Τα μέρη του σπιτιού που πρέπει να καθαρίζεις καθημερινά...

Ή είσαι καλή νοικοκυρά, ή δεν είσαι!
Τα μέρη του σπιτιού που πρέπει να καθαρίζεις καθημερινά...



Το σπίτι μας, είναι η εικόνα μας. Αυτό το ξέρουμε καλά εμείς οι γυναίκες και ως καλές νοικοκυρές, φροντίζουμε να το περιποιούμαστε καθημερινά για να δείχνει καθαρό και όμορφο. Ένας συγυρισμένος χώρος, σε ξεκουράζει και σε χαλαρώνει, γι’ αυτό κι αν ακόμα δεν κάνεις κάθε μέρα γενική καθαριότητα (που δε χρειάζεται κιόλας), υπάρχουν ορισμένες δουλειές που πρέπει να γίνονται καθημερινά, αν θέλεις το σπίτι σου να είναι όμορφο. Αυτά είναι τα 6 πράγματα του σπιτιού που χρειάζονται καθημερινή φροντίδα. Αφιέρωσέ τους λίγο χρόνο καθημερινά και το σπίτι σου θα λάμπει! (Μα τι καλή νοικοκυρά!)

Πιάτα και νεροχύτης

Η μαμά μου λέει ότι η καλή νοικοκυρά φαίνεται από το μπάνιο και την κουζίνα της. Γι’ αυτό μην αφήνεις ποτέ άπλυτα σκεύη στο νεροχύτη. Είτε τα πλένεις στο χέρι, είτε στο πλυντήριο πιάτων, ο νεροχύτης σου πρέπει να είναι άδειος και να λάμπει. Αφού τελειώσεις με τα άπλυτα πιάτα και ποτήρια, καθάρισε το νεροχύτη σου από υπολείμματα τροφών και άλλες βρωμιές.

Νιπτήρας μπάνιου

Κάθε φορά που βουρτσίζουμε τα δόντια μας, όλο και θα μας πέσει λίγη οδοντόκρεμα στον νιπτήρα, την οποία εσύ θα φροντίσεις αμέσως να ξεπλύνεις, αλλά όχι τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας (sorry αγόρια!). Γι’ αυτό, μην ξεχνάς να καθαρίζεις καθημερινά το νιπτήρα του μπάνιου σου.

Πάγκοι και τραπέζι κουζίνας

Ένα απλό ξεσκόνισμα ή ένα πέρασμα με ένα νωπό βετέξ, είναι αρκετό, ώστε τα έπιπλα της κουζίνας να φαίνονται καθημερινά πεντακάθαρα.

Σκούπισμα πατώματος κουζίνας

Δεν χρειάζεται να σκουπίζεις κάθε μέρα όλο το σπίτι, αλλά σίγουρα το πάτωμα της κουζίνας, χρειάζεται ένα πέρασμα σε καθημερινή βάση. Ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι κι έχεις βγάλει τα χαλιά, ό,τι και να πέσει στο πάτωμα, φαίνεται και είναι άσχημο. Μιας και χρησιμοποιούμε πολλές ώρες μέσα στην ημέρα το χώρο της κουζίνας κι επειδή τα ψίχουλα δημιουργούν πρόσφορο έδαφος σε κάθε είδους, αντιπαθητικά ζουζούνια, ένα γρήγορο σκουπισματάκι την ημέρα, είναι ό,τι πρέπει!

Στρώσιμο κρεβατιών

Αυτη η μικρή και σύντομη κίνηση, είναι πολύ σημαντική για να φαίνεται το σπίτι σου τακτοποιημένο. Μην αφήνεις ποτέ τα κρεβάτια ξέστρωτα. Αμέσως το σπίτι θα δείξει πιο καθαρό, ακόμα κι αν δεν έχεις κάνει άλλες δουλειές.

Ξεσκόνισε το κομοδίνο

Είναι δίπλα στο πρόσωπό σου κι αυτό σημαίνει πως πρέπει να είναι πάντα καθαρό. Μην το αφήνεις να γεμίζει σκόνη, την οποία εισπνέεις κάθε βράδυ, όταν κοιμάσαι. Ένα πέρασμα την ημέρα με ένα ξεσκονόπανο είναι απαραίτητο!

Κι ένα τελευταίο tip (έτσι, γιατί είμαι large): Αν έχεις γάτα, να καθαρίζεις καθημερινά την άμμο της, αν δεν θέλεις το σπίτι σου να έχει δυσάρεστη μυρωδιά, αλλά και να μεταφέρονται μικρόβια σε όλο το σπίτι.

Δες εδώ πώς θα κρατήσεις το μπάνιο σου καθαρό για περισσότερες ημέρες!