Το καλύτερο Πάσχα της ζωής μου

Έξι celebrities αποκαλύπτουν στο followme.gr τις αγαπημένες πασχαλινές διακοπές τους...
Το καλύτερο Πάσχα της ζωής μου



Το Πάσχα θέλει καλοπέραση, ταξίδι στην παράδοση, την οικογένεια να συγκεντρώνεται γύρω από το γιορτινό τραπέζι, τσούγκρισμα, χαμόγελα και χαλαρή διάθεση. Έξι αγαπημένα πρόσωπα από την τηλεόραση και το θέατρο μιλούν στο followme.gr για το Πάσχα που θα τους μείνει αξέχαστο. Και αποκαλύπτουν γιατί θα το θυμούνται πάντα με νοσταλγία...

Θέμης Γεωργαντάς: Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στο Πάσχα που είχα περάσει το 2010 στη Νέα Υόρκη. Είχαμε πάει μαζί με τη Ναταλία Γερμανού και το απολαύσαμε πραγματικά. Κάναμε ψώνια, περπατούσαμε στους δρόμους της Νέας Υόρκης, γελούσαμε συνέχεια. Ήταν ένα Πάσχα που είχε τα πάντα και θα μου μείνει αξέχαστο.

Αγγελική Δαλιάνη: Ήταν το Πάσχα που επισκεφθήκαμε την ιδιαίτερη πατρίδα μου, τη Καλαμάτα. Ήταν η πρώτη χρονιά ουσιαστικά, που κάναμε Πάσχα οικογενειακά, μαζί με την κόρη μας. Περάσαμε πάρα πολύ όμορφα στο χωριό, τηρώντας όλα τα έθιμα και τις παραδόσεις. Η μικρή μας ήταν ενός ετών τότε, πρωτογνωρίστηκε με τους συγγενείς της και όλοι μαζί ζήσαμε μοναδικές στιγμές.

Κατερίνα Τσάβαλου: Το καλύτερο Πάσχα της ζωής μου ήταν στα Χανιά. Πήγα το 2006 για πρώτη φορά και κατενθουσιάστηκα. Εκεί ανακάλυψα την κρητική κουζίνα και κατάλαβα πόσο πολύ μου αρέσει η ρακή. Δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι εκείνο το Πάσχα έπιανα συνεχώς κουβέντα με τους ντόπιους, ήταν όλοι πάρα πολλοί φιλόξενοι. Είχαμε πάει με παρέα και κάθε μέρα από τις 12 το πρωί πίναμε ρακή. Δεν μπορούσαμε από ένα σημείο και μετά, να σηκωθούμε καν από το τραπέζι. 

Κώστας Δόξας: Δεν γίνεται να μην θυμηθώ τις πασχαλινές διακοπές που έκανα ως παιδί στο χωριό. Είναι ακριβώς πάνω από την Πάτρα, λέγεται Ρωμανός Πατρών και από εκεί κατάγεται η μητέρα μου. Κάθε χρόνο λοιπόν, ως παιδί περνούσα εκεί τις ημέρες του Πάσχα. Σκαρώναμε πλάκες, κάναμε διάφορα παιχνίδια με τα υπόλοιπα παιδιά, πετούσαμε πυροτεχνήματα την Ανάσταση και μάζευα λεφτά για να έχω πολλά δυναμιτάκια για εκείνη την ημέρα. 

Πυγμαλίων Δαδακαρίδης: Το καλύτερο Πάσχα της ζωής μου ήταν πέρυσι στην Κωνσταντινούπολη και πιο συγκεκριμένα στον Ναό της Αγίας Τριάδας, κοντά στην πλατεία Ταξίμ. Ταξίδεψα εκεί μαζί με πολύ καλούς φίλους και με πολύ περίεργη ενέργεια, λόγω των ημερών. Έκανα Ανάσταση με 200 περίπου Έλληνες πολίτες στον Ναό της Αγίας Τριάδας. Ήταν η καλύτερη Ανάσταση στη ζωή και την ψυχή μου. 

Ζέτα Δούκα: Κάθε Πάσχα που περνάω στην Τήνο είναι το αγαπημένο μου. Το νησί αυτό είναι η καταγωγή της γιαγιάς και της μαμάς μου και όσες φορές έκανα εκεί Ανάσταση, ένιωθα πραγματικά τέλεια. Το Πάσχα στην Τήνο είναι εξαιρετικό, όπως είναι και στα περισσότερα νησιά. Το έθιμο που γίνεται κάθε χρόνο στο νησί μας και μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση είναι το έθιμο του Σταυρού τη Μεγάλη Παρασκευή. Πριν χρόνια τέτοια μέρα χάθηκαν δύο παιδιά, 19 και 20 ετών. Από τότε λοιπόν, κάθε χρόνο οι χωριανοί κάνουν εκείνη την ημέρα μια δέηση σε ένα κλίμα πολύ συγκινητικό και κατανυκτικό. 

Διαβάστε ΕΔΩ αποτελεσματικές δίαιτες για να μην πάρετε ούτε γραμμάριο το Πάσχα.