Εξομολογήσεις ενός άντρα: Γιατί έχουμε αδυναμία στην μητέρα μας

Επειδή έχουμε μπερδέψει την φράση «είναι μαμάκιας» με το «έχω αδυναμία στην μάνα μου», ας το ξεμπερδέψουμε!
Εξομολογήσεις ενός άντρα: Γιατί έχουμε αδυναμία στην μητέρα μας



Τις προάλλες συζητούσαμε εδώ στο #FollowMe για τις σχέσεις που έχουν οι άντρες με τις μαμάδες τους. Και έτσι ξεκίνησαν όλες (τις αγαπώ να ξέρετε ανεξαιρέτως) τις συζητήσεις πως αν ένας άντρας είναι μαμάκιας δεν είναι sexy. Μόνο που τα κορίτσια (καθότι κορίτσια) μπέρδεψαν την αδυναμία και τον σεβασμό με φροϋδικό σύμπλεγμα.

Η μητέρα λοιπόν για έναν άντρα αποτελεί το Α στη ζωή.

Πρώτον,  τον έφερε στον κόσμο και ένας άντρας αυτό το έχει ΑΡΧΗ. Άντρας που δεν σέβεται την γυναίκα που τον γέννησε είναι άχρηστος. Η ζωή ενός μωρού εξαρτάται άμεσα από εκείνη. Όπως και αν το κάνουμε υπάρχει άρρηκτος δεσμός.

Δεύτερον, ποια νομίζεις πως μαθαίνει τρόπους σε έναν άντρα; Ποια τον κάνει να σέβεται τις γυναίκες; Τι νόμιζες; Πως ο καλός σου ξύπνησε από ένα κώμα σαν τον Μελ (τον) Γκίμπσον από ταινία και έγινε ιππότης; Ούτε καν! Από το σπίτι πήρε τις Αρχές. Η μάνα του τον έμαθε να σέβεται το γυναικείο φύλο. Σου αρέσει, δεν σου αρέσει, η προσωπικότητα του έχει πλαστεί από εκείνη. Το αν σε σέβεται ή όχι το έχει πάρει από την μητέρα του.

Τρίτον, το οποίο θα το καταλάβουν μόνο οι άντρες η μητέρα είναι εκείνη που θέλουμε όταν αρρωσταίνουμε. Δεν ξέρω ούτε και εγώ γιατί. Από ένστικτο. Ο πατέρας μου είναι 62 (να τα χιλιάσεις πατέρα) και η γιαγιά μου 88. Όταν αρρωσταίνει, τρεχάλα η γιαγιά την σκάλα λες και είναι ο Κεντέρης.

Τι σημαίνει όμως μαμάκιας; Σημαίνει ότι ο «μαμάκιας» πηγαίνει διακοπές με την κοπέλα του και δίνει αναφορά για το παραμικρό στην μαμά του. Ότι η μαμά του δεν εγκρίνει τη νύφη και την χωρίζει. Ότι κάθε φράση του αρχίζει «ναι, αλλά η μαμά μου είπε αυτό». Αυτός είναι ο μαμάκιας. Και όχι, είναι είδος που δεν θέλουμε ούτε εμείς οι άντρες στην παρέα μας γιατί η μάνα του μας εκνευρίζει με τα τηλέφωνα και επίσης δεν μας εγκρίνει για φίλους. Σαν την μαμά του Νόρμαν Μπέιτς στην «Ψυχώ»…

Αδυναμία στην μητέρα για έναν άντρα σημαίνει ότι είναι όσο ιππότης, όσο είναι μαζί σου. Την βοηθάει να κουβαλήσει τα βαριά. Την πηγαίνει στο γιατρό. Προσπαθεί να την στηρίζει όσο μπορεί, γιατί όπως ξέρεις ένα σπίτι δεν περνάει πάντα αρμονικές στιγμές. Τέτοιος άντρας είναι μαμάκιας ή ένας σωστός άντρας;

Ναι, αν λοιπόν ερωτευτείς άντρα «μαμάκια», τρέχα. Αν όμως νοιάζεται για την μητέρα του, μην τον αφήσεις. Και όχι, μην το παίζεις… macho! Όπως εσείς έχετε αδυναμία στον μπαμπά, έτσι έχουμε και εμείς στην μαμά.Γιατί όλες, μια μικρογραφία του μπαμπά σας παντρεύεστε και μην κρύβεστε!

Και μήνυμα προς την μάνα μου: Ναι μάνα, πήρα ζακέτα φεύγοντας από το σπίτι και έχω φάει!