Εξομολογήσεις ενός άντρα: Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για το πρώτο φιλί

Ποιος είπε ότι είναι εύκολη υπόθεση; Και ποιος είπε πως είναι φάση τύπου… άιντε-άιντε;
Εξομολογήσεις ενός άντρα: Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για το πρώτο φιλί



Ένας άντρας μπορεί να φαίνεται μονοκόμματος αλλά δεν είναι. Τις περισσότερες φορές τουλάχιστον. Και όταν γνωρίζει μια γυναίκα που του αρέσει πραγματικά και τον γοητεύει, πάει πίσω στην εφηβική ηλικία και ξεχνάει τα πάντα. Όπως το πρώτο φιλί…

Έχουν πάει όλα τόσο καλά, η κοπέλα δίνει ένα παράθυρο για φιλί αλλά ένας άντρας ασπρίζει και πανιάζει (τα παπούτσια του κοιτάζει και ούτε άχνα πια δεν βγάζει) και φεύγει με ένα καληνύχτα. Γιατί; Θα στα πω εγώ γιατί.

Πρώτο και κυριότερο, του αρέσεις πραγματικά. Αν δεν του άρεσες, πιθανότατα θα είχε κάνει χοντράδες (τρου στόρι) πολύ νωρίτερα και απλά δεν θα τον ένοιαζαν α)το σκαμπίλι, β) το βρίσιμο, γ) αν θα σχηματίσεις άσχημη άποψη για εκείνον. Οπότε ξαφνικά από εκεί που μιλάει για τον τραυματισμό του Σπανούλη (περαστικά αρχηγέ), ξαφνικά μετατρέπεται σε 14χρονο που δεν ξέρει που πηγαίνουν τα τρία (και τα τέσσερα).

Δεύτερον, στο μυαλό του έχει πολύ διαφορετική στιγμή για το πρώτο φιλί. Όχι, δεν το έχει στο μυαλό μετά από σουβλάκια. Δεν είναι έτσι ο αντρικός εγκέφαλος. Ένας άντρας για να νιώσει ασφάλεια πρέπει να φέρει μια κατάσταση στα μέτρα του. Το πρώτο φιλί με μια γυναίκα που τον ενδιαφέρει είναι ο φόβος και ο τρόμος γιατί θα εξαρτηθεί το μετέπειτα. Οπότε θα κοιτάξει να το δώσει σε συνθήκες που θα νιώσει ασφαλής. Το γήπεδο «Καραϊσκάκη» πιάνει…

Τρίτον, το θέλει τόσο πολύ που φοβάται. Μην γελάς. Καλά, γέλα. Αλλά να ξέρεις πως δεν είμαστε (πολύ) γαϊδούρια όταν μας αρέσεις πραγματικά. Μέχρι και η μάνα μας δεν μας αναγνωρίζει (εγώ κουρεύτηκα κοντά).

Οπότε αν περιμένεις και αφήνεις παράθυρο και δεν σε φιλήσει με την πρώτη, δεν είναι… καληνυχτάκιας! Απλά γύρισε πίσω στην εφηβεία και αφού κατάφερες να τον στείλεις εκεί του αρέσεις πραγματικά.

Έπρεπε να σε ανησυχούσε αν στο πρώτο ραντεβού προσπαθούσε να πιάσει ότι βρει (φαπ, ο ήχος το μετά), θα έλεγε σεξιστικά αστεία (εντάξει είναι λίγο αηδιαστικά) και θα σε άρπαζε να σε φιλήσει. Και άντε και ανταπέδιδες. Αν έτσι θες το πρώτο φιλί με αυτόν που σου αρέσει πάω πάσο… Αυτός σύντομα να ξέρεις θα έχει πάει να βρει και άλλη…

Τώρα αν υπάρχει τέτοια χημεία από νωρίς, πηγαίνουν τα παραπάνω περίπατο. Αλλά μην υποτιμάς τα αισθήματα ενός άντρα. Τα πραγματικά αισθήματα. Γιατί και η αγκινάρα έχει πολλά φύλα αλλά όταν φτάσεις στο τέλος είναι μόνο η καρδιά.

Και μιας και το αναφέρα… μάνα μην ξαναφτιάξεις αγκινάρες! Πραγματικά τώρα…