Ακαταστασία τώρα! Όλα τα μέρη του σπιτιού σου που δεν χρειάζεται να είναι σε τάξη

Γιατί τα βλέπεις μόνο (ή κυρίως) εσύ.
Ακαταστασία τώρα! Όλα τα μέρη του σπιτιού σου που δεν χρειάζεται να είναι σε τάξη



Το "μάζεψε" που έλεγε η μάνα σου πιπιλώντας το μυαλό σου την τελευταία εικοσαετία, φαίνεται πως έπιασε τόπο. Τώρα έχεις γίνει φρικιό της καθαριότητας και δεν σταματάς να κάνεις δουλειές. Πρέπει όμως να χαλαρώσεις λίγο, γιατί κάποια συγκεκριμένα μέρη ειδικά, δεν χρειάζεται να τα καθαρίζεις. Τουλάχιστον όχι τόσο συχνά όσο νομίζεις.

Το συρτάρι του κομοδίνου
Δίπλα από το κρεβάτι σου κρύβεται ένας μικρός, ακατάστατος θησαυρός. Το συρτάρι περιέχει από χάπια περιόδου, μέχρι κοσμήματα, μολύβια και ημερολόγια, μεζούρες, προφυλακτικά, χρήματα κ.ά. Αλλά τι πειράζει; Λες και το βλέπει κανείς. 

Το καλοριφέρ
Μόλις πιάσουν τα πρώτα κρύα, το καλοριφέρ σου μετατρέπεται σε στεγνωτήριο του πλυντηρίου σου. Έχει μονίμως κρεμασμένα ρούχα, αλλά κυρίως εσώρουχα και κάλτσες. 

Η καρέκλα της κουζίνας
Αυτή η μία, από τις τέσσερις, η αχρησιμοποίητη. Έχει πάνω της από παλιές εφημερίδες, μέχρι τη σακούλα με τα κρεμμύδια. Είναι μια χαρά "πατέντα" αφού δεν έχεις χώρο στα ντουλάπια (δίνει και ζωντάνια στο χώρο).

Το γραφείο
Όταν δουλεύεις από το σπίτι ο χώρος του γραφείου σου, μετατρέπεται σε εμπόλεμη ζώνη. Κούπες με τελειωμένους καφέδες, έγγραφα, τασάκια, υπολογιστής, στιλό και σημειωματάρια, άδεια πιάτα. Δεν θα το αφήσεις έτσι για πάντα, αλλά δεν χρειάζεται να φρικάρεις για τον συγκεκριμένο χώρο καθημερινά (άλλωστε σε λίγες ώρες θα ξαναγίνει έτσι).

Η σοφίτα ή αποθήκη
Έχεις βάλει εκεί παλιά έπιπλα ή συσκευές και ρούχα που πια δεν χρησιμοποιείς αλλά για κάποιο λόγο θεωρείς ότι χρειάζεσαι. Δεν είναι ανάγκη, ούτε να την ξεσκονίζεις, ούτε να τη σφουγγαρίζεις τόσο συχνά.

Το playroom
Αν έχεις παιδί που παίζει στο playroom δεν έχεις κανένα λόγο να το μαζεύεις κάθε δύο ώρες. Το αντίθετο μάλιστα, όσο χρόνο δίνεις, τόσο λιγότερος κόπος για σένα.

Δες εδώ έξυπνα κόλπο για να γίνει η καθαριότητα του σπιτιού παιχνιδάκι.