Δες ποια είναι τα αξεσουάρ που πρέπει να έχει το σαλόνι σου

Αν θέλεις το σαλόνι σου να αποκτήσει χαρακτήρα πρόσθεσέ τα!
Δες ποια είναι τα αξεσουάρ που πρέπει να έχει το σαλόνι σου



Ένα σαλόνι μπορεί να αποτελείται από τα βασικά έπιπλα, όπως πολυθρόνες, καναπέ, τραπεζάκι, βιβλιοθήκη και παρόλα αυτά να μοιάζει άδειο. Αν θέλεις όμως το σαλόνι σου να αποκτήσει χαρακτήρα και να αντιπροσωπεύει το ποια είσαι, θα πρέπει να του προσθέσεις μερικά βασικά αξεσουάρ.

Μαξιλαράκια 
Τα μαξιλάρια δίνουν χαρακτήρα ακόμα και στον πιο βαρετό καναπέ. Φαντάσου έναν απλό μονόχρωμο γκρι καναπέ με μαύρα μαξιλάρια με γεωμετρικά σχέδια ή ρίγες. Μπορείς  να διαλέξεις  μαξιλάρια σε διάφορες υφές παίζοντας με τα υλικά ή μπορείς  να δώσεις ακόμα πιο έντονο χαρακτήρα στον καναπέ σου διαλέγοντας διαφορετικά μαξιλαράκια.

Ριχτάρια
Επέλεξε  ένα ωραίο ριχτάρι που θα προστατέψει τον καναπέ σου από λεκέδες και βρομιές (ή από τις τρίχες του σκύλου σου) και θα δώσει χρώμα και ένταση στο σαλόνι σου. Επέλεξε να καλύψεις μέρος του καναπέ και όχι ολόκληρο για έξτρα πόντους στο στιλ.

Κάτι ζωντανό 
Τα φρέσκα λουλούδια και τα γλαστράκια δίνουν αμέσως ζωντάνια σε έναν χώρο όσο απρόσιτος και άδειος μπορεί να έδειχνε προηγουμένως. Βάλε φρέσκα λουλούδια σε διάφορες γωνιές του σαλονιού για να δώσεις  λεπτό χρώμα στον χώρο σου. Παίξε με διαφορετικές αποχρώσεις και δημιούργησε δικές σου συνθέσεις για ακόμα πιο ωραίο αποτέλεσμα που θα αντικατοπτρίζει και τον χαρακτήρα σου.

Κεριά 
Δίνουν ρομαντισμό σε κάθε χώρο κι αν είναι και αρωματικά θα προσθέσουν μία γλυκιά διακριτική μυρωδιά στο σαλόνι σου. Επέλεξε αρώματα που σου ταιριάζουν ως προσωπικότητα και εκπνέουν μυρωδιές που αγαπάς πολύ. Πρόσεξε τα κεριά να είναι καλής ποιότητας και από φυσικά υλικά. Δες πώς θα φτιάξεις εντυπωσιακές συνθέσεις με κεριά.

Κάτι πιο προσωπικό 
Βάλε στο σαλόνι σου μερικά αναμνηστικά δώρα που σου έχουν κάνει και αγαπάς ή δημιούργησε  κάτι μοναδικό που σου θυμίζει κάτι από το παρελθόν. Οι φωτογραφίες είναι επίσης μια καλή λύση αρκεί να μην το παρακάνεις - και να προσέχεις την ποιότητά τους.

Πίνακες 
Οι πίνακες μεταμορφώνουν έναν χώρο στο δευτερόλεπτο ανάλογα με το περιεχόμενό τους. Επέλεξε  έναν πίνακα με κάποιο ιδιαίτερο σχέδιο που σε αντιπροσωπεύει. Μπορείς είτε να βάλεις  έναν μεγάλο πίνακα με κρυφό φωτισμό είτε πολλά μικρά πινακάκια σαν κολάζ σε όλο τον τοίχο. 

Διαβάστε ακόμα περισσότερα άρθρα και tips για τη διακόσμηση και οτιδήποτε αφορά το σπίτι στο www.spirossoulis.com the home issue