Layering: Ανακάλυψε το νεό trend για το σπίτι σου

To νέο trend που στρώνει χαλί πάνω σε άλλο χαλί!
Layering: Ανακάλυψε το νεό trend για το σπίτι σου



To layering στα χαλιά δεν είναι κάτι που συνηθίζεται στην Ελλάδα, αλλά μπορείς να το υιοθετήσεις στον χώρο σου με μεγάλη επιτυχία. Το συγκεκριμένο trend ταιριάζει κυρίως σε χώρους που είναι καλυμμένοι εξολοκλήρου με μοκέτα. Έτσι αν προσθέσεις πάνω στη μοκέτα κι ένα όμορφο χαλί θα δώσεις στιλ στο δωμάτιο και ασύγκριτη αίσθηση ζεστασιάς.

Για να καταφέρεις το σωστό layering πρέπει να δώσεις βάση στο τι είδους χαλί έχεις σαν πρώτη βάση. Αν το χαλί σου είναι απλό και λιτό, επίλεξε ένα ιδιαίτερο χαλάκι που θα ενισχύσει το στιλ όλου του δωματίου.

Αν το χαλί σου είναι υπερπαραγωγή από μόνο του, τότε επίλεξε χαλάκια σε πιο ήπιους τόνους, για να μην υποβαθμίσεις το χαλί σου.

To layering είναι επίσης τέλειο αν έχεις ένα χαλάκι που σου αρέσει πολύ αλλά δε φτάνει να ντύσει τον χώρο που επιθυμείς. Σε αυτή την περίπτωση αγόρασε μία απλή μονόχρωμη μοκέτα και τοποθέτησε από πάνω το χαλί σου. Έτσι δεν χρειάζεται το χαλί που σου αρέσει να καλύπτει ακριβώς τον χώρο. 

Αν έχεις μικρά παιδιά μπορείς να βάλεις χαλάκια πάνω στο καλό σου χαλί έτσι ώστε να αποφύγεις λεκέδες που μπορούν να δημιουργηθούν ειδικά σε δωμάτια που ταΐζεις τα παιδιά σου. 

Τέλος, για έξτρα στιλ μπορείς να βάλεις πάνω από τη μονόχρωμη μοκέτα σου, ένα ασύμμετρο χαλάκι με animal print, ριγέ ή καρό μοτίβο. Έτσι ο χώρος θα αποκτήσει τον δικό του χαρακτήρα με αυτή την απλή διακοσμητική πινελιά. 

Εxtra tips

  • Βάλε το χαλί σου πάνω σε μια μονόχρωμη μοκέτα.
  • Προτίμησε το layering σε επιφάνειες που λερώνονται συχνότερα.
  • Δοκίμασε να βάλεις ένα χαλί σε animal print απόχρωση πάνω από το απλό μονότονο χαλί σου.

Διαβάστε ακόμα περισσότερα άρθρα και tips για τη διακόσμηση και οτιδήποτε αφορά το σπίτι στο www.spirossoulis.com the home issue