Eξομολογήσεις ενός άντρα: Πότε ένας άντρας αποφασίζει να απατήσει

Να ξέρετε γυναίκες πως δεν είναι τόσο απλό όσο θέλετε να πιστεύετε. Τις περισσότερες φορές τουλάχιστον.
Eξομολογήσεις ενός άντρα: Πότε ένας άντρας αποφασίζει να απατήσει



Ο άντρας είναι πολυγαμικό ον. Και η γυναίκα. Πότε αποφασίζει να απατήσει ένας άντρας; Όταν εμφανίζεται μια δίμετρη Σουηδέζα με τακούνια. Δηλαδή με αιτία στην 1 φορά στο τρισεκατομμύριο. Οπότε για άλλους λόγους…

Του Δημήτρη Δρίζου

Να πούμε τα σύκα-σύκα,την σκάφη-σκάφη και την καρέτα-καρέτα. Όλοι απατούν, είτε άντρες, είτε γυναίκες. Αλλά επειδή εγώ δεν μπορώ να μιλήσω για τις γυναίκες αλλιώς ο κύριος Χρόνης και η κυρία Λουκία (όχι άλλη μπάμια μάνα) θα με είχαν βγάλει Δήμητρα (μιας και το θυμήθηκα, γεια σου Δήμητρα!) θα μιλήσω για τα αγόρια, μικρά, μεγάλα και πολύ μεγάλα. Σαν τον γείτονα μου που νομίζει πως δεν ξέρουμε τις πομπές του…

Οπότε πάμε στο προκείμενο (το λέμε και πρόγραμμα αυτές τις μέρες στην χώρα μας). Ένας άντρας έχει απόλυτη ανάγκη να νιώθει πως η σύντροφος του τον θαυμάζει. Να τον έχει κορώνα στο κεφάλι της. Παρένθεση: Εξαιρούνται οι macho που νομίζουν πως είναι ο Νίκος Κούρκουλος στον Αστραπόγιαννο και ότι με την μαγκιά θα έχουν όποια γυναίκα νομίζουν και θα τον υπομένει κιόλας.

Και μιας και έκλεισα την παρένθεση (και το κουτί με την πίτσα πεπερόνι παραδίπλα) συνεχίζω. Όταν ένας άντρας βρει την χαραμάδα στην σχέση του, σημαίνει πως δεν είναι ικανοποιημένος. Όχι τόσο σεξουαλικά (μην γελάτε, αλήθεια λέω) αλλά ψυχολογικά. Δεν νιώθει επιθυμητός. Θέλει αυτοεπιβεβαίωση. Και θα την βρει σε μια γυναίκα κατά 99,9% ασχημότερη από εκείνη που έχει δίπλα του. Κανόνας απαράβατος. Και θα κάνει και περισσότερα πράγματα στο κρεβάτι. Γιατί είπα ότι δεν παίζει τόσο ρόλο, αλλά είναι και αυτό στην εξίσωση.

Το ιδανικό για έναν άντρα είναι η γυναίκα που έχει δίπλα του να τον εκτιμάει για αυτό που είναι. Για τις προσπάθειες του. Να τον αφήνει να βλέπει τον Ολυμπιακό ήσυχα χωρίς γκρίνια. Στο κρεβάτι να είναι η Jenna Jameson (αν δεν την ξέρεις googlάρε την. Φρόντισε να είσαι μόνη μην γίνεις ρεζίλι) αλλά έξω να είναι τόσο κυρία όσο η Γιάννα Αγγελοπούλου. Όχι, να μην φέρεις τους Ολυμπιακούς Αγώνες κοπελιά, αλλά να εκπέμπεις σοβαρότητα. Αυτό είναι το ιδανικό.

Και θα ανοίξω δεύτερη παρένθεση: Εννοείται πως ένας άντρας που ζητάει όλα τα παραπάνω ΟΦΕΙΛΕΙ να είναι και εκείνος σωστός. Σοβαρός και με χιούμορ, να εκτιμάει την γυναίκα που έχει δίπλα και στο κρεβάτι να είναι σαν τον Christian Grey (ενίοτε, όχι πάντα. Γυναίκες φίλε μου, δεν ξέρουν τι θέλουν…).

Μετά το κλείσιμο και της δεύτερης παρένθεσης (την παραπάνω πίτσα την έφαγα), συμπέρασμα είναι πως ο ένας άντρας δεν θα ψάξει την απιστία εκούσια. Θα την ψάξει για να νιώσει σημαντικός. Μια γυναίκα απατά και χωρίζει για τελείως διαφορετικούς λόγους. Ένας άντρας για τελείως διαφορετικούς. Εξάλλου μιλάμε για δυο διαφορετικές οντότητες. Και εννοείται πως υπάρχει πάντα η φωτεινή εξαίρεση (εγώ) σε όλα αυτά.

Τέλος να έχεις και την ατάκα του Woody Allen στο μυαλό (την έχω ξαναχρησιμοποιήσει αλλά είναι αληθινή). «Ένας άντρας δεν έχει αρκετό αίμα στο σώμα του για να σκέφτεται και ταυτόχρονα να έχει στύση. Είτε το ένα θα έχει, είτε το άλλο».

Και ναι, είναι αλήθεια αυτό, αλλά αν φτάσει στο σημείο να μην έχει αρκετό αίμα και για τα δυο, το… γκολ είναι τόσο σίγουρο, όσο όταν βγαίνει ο Μέσι τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Και ο Λιονέλ είναι φονικός…