Home alone: Tα πράγματα που θα πάρεις από το πατρικό σου φεύγοντας

Όλα όσα πρέπει να φορτώσεις μαζί με τις βαλίτσες σου.
Home alone: Tα πράγματα που θα πάρεις από το πατρικό σου φεύγοντας



Στέκεται στην πόρτα συγκινημένη. Δεν έχει μαντίλι να κουνήσει, αλλά σε χαιρετάει σα να φεύγεις για τον πόλεμο. Αγέρωχη αλλά με μάτια βουρκωμένα σε ρωτάει αν πήρες τους τόνους και τα μακαρόνια (νούμερο 10) που σου είχε αφήσει δίπλα στη βαλίτσα με τα χειμερινά. Εσύ είσαι στην πόρτα του φορτηγού έτοιμη να σαλπάρεις για το νέο σου σπίτι. Στο κατώφλι των τριάντα τα κατάφερες. Το έκανες εικόνα;

Back to reality τώρα. Θέλεις να τα πάρεις όλα καινούρια. Να μη θυμίζει τίποτα το παλιό σου σπίτι. Δεν χρειάζεται να τρελαίνεσαι όμως, γιατί υπάρχουν και πράγματα που μπορείς να πάρεις μαζί σου φεύγοντας, τα οποία θα σε γλιτώσουν από περιττά έξοδα. Ώρα να κρατήσεις σημειώσεις.

Σερβίτσια και μαχαιροπίρουνα
Τι στα αγόρασε πριν χρόνια για την προίκα σου; Εντάξει δεν σου πολυαρέσει αυτή η παλιακή μπορντούρα αλλά θυμάσαι το mix & match; Στη σούπερ μοντέρνα σου κουζίνα, πίστεψε με δεν θα «κλωτσάει» καθόλου. Τα πάντα άλλωστε είναι πως τα πλασάρεις.

 

Σεντόνια και πετσέτες
Θα μου πεις «τι στοιχίζουν αυτά;» αλλά δεν θα έχεις δίκιο. Αν αναλογιστείς ότι θα χρειαστείς  τουλάχιστον τρία σετ σεντόνια και άλλες τόσες πετσέτες σώματος και προσώπου, υπολόγισε τουλάχιστον 150€. Καλύτερα δώσε τα για να πάρεις το φωτιστικό που στάμπαρες  τις προάλλες στη βιτρίνα.

Το κρεβάτι σου
Με το στρώμα φυσικά. Τζάμπα το άλλαξες πριν τρία χρόνια; Ήθελες το λευκό σιδερένιο που είδες στο Ιkea αλλά άσε το για αργότερα. Για αρχή θα βολευτείς μια χαρά με το παλιό σου.

 

Την πολυθρόνα της γιαγιάς
Την έσωσες κάποτε από του χάρου τα δόντια, όταν η μαμά σου φώναξε τον παλιατζή από το μπαλκόνι. Είπες ότι τη θες για το δικό σου σπίτι. Την έβαλες για τα επόμενα χρόνια στο 1x1 δωμάτιο σου και την έκανες δεύτερη ντουλάπα σου (μιας και εκεί πέταγες όλα τα ρούχα). Θα την αφήσεις τώρα πίσω επειδή είναι «ξεπερασμένη»; Δίπλα στον καινούριο σου μίνιμαλ καναπέ, θα μοιάζει  με ακριβή αντίκα, ενώ θα δώσει και χαρακτήρα στο σαλόνι σου.

Τις κορνίζες (με τις οικογενειακές φωτογραφίες) 
Και τον τοίχο σου θα γεμίσεις και αν το μπλέξεις με άλλα καδράκια θα αποκτήσει άποψη. Έτσι η μαμά με τον παππού θα μείνουν ικανοποιημένοι ότι τους «κρέμασες» και θα καλύψεις και τις ατέλειες του τοίχου σου που δεν μπόρεσες να σοβατίσεις.

 

Τις γλάστρες
Είχες μια ζούγκλα στο μπαλκόνι του πατρικού σου. Αφού σου τις δίνει τις μισές κάνε το καλό και πάρε τις. Τώρα δεν το εκτιμάς αλλά το καλοκαιράκι που θα κάθεσαι έξω για να διαβάσεις το βιβλίο σου, θα χαίρεσαι που τελικά τις φόρτωσες. Και αυτές.

 

Τα βιβλία
Αυτά θα τα έπαιρνες έτσι και αλλιώς. Αλλά μην κάνεις αυτό το πολύωρο ξεσκαρτάρισμα του ποια θες να κρατήσεις και ποια όχι. Πάρε τα όλα και όσα δεν θες κάνε τα… φωτιστικό ή γιρλάντα ή τραπεζομάντιλο. Για περισσότερες ιδέες, ρίξε μια κλεφτή ματιά εδώ.