Κουζίνες από το μέλλον: Δες τα 8 hot trends που θα κυριαρχήσουν!

Ανανέωσε την κουζίνα σου για να συμβαδίζει με τα trends της εποχής!
Κουζίνες από το μέλλον: Δες τα 8 hot trends που θα κυριαρχήσουν!



Η κουζίνα είναι ένας χώρος που περνάς αρκετές ώρες της ημέρας και πρέπει να είναι προσεγμένος και καθαρός καθώς εκεί δημιουργούνται σπουδαίες συνταγές και φτιάχνονται όλα τα γεύματα. Φρόντισε λοιπόν να την ανανεώσεις. Πάρε ιδέα από τελευταία trends της εποχής. Δες παρακάτω ποια είναι αυτά!

Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο 
Το ξύλο στην κουζίνα κάνει ένα δυναμικό comeback και ήδη έχει παρατηρηθεί τεράστια αύξηση στη ζήτησή του. Συγκεκριμένα για το 2015 το πιο δημοφιλές ξύλο για κουζίνα είναι αυτό της βελανιδιάς. Το ξύλο κερασιάς είναι επίσης σε μεγάλη ζήτηση και συνδυάζεται συνήθως με μεταλλικές συσκευές και λεπτομέρειες.

Μίνιμαλ κουζίνα 
Η μίνιμαλ διακόσμηση είναι πολύ της μόδας για όλο το σπίτι αλλά και για την κουζίνα σου ακόμα περισσότερο. Συγκεκριμένα το λευκό σε μία μίνιμαλ κουζίνα είναι το πιο δημοφιλές χρώμα.

Ανοιχτοί αποθηκευτικοί χώροι
Μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει στις κουζίνες δύο σειρές από ντουλάπια, την πάνω σειρά και την κάτω. Είναι πλέον μόδα στον χώρο της κουζίνας να μην υπάρχουν τα πάνω κλειστά ντουλάπια όπως παλιότερα, και τα περισσότερα σκεύη να είναι σε κοινή θέα. Βάλε ράφια και τοποθέτησε πάνω κατσαρόλες, ποτήρια ή ό,τι άλλο θέλεις και μην προσπαθείς πλέον να τα κρύβεις όλα.

Μεταλλικές αποχρώσεις 
Το γκρι είναι ένα από τα πιο δυνατά χρώματα για τις κουζίνες του 2015. Σε συνδυασμό με μεταλλικές συσκευές και μπρονζέ, ασημί, χρυσά αντικείμενα, η κουζίνα σας θα αποκτήσει τα χρώματα του μέλλοντος.

Συνδυασμός υλικών 
Οι μονόχρωμες κουζίνες είναι πλέον παλιομοδίτικες εκτός κι αν επιλέξεις το λευκό ως βασικό χρώμα σε όλη την κουζίνα. Από εδώ και πέρα οι διακοσμητές συνιστούν τον συνδυασμό υλικών όπως ξύλο, μέταλλο, γυαλί και πέτρα.

Μαρμάρινοι πάγκοι 
Το μάρμαρο είναι ένα από τα πιο hot trends στη διακόσμηση ολόκληρου του σπιτιού. Τώρα μπορείς να το βάλεις άφοβα και στην κουζίνα σου καθώς θεωρείται ένα από τα τοπ υλικά του 2015 - και βέβαια δεν είναι τόσο ακριβό όσο νομίζεις, αφού υπάρχουν πολύ καλές επιλογές για κάθε εισόδημα. Επέλεξε μαρμάρινους πάγκους και αναβάθμισε τον χαρακτήρα της κουζίνας σου στο λεπτό.

Επιστροφή στις ανοξείδωτες επιφάνειες 
Το ανοξείδωτο είναι ένα παλιό αγαπημένο υλικό για τις κουζίνες καθώς ταιριάζει τέλεια στο συγκεκριμένο χώρο και επίσης καθαρίζεται πανεύκολα. Οι σχεδιαστές το επιλέγουν και φέτος καθώς το συγκεκριμένο υλικό ξεφεύγει από τις βαρετές μονόχρωμες κουζίνες ενώ επίσης προσθέτει υφή στον χώρο. Σε πολλές κουζίνες το ανοξείδωτο συνδυάζεται με ξύλο δημιουργώντας ένα από τα πιο δυνατά trends για φέτος, αλλά και παραπέρα..

Διπλός εξοπλισμός 
Ένα ιδιαίτερο trend κάνει την εμφάνισή του τελευταία και προτείνει να βάζεις όλες τις συσκευές εις διπλούν. Δύο νεροχύτες, δύο φούρνοι, δύο πλυντήρια! Το σίγουρο είναι πως θα μπορείς να φτιάξεις ταυτόχρονα πολλά φαγητά και να πλένεις πολλά πιάτα αλλά αν δεν έχεις μεγάλη οικογένεια είναι ίσως υπερβολική σπατάλη χώρου και χρημάτων.

Διαβάστε ακόμα περισσότερα άρθρα και tips για τη διακόσμηση και οτιδήποτε αφορά το σπίτι στο www.spirossoulis.com the home issue