Έχεις βαρεθεί το υπνοδωμάτιο σου; Ανανέωσε το εύκολα και απλά

Ανακαίνισε το υπνοδωμάτιό σου αξιοποιώντας υλικά και έπιπλα που ήδη έχεις.
Έχεις βαρεθεί το υπνοδωμάτιο σου; Ανανέωσε το εύκολα και απλά



Oι αλλαγές είναι απαραίτητες γιατί φτιάχνουν τη διάθεση, ωστόσο όταν πρόκειται για την κρεβατοκάμαρά σου μπορεί να είναι απλές και όχι απαραίτητα μεγάλες και δραματικές. Για παράδειγμα, μια καινούργια κουβέρτα, η αλλαγή χρώματος σε ένα παλιό κομοδίνο, η προσθήκη μιας καρέκλας – αμέσως αλλάζει όλη την εικόνα του.

Αν παρακολουθείς πώς εξελίσσονται οι τάσεις στη διακόσμηση, θα γνωρίζεις ήδη πώς η μόδα προστάζει φέτος απλές γραμμές, απαλά χρώματα, neutral περιβάλλον, spa-resort ατμόσφαιρα. Με αυτό τον τρόπο, έχεις την ευκαιρία να προσαρμόζεις τη διακόσμηση του χώρου με μικρές προσθαφαιρέσεις, οι οποίες άλλοτε αποδεσμεύουν τον χώρο από περιττά αξεσουάρ και άλλοτε τον ζωντανεύουν με ενδιαφέρουσες προσθήκες. Να θυμάσαι ότι κάθε αλλαγή φέρνει μαζί της μια νέα χρωματική παλέτα που αναδεικνύει καλύτερα τον χώρο. Άλλωστε, μην ξεχνάς ότι το χρώμα είναι ο βασικότερος σύμμαχός σας στην ανανέωση.

Εάν τώρα ολόκληρο το περιβάλλον της κρεβατοκάμαρας σου έχει κουράσει και θέλεις μεγαλύτερες αλλαγές, όπως π.χ. αντικατάσταση διαφόρων επίπλων, επιχείρησε να ανταλλάξεις (ή να δώσεις) κάποια κομμάτια στις υπαίθριες αγορές που τα δύο τελευταία χρόνια κερδίζουν διαρκώς έδαφος.

Για να κάνεις σωστές επιλογές, σκέψου από πριν τι σου αρέσει να κάνεις μέσα στο υπνοδωμάτιο. Για παράδειγμα διαβάζεις το βράδυ πριν κοιμηθείς ή σου αρέσει να καταφεύγεις  εκεί για να ηρεμήσεις και να χαλαρώσεις; Τότε χρειάζεσαι πχ. ένα επιτραπέζιο φωτιστικό και ένα κομοδίνο ή ένα επιτραπέζιο φωτιστικό και ένα μικρό side table ή ένα μικρό σκαμπό για να ακουμπάς τα πράγματά σου.

Ένα κεφαλάρι με μαλακό γέμισμα σε βοηθά να χαλαρώσεις. Αντίστοιχα μια πολυθρόνα, μια πάνκα ή ένα απαλό χαλί δημιουργούν ένα cozy περιβάλλον.

Προτού όμως φτάσεις στις μεγάλες αλλαγές, σκέψου ε ότι ακόμα και μια μικρή αναδιάταξη επίπλων μπορεί να δημιουργήσει μια εντελώς νέα εικόνα για το χώρο σου. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις σε τέτοιου είδους μετακινήσεις είναι τα σταθερά αντικείμενα, όπως π.χ. τα ράφια και οι τρύπες που έχουν γίνει στους τοίχους. Αν υπάρχει κάπου ταπετσαρία, τι θα μπει τώρα σε εκείνο το σημείο, καθώς και τυχόν σημάδια στους τοίχους και στο πάτωμα που θα φανερωθούν και θα πρέπει να διορθωθούν.

Μικρά αλλά σημαντικά 

  • Επέλεξε ένα χρώμα από το κρεβάτι (επένδυση, απόχρωση ξύλου) για τους τοίχους σου και συνδύασέ τα έτσι μεταξύ τους. Ολοκλήρωσε επιλέγοντας ένα χαλί που να συμπληρώνει τον χώρο με το σχήμα ή το χρώμα του.
  • Αν έχεις  ένα απλό κρεβάτι χρησιμοποίησε μια ταπετσαρία με μεγάλες ρίγες στον έναν τοίχο για να ενισχύσεις τη γεωμετρία του χώρου.
  • Κάνε στο δωμάτιο πιο ζεστά χρώματα όπως απαλό πορτοκαλί.

Διαβάστε ακόμα περισσότερα άρθρα και tips για τη διακόσμηση και οτιδήποτε αφορά το σπίτι στο www.spirossoulis.com the home issue