Διακόσμηση: 6 Συχνά λάθη που κάνετε όταν κρεμάτε κάδρα

Για να δημιουργήσετε τη σωστή σύνθεσηθα πρέπει να έχετε αρκετές επιλογές πινάκων και όχι να κρεμάσετε στην τύχη διάφορουςπίνακες που έχετε. Θέλεις κι άλλες συμβουλές; Διάβασε!
Διακόσμηση: 6 Συχνά λάθη που κάνετε όταν κρεμάτε κάδρα



Τον τελευταίο καιρό έχει γίνει μόδα η διακόσμηση με πολλά κάδρα. Αν θέλετε κι εσείς να υιοθετήσετε αυτή τη μόδα, θα πρέπει να προσέξετε να αποφύγετε κάποια κλασικά λάθη. Διαβάστε παρακάτω για να δείτε ποια είναι αυτά;

Χρησιμοποιείτε ενός μόνο μεγέθους πίνακες

 Όταν κρεμάτε κάδρα στους τοίχους θα πρέπει να διαλέξετε δύο ή τρία έργα που να είναι σε μεγαλύτερο μέγεθος από τα άλλα για να μπορεί το μάτι να εστιάσει κάπου. Βάλτε τα πιο μεγάλα έργα προς το κέντρο της σύνθεσης και περικυκλώστε τα με μικρότερους πίνακες.

Δεν σκέφτεστε το σχέδιο της σύνθεσης από πριν 

Πριν κρεμάσετε τα κάδρα θα πρέπει να έχετε κάνει μια προετοιμασία στον τοίχο για να δείτε πού ακριβώς και σε τι διάταξη θα κρεμάσετε τους πίνακες. Βάλτε τους πίνακες στο πάτωμα και φτιάξτε το σχέδιο, και μόνο αφού αποφασίσετε ξεκινήστε να κρεμάτε - αρχίζοντας από τους μεγάλους πίνακες.

Δεν φροντίζετε να έχετε πολλές επιλογές

Για να δημιουργήσετε τη σωστή σύνθεση θα πρέπει να έχετε αρκετές επιλογές πινάκων και όχι να κρεμάσετε στην τύχη διάφορους πίνακες που έχετε. Πρέπει να υπάρχει κάποιο κοινό σημείο επαφής ή κάποιο κοινό θέμα.

Ξεχνάτε το χρώμα

 Όταν ετοιμάζετε την σύνθεσή σας θα πρέπει να σκεφτείτε και τα κυρίαρχα χρώματα. Επιλέξτε ένα βασικό χρώμα και εμπλουτίστε με πιο παλ αποχρώσεις δίνοντας χρώμα στις κορνίζες ή βάλτε όλα τα χρώματα στο παιχνίδι και διαλέξτε πιο ουδέτερες κορνίζες.

Δεν αφήνετε τις σωστές αποστάσεις 

Όταν κρεμάτε τους πίνακες φροντίστε να αφήσετε τις σωστές αποστάσεις και μην κολλάτε μεταξύ τους τα έργα τέχνης γιατί το αποτέλεσμα θα είναι κουραστικό για το μάτι. Αν ένας πίνακας είναι πολύ λεπτός τότε δώστε του λίγο χώρο παραπάνω για να φανεί.

Δεν βάζετε τη φαντασία σας να δουλέψει 

Αν βλέποντας τη σύνθεσή σας συνειδητοποιήσετε πως κάτι δεν σας αρέσει, τότε εμπλουτίστε την και με άλλα διακοσμητικά στοιχεία όπως καθρέφτες, υλικά με διαφορετικό texture, όπως ένα μάλλινο κομμάτι ύφασμα,μονογράμματα ή και πίνακες με logos.

Επιλέγετε μόνο έτοιμους πίνακες 

Όταν φτιάχνετε μια σύνθεση μπορείτε να δημιουργήσετε πίνακες και μόνοι σας. Εκτυπώστε διαφημίσεις από παλαιότερες εποχές που σας αρέσουν, ή διαλέξτε αποφθέγματα που αγαπάτε. Βάλτε κορνίζα και έτσι θα έχετε τον δικό σας πίνακα όπως ακριβώς εσείς τον θέλετε.

Διαβάστε ακόμα περισσότερα άρθρα και tips για τη διακόσμηση και οτιδήποτε αφορά το σπίτι στο www.spirossoulis.com the home issue