Δείτε 4 συνετές αγορές που θα ωφελήσουν την υγεία, το σπίτι και το πορτοφόλι σας!

Τα θέλεις όλα έτσι απλά!
Δείτε 4 συνετές αγορές που θα ωφελήσουν την υγεία, το σπίτι και το πορτοφόλι σας!



Φροντίστε τον οργανισμό και το πορτοφόλι σας κάνοντας αυτές τις έξυπνες αγορές για το σπίτι σας. Πολύ συχνά τα πράγματα που είναι ευεργετικά για την υγεία μας, βλάπτουν σοβαρά το πορτοφόλι μας: από την ψηφιακή ζυγαριά μέχρι τις εργονομικές καρέκλες γραφείου και την κατάλληλη ηλεκτρική σκούπα.

Κι επειδή μπορεί να αναρωτιέστε αν υπάρχει τρόπος να συνδυάσετε το τερπνόν μετά του ωφελίμου, εμείς ψάξαμε τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις για όλες εκείνες τις ακριβές κι υγιεινές οικιακές αγορές που διστάζετε να πραγματοποιήσετε και σας παρουσιάζουμε δύο οικονομικές ανταλλαγές με προϊόντα που έχουν χαμηλότερο κόστος αλλά την ίδια απόδοση.

Παράλληλα, παρακάτω θα βρείτε και δύο προϊόντα για τα οποία αξίζει να δώσετε κάτι παραπάνω.

Εργονομική καρέκλα γραφείου 
Μπορεί κάποτε η εργονομική καρέκλα γραφείου του οίκου Herman Miller να αποτελούσε το απόλυτο σύμβολο υψηλού status για τους μοντέρνους επαγγελματίες που λάτρευαν το design μιας και υπόσχονταν την υπέρτατη άνεση και μοναδικό στιλ στην καθόλου βολική τιμή των €1.000. Στις μέρες μας, όμως, μπορείτε να καταφέρετε να προφυλάξετε την άνεση και τη στήριξη που χαρίζει η καρέκλα σας στη μέση σας με το… κατάλληλο μαξιλάρι. Αυτό, άλλωστε, θα δώσει στο κάθισμά σας το κατάλληλο ύψος για να προστατεύσετε τον αυχένα και την σπονδυλική σας στήλη από τους πόνους της εργασίας. Σε γενικές γραμμές, προτιμήστε ένα ανατομικό μαξιλάρι με κορδόνια το οποίο μπορείτε να σταθεροποιήσετε στην καρέκλα σας και στη συνέχεια, τσεκάρετε ότι κάθεστε άνετα πάνω σε αυτό έτσι ώστε η πλάτη σας να είναι ίσια και οι αγκώνες σας να σχηματίζουν ορθή γωνία όταν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας. Όμως, μήπως στο μέλλον θα δουλεύουμε όλοι χωρίς καρέκλες;

Οικιακές αγορές προς αντικατάσταση

Ψηφιακή ζυγαριά 
Οι ειδικοί το λένε: αν ζυγίζεστε καθημερινά όταν κάνετε δίαιτα, τότε έχετε αυξημένες πιθανότητες όχι μόνο να καταφέρετε το στόχο σας, αλλά να μην ξαναπάρετε και τα κιλά που έχετε χάσει. Κι αυτό γιατί το καθημερινό ζύγισμα σας παρέχει άμεση πληροφορία και κίνητρο για να συνεχίσετε την προσπάθεια. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι η ζυγαριά σας πρέπει να διαθέτει το τελευταίο μοντέλο τεχνολογίας με έξτρα μετρήσεις για την κατάσταση του μυϊκού ιστού σας ή την αναλογία λίπους στο σώμα σας προκειμένου να λαμβάνετε τη βασική πληροφορία που σας απασχολεί: δηλαδή το βάρος σας. Μπορεί, λοιπόν, οι ψηφιακές ζυγαριές να διαθέτουν τρομερές δυνατότητες, αλλά αν δε βρίσκετε τουλάχιστον 3 πρακτικούς και ουσιαστικούς λόγους για να τις αποκτήσετε, μπορείτε να αποφύγετε τα σχεδόν €100 που κοστίζει η απόκτησή τους και να παραμείνετε πιστοί στην παλιά, καλή, αναλογική ζυγαριά σας.

Οικιακές Αγορές που Αξίζουν τα Λεφτά τους

Ηλεκτρική Οδοντόβουρτσα 
Οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες μπορεί να είναι σημαντικά πιο ακριβές από τις απλές, αλλά καθαρίζουν καλύτερα τα ούλα και τα δόντια. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς, φαίνεται ότι οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες έχουν 6% περισσότερες πιθανότητες να σας προστατεύσουν από την ουλίτιδα ενώ αφαιρούν πολύ πιο αποτελεσματικά την πλάκα από την επιφάνεια των δοντιών. Σας τελείωσε η οδοντόκρεμα; Δείτε εδώ πώς μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας.

Ηλεκτρική σκούπα με φίλτρο HEPA
 Στην αγορά θα βρείτε πολλά μοντέλα τα οποία διαθέτουν το συγκεκριμένο φίλτρο. Το κόστος τους μπορεί να είναι πιο υψηλό από τις συμβατικές ηλεκτρικές σκούπες, αλλά ο καθαρός, μη-τοξικός αέρας που θα αναπνέετε στο σπίτι σας θα σας αποζημιώσει. Συγκεκριμένα, οι ηλεκτρικές σκούπες με φίλτρο HEPA απομακρύνουν ακόμα και το πιο μικρό μόριο σκόνης που ενδέχεται να μολύνει το σπίτι μας και η οποία μπορεί να βλάψει τα αναπνευστικό σύστημά μας.

Διαβάστε ακόμα περισσότερα άρθρα και tips για τη διακόσμηση και οτιδήποτε αφορά το σπίτι στο www.spirossoulis.com the home issue