Εύκολοι τρόποι για να δώσετε έναν αέρα ανανέωσης στο παραδοσιακό σπίτι σας

Μοντέρνες πινελιές που θα σας φτιάξουν τη διάθεση!
Εύκολοι τρόποι για να δώσετε έναν αέρα ανανέωσης στο παραδοσιακό σπίτι σας



Αν βρίσκετε το σπίτι σας πολύ παραδοσιακό και θα θέλατε να το ανανεώσετε και να προσθέσετε μοντέρνες πινελιές χωρίς να ανατινάξετε τον τραπεζικό σας λογαριασμό, δείτε μερικές ιδέες για το καταφέρετε.

Προσθέστε δυνατές αποχρώσεις
Ένα έντονο χρώμα θα δώσει ένταση στον χώρο σας και θα τον κάνει να δείχνει πιο μοντέρνος. Επιλέξτε ένα έντονο καναρινί ή ένα πράσινο της μέντας για ζωντάνια και χρώμα. Μην φοβάστε να μπλέξετε και διαφορετικές αποχρώσεις μεταξύ τους. Αν το σαλόνι σας είναι παραδοσιακά διακοσμημένο και αρκετά μουντό, προσθέστε μια κατακόκκινη βιβλιοθήκη για να ζωντανέψετε τον χώρο.

Κουρτίνες 
Οι κουρτίνες αποτελούν ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο της διακόσμησης ενός σπιτιού. Μπορεί ένα σπίτι να είναι διακοσμημένο πολύ μοντέρνα αλλά οι κουρτίνες να είναι σε άλλο στιλ και να χαλάνε όλο το αποτέλεσμα. Επιλέξτε πολύχρωμες κουρτίνες ή κουρτίνες με παλ αποχρώσεις και μοντέρνα σχέδια.

Ανακατέψτε υλικά και υφές
Το ανακάτεμα υλικών και οι μείξεις υφών είναι ένας πολύ μοντέρνος τρόπος διακόσμησης. Αν έχετε ένα παραδοσιακό ξύλινο τραπέζι, μπορείτε να το συνδυάσετε με ένα μεταλλικό βάζο και έναν καναπέ με γούνινα και δερμάτινα μαξιλαράκια. Παίξτε με τις υφές και τα υλικά και δημιουργήστε έναν μοντέρνο χώρο εύκολα και γρήγορα.

Τολμήστε το έθνικ 
Το ότι ζείτε στην Ελλάδα δεν σημαίνει πως η έμπνευσή σας πρέπει να είναι μόνο ελληνική. Συνδυάστε στο σπίτι σας έπιπλα και διακοσμητικά από άλλες χώρες και ηπείρους, όπως Αφρική, Βραζιλία, Ισπανία ή και Αμερική. Χρησιμοποιήστε διακοσμητικά που έχετε φέρει από ταξίδια σας ή βάλτε σκοπό να αγοράζετε ένα όμορφο διακοσμητικό σε κάθε χώρα που θα πηγαίνετε από εδώ και στο εξής.

Χρησιμοποιήστε παραδοσιακά σχέδια στην υπερβολή τους
 Ένα βάζο σε μπλε και άσπρη απόχρωση είναι κλασικό και άκρως παραδοσιακό. Αν χρησιμοποιήσετε όμως το σχέδιό του σε υπερβολή και τοποθετήσετε πολλά διαφορετικά διακοσμητικά με το ίδιο σχέδιο στον ίδιο χώρο, τότε το αποτέλεσμα θα δείχνει πιο όμορφο και σύγχρονο.

Διακοσμήστε διαφορετικά τα βιβλία σας 
Ο παραδοσιακός τρόπος διακόσμησης επιβάλει να βάζετε τα βιβλία σας σε κάθετη θέση το ένα πίσω από το άλλο. Ο μοντέρνος τρόπος διακόσμησης προτείνει να βάζετε τα βιβλία σας με εναλλαγές, άλλα οριζόντια και άλλα κάθετα. Αφήστε κενά μεταξύ τους για να μπορέσετε να προσθέσετε διακοσμητικά.

Για να εκμοντερνίσετε ένα παραδοσιακό σπίτι δεν χρειάζεται να βάλετε το χέρι πολύ βαθιά στην τσέπη. Μπορείτε να κάνετε κάποιες αλλαγές στα έπιπλα που ήδη έχετε αλλά και στη διακόσμηση και να ενισχύσετε με ελάχιστα καινούρια αντικείμενα. Ένα παραδοσιακό σπίτι με την ανάλογη ανακατάταξη των επίπλων μπορεί να δείχνει πολύ πιο μοντέρνο από όσο θα πιστεύατε.

Διαβάστε ακόμα περισσότερα άρθρα και tips για τη διακόσμηση και οτιδήποτε αφορά το σπίτι στο www.spirossoulis.com the home issue