Ακολουθήσετε τις συμβουλές μας για να θαμπώσετε -κυριολεκτικά- τους καλεσμένους σας με το αστραφτερό σερβίτσιο σας.
Είτε είναι κάτι που αγαπάτε πολύ είτε όχι, το να είστε μια καλή οικοδέσποινα θα σας δώσει έξτρα πόντους σε ένα τραπέζι που μπορεί να κάνετε σε φίλους ή συγγενείς. Συνεχίστε να διαβάζετε για να δείτε πώς μπορείτε να φρεσκάρετε εύκολα, γρήγορα και οικονομικά το καλό σερβίτσιο σας!
Καταρχήν, αν συνηθίζετε να πλένετε το σερβίτσιο σας στο πλυντήριο πιάτων, αναμείξτε μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού με το απορρυπαντικό πιάτων που συνήθως χρησιμοποιείτε. Ο λόγος; Το οξύ που περιέχει δρα σαν δυνατό καθαριστικό.
Αν το πλύσιμο στο χέρι είναι η κύρια επιλογή σας, τότε δεν έχετε παρά να ανακατέψετε σε ένα μπολ 2 κ.σ. λεμόνι με λίγο αλάτι και να περάσετε με αυτό τα ποτήρια και τα πιάτα σας.
Στη συνέχεια, φροντίστε να τα ξεπλύνετε καλά με χλιαρό νερό. Κι αν το αλάτι σας φαίνεται επίφοβο υλικό για να έρθει σε επαφή με το κρύσταλλο και την πορσελάνη, σας έχουμε καλά νέα μιας και δεν προκαλεί φθορές (για καλό και για κακό δοκιμάστε το σε ένα δικό σας σκεύος πριν το βάλετε σε όλα)!
Τέλος, για να αποφύγετε τη δημιουργία κηλίδων από νερό, μην ξεχάσετε να αφήσετε τα πιάτα και τα ποτήρια σας να στεγνώσουν ακουμπισμένα ανάποδα πάνω σε μία καθαρή βαμβακερή πετσέτα.
Διαβάστε ακόμα περισσότερα άρθρα και tips για τη διακόσμηση και οτιδήποτε αφορά το σπίτι στο www.spirossoulis.com - the home issue