και τα body milk. Α, φυσικά στην κατάψυξη έχεις τα ταπεράκια της μαμάς! Μιαμ!

 Μικροί αλλά και μεγάλοι πλέον, μόλις πάμε στο σπίτι της γιαγιάς ανοίγαμε το μαγικό ψυγείο που εκεί μπορούσες να βρεις τα πάντα. Από το παιχνίδι που κλείνεις το ψυγείο μέχρι να δεις που σβήνει το φωτάκι μέχρι το γιαγιά «Ω! τι είναι αυτό;!;!» μπορεί να έχει περάσει καιρός, μέχρι να μείνω μόνη μου, όπου τα τελευταία δέκα χρόνια κάθε φορά που το ανοίγω και ψάχνω για θησαυρούς καταλήγουν σε άνθρακα-αυτόν του βιολογικού πολέμου.

 Με ένα ψυγείο που φεγγίζει και μια κουζίνα πλήρως εξοπλισμένη με αχρησιμοποίητα τζάρτζαλα, το βασικό είναι η θέληση και η οργάνωση.

 Για να καταλάβεις, θα πρέπει μια φορά την εβδομάδα να κάνεις ένα αναλυτικό πλάνο με όσα χρειάζεσαι από το σούπερ μάρκετ και το μανάβικο. Τίποτα παραπάνω τίποτα παρακάτω.

 Στη συνέχεια, ποτέ δεν πας νηστική να ψωνίσεις τρόφιμα. Δεν θέλει και πολύ ο άνθρωπος από την πείνα να κατεβάσει όλα τα ράφια!

 Ενώ, το μυστικό αν βαριέσαι στην αρχή να μαγειρεύεις είναι να δώσεις το πρόγραμμα της δίαιτας σου στη μητέρα σου και να επιστρέψετε στα ταπεράκια των φοιτητικών σου χρόνων.

 Πολύ απλά τα παρουσίασα και σε λίγο που θα έρθει η ώρα να μαγειρέψω να δω τι θα κάνω. Ξέρεις, η άρνηση οδηγεί ακόμα και τον μεγαλύτερο στρατηγό του πολέμου στην ήττα. Δεν αντέχω πάλι να κάψω το βραστό αρακά. Ουφ… Ας με υιοθετήσει κάποιος σεφ!