Κάνε την σκάλα το πιο ενδιαφέρον σημείο του σπιτιού

Δες μερικές έξυπνες ιδέες!
Κάνε την σκάλα το πιο ενδιαφέρον σημείο του σπιτιού



Τα περισσότερα σπίτια δεν έχουν διακοσμημένες σκάλες, αλλά τελευταία φαίνεται να αναπτύσσεται όλο και περισσότερο η συγκεκριμένη τάση. Δες μερικές έξυπνες ιδέες που θα αναβαθμίσουν την σκάλα σου και θα τους δώσουν μια μοντέρνα πινελιά.

Διακόσμησε με βάση τα χρώματα του σπιτιού: Διάλεξε και για τη σκάλα το χρώμα που κυριαρχεί στο σπίτι σου και με αυτό σαν κριτήριο βάψε τις σκάλες σου σε παρόμοιες (ή συμπληρωματικές) αποχρώσεις.

Όμπρε: Μία ωραία επιλογή είναι να επιλέξεις 2 ή 3 αποχρώσεις και να βάψεις τις σκάλες σου σε διάφορα χρώματα που θα σκουραίνουν ή θα ανοίγουν σιγά σιγά. Κάθε σκαλοπάτι θα έχει άλλη απόχρωση ξεκινώντας για παράδειγμα με σκούρο πράσινο και καταλήγοντας σε παλ φιστικί στο τελευταίο σκαλοπάτι.
Φράσεις που εμπνέουν: Μία από τις αγαπημένες μας επιλογές είναι οι φράσεις που μας εμπνέουν στην καθημερινότητά μας. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι να διακοσμήσετε βάζοντας είτε αισιόδοξα μηνύματα, είτε αγαπημένες λέξεις. Μπορείς να αλλάζεις σε κάθε σκαλοπάτι τη γραμματοσειρά αλλά να κρατάς σταθερό το χρώμα ή να κρατάς σταθερή τη γραμματοσειρά και να αλλάζεις το χρώμα.

Σχέδια: Μία καλή ιδέα είναι να επιλέξεις ένα όμορφο σχέδιο που σου αρέσει ή ένα μοτίβο ή ακόμα και κάποιο γεωμετρικό σχέδιο και να βάλεις το ίδιο ή διαφορετικό (σε παρόμοιες αποχρώσεις όμως) σε κάθε σκαλοπάτι.

Πίνακας και κιμωλία: Μια άλλη τάση είναι ο μαυροπίνακας ανάμεσα στα σκαλοπάτια έτσι ώστε να γράφει κάποιος ό,τι θέλει με κιμωλία και αναλόγως την εποχή να το αλλάζει όπως αυτός επιθυμεί. Βέβαια, το σκούπισμα θα γίνεται εφιάλτης, δεν νομίζεις;  

Αριθμοί: Μία κλασική επιλογή είναι να βάλεις σε κάθε σκαλοπάτι έναν αριθμό. Έτσι θα ξέρεις και εσύ και οι καλεσμένοι σου πόσα σκαλοπάτια ανεβοκατεβαίνεις κάθε μέρα. 

Αστεία αυτοκόλλητα: Υπάρχουν πολλά αυτοκόλλητα που θα αναβαθμίσουν τις σκάλες σου και κάποια από αυτά είναι πολύ αστεία. Το καλό με τα αυτοκόλλητα είναι πως όταν τα βαρεθείς τα βγάζεις και βάζεις άλλα. 

Διαβάστε ακόμα περισσότερα άρθρα και tips για τη διακόσμηση και οτιδήποτε αφορά το σπίτι στο www.spirossoulis.com the home issue