Απλές διακοσμητικές κινήσεις για να μετατρέψεις το σπίτι σου σε παλάτι!

Αποχαιρέτησε τα συνηθισμένα και τόλμησε την αλλαγή!
Απλές διακοσμητικές κινήσεις για να μετατρέψεις το σπίτι σου σε παλάτι!



Ποιος δεν θα ήθελε να ζει σαν βασιλιάς; Αποχαιρέτησε, λοιπόν τα συνηθισμένα με 4 διακοσμητικές κινήσεις που θα σε βοηθήσουν να δώσεις στο σπίτι σου την πολυτέλεια που ταιριάζει σε γαλαζοαίματους.

Βάλε κόκκινο στους τοίχους, τα χαλιά και τα καλύμματα των επίπλων σας. Στο πλαίσιο μιας πιο μπαρόκ διακοσμητικής προσέγγισης για το σπίτι σας, άλλωστε, το κόκκινο αποτελεί σύμβολο πλούτου και πολυτέλειας. Για να πετύχεις το επιθυμητό σικάτο αποτέλεσμα, προτίμησε ζεστές αποχρώσεις του μπορντό ή τις πιο κόκκινες αποχρώσεις του μοβ. Για ένα πιο μοντέρνο αποτέλεσμα, χρησιμοποίησε ουδέτερα χρώματα (όπως είναι το καφέ και το σκούρο γκρι) στα χρώματα του χώρου σου και χάρισε του αίσθηση χλιδής διακοσμώντας τον με κόκκινα αντικείμενα (πχ. κηροπήγια, ριχτάρια ή μαξιλάρια).

Ό,τι λάμπει, είναι χρυσός! Από κανένα παλάτι δεν λείπουν τα χρυσά κι αστραφτερά αντικείμενα. Αν, λοιπόν, στοχεύεις να μετατρέψεις το σπίτι σου σε μία μίνι εκδοχή του Μπάκιγχαμ, ήρθε η ώρα να βάλεις την χρυσή μπογιά στο παιχνίδι. Πέρασε με αυτήν τα περβάζια των παραθύρων και τα σοβατεπί. Αν όμως μένεις στο ενοίκιο και δεν έχεις αυτή τη διακοσμητική ελευθερία, μπορείς να βάψεις τα ξύλινα έπιπλα και αξεσουάρ σου με χρυσή μπογιά ή να τα καλύψεις με φύλλα στο χρώμα του χρυσού. 

Αναθεώρησε το μήκος για τις κουρτίνες! Για να δώσεις στο σπίτι σου αέρα πολυτέλειας, άφησε λίγο έξτρα περιθώριο (υπολόγισε περίπου 6-8 εκ.) στις κουρτίνες σου έτσι ώστε να πέφτουν απαλά στο πάτωμα.

Κάνε την οικογενειακή σου ιστορία μια σειρά από φωτογραφίες! Κάθε βασιλική κατοικία είναι γεμάτη με πορτραίτα και φωτογραφίες των προγόνων των τωρινών ενοίκων της. Αυτές, άλλωστε, αποτελούν την απόδειξη της γαλαζοαίματης καταγωγής τους. Φυσικά, αυτό δε σημαίνει ότι κι εσύ πρέπει να ξεθάψεις από την αποθήκη σου τις φωτογραφίες κάθε θείου, γιαγιάς ή προπάππου που θυμάσαι και να στολίσεις με αυτές το σπίτι σου. Μπορείς, όμως, να πάρεις πρόσφατες φωτογραφίες της οικογένειάς σου, να τις κορνιζάρεις, να δημιουργήσεις ομάδες και να τις διακοσμήσεις ως συνθέσεις τοποθετώντας τις στο coffee table ή κρεμώντας τις από τους τοίχους του χολ ή του καθιστικού σου.

Οι χρυσές κορνίζες δίνουν στις οικογενειακές φωτογραφίες σας έξτρα πόντους πολυτέλειας.

Διαβάστε ακόμα περισσότερα άρθρα και tips για τη διακόσμηση και οτιδήποτε αφορά το σπίτι στο www.spirossoulis.com the home issue