Διακοσμητικά tips για να αποκτήσεις ένα cozy υπνοδωμάτιο!

Δες ποια είναι τα τελευταία trends για το υπνοδωμάτιο σου.
Διακοσμητικά tips για να αποκτήσεις ένα cozy υπνοδωμάτιο!



Το να διακοσμήσεις το σπίτι σου είναι αρκετά εύκολο, ειδικά αν ενημερωθείς προηγουμένως για τα trends στον χώρο της διακόσμησης. Το να μετατρέψεις όμως το σπίτι σου σε έναν χώρο που θα δημιουργεί θετικά συναισθήματα στους άλλους και θα εκπέμπει ζεστασιά είναι κάτι πιο δύσκολο. Δες μερικά tips που μπορούν να σε βοηθήσουν να αποκτήσεις ένα cozy υπνοδωμάτιο.

Δώσε έμφαση στην υφή
Υλικά όπως η γούνα και το μαλλί είναι τέλεια αν θέλεις να δώσεις ζεστασιά στον χώρο σου. Σκέψου τι είναι αυτό που όταν το βλέπεις σε ζεσταίνει σαν εικόνα και ακολούθησε το ένστικτό σου βάζοντας αυτά τα υφάσματα και στο σπίτι σου. Επιπλέον, θα δώσουν βάθος στο οπτικό σας αποτέλεσμα και μια πλούσια αίσθηση στον χώρο σου.

Επιλογή σωστών χρωμάτων
Τα θερμά χρώματα είναι αυτά που έχουν ως βάση τους το κόκκινο χρώμα. Αυτά τα χρώματα επηρεάζουν την ψυχολογία. Αν τα βάλεις στο σπίτι σου θα δημιουργήσεις εύκολα και γρήγορα ζεστό κλίμα και διάθεση. Μάθε ποια είναι τα χρώματα που φτιάχνουν την ψυχολογία σου.

Επένδυση στο ξύλο 
Κλείσε τα μάτια για μερικά δευτερόλεπτα και κάνε όραμα το εξής: ένα μεγάλο δωμάτιο με μαρμάρινα πλακάκια και ένα μεγάλο δωμάτιο με ξύλινο πάτωμα. Ποιο σου έκανε να νοιώσεις μεγαλύτερη ζεστασιά; Το ξύλο έχει την μαγική ικανότητα να ζεσταίνει έναν χώρο (κυριολεκτικά και μεταφορικά).

Παίξε με τον συνδυασμό χαλιών
 Το layering στα χαλιά βοηθάει ένα δωμάτιο να δείχνει πιο ζεστό και φιλόξενο. Επίσης τα χαλιά που είναι φτιαγμένα από γούνα (εννοείται ψεύτικη) ή μαλλί (εννοείται 100%) είναι επίσης μια καλή επιλογή.

Η επιλογή της σωστής ταπετσαρίας
 Η ταπετσαρία συνήθως ζεσταίνει έναν χώρο και τον κάνει να δείχνει πιο οικείος. Επίλεξε ταπετσαρία σε αποχρώσεις θερμών χρωμάτων για ένα πιο ζεστό αποτέλεσμα.

Προσθήκη ουρανού
Ο ουρανός σε ένα κρεβάτι δημιουργεί μία ωραία ατμόσφαιρα που εκπέμπει ρομαντισμό και ζεστασιά. Είναι ένα ωραίο πρόσθετο για το υπνδωμάτιό σου και μπορείς να το αλλάζεις ανάλογα με την εποχή. Για τους κρύους μήνες επίλεξε πιο βαρύ ύφασμα ενώ για το καλοκαίρι πιο λεπτό.

Δώσε βάση στις κουρτίνες
 Οι κουρτίνες είναι ένα σημείο της διακόσμησης που πολλοί προσπερνάνε με συνοπτικές διαδικασίες. Επίλεξε κουρτίνες με προσοχή γιατί αυτές καλύπτουν μία σημαντική επιφάνεια του δωματίου σου - και τις βλέπεις και συνέχεια. Αν θέλεις cozy διάθεση τότε επίλεξε κουρτίνες φτιαγμένες από πιο βαριά υφάσματα και σε γήινες αποχρώσεις.

Διαβάστε ακόμα περισσότερα άρθρα και tips για τη διακόσμηση και οτιδήποτε αφορά το σπίτι στο www.spirossoulis.com the home issue