Θέλω λίγο ακόμα καλοκαίρι! Πάμε Ύδρα για μονοήμερη

Θέλω λίγο ακόμα καλοκαίρι! Πάμε Ύδρα για μονοήμερη



Το ημερολόγιο δείχνει Σεπτέμβρη, αλλά τα κορίτσια συνεχίζουν να κυκλοφορούν ξεκάλτσωτα, οι φίλοι των Νοτίων προαστίων τρέχουν για μία γρήγορη βουτιά με την πρώτη ευκαιρία και η ντουλάπα είναι πιο ακατάστατη από ποτέ. Αφού, λοιπόν, ο καιρός μάς αναστατώνει είπαμε κι εμείς να ζήσουμε λίγο ακόμα καλοκαίρι. Φύγαμε για Ύδρα!

Την Ύδρα την έχω συνδυάσει με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα κι αυτό με κάνει πάντα να γελάω καθώς τον φέρνω στο μυαλό μου σε ρόλο αστείου ζεν πρεμιέ. Η αλήθεια είναι ότι το νησί αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τον ελληνικό κινηματογράφο των ‘60s, και μάλιστα διατηρεί αναλλοίωτα αρκετά στοιχεία από εκείνη την εποχή. Ωστόσο, η Ύδρα υπήρξε στο παρελθόν δημοφιλής προορισμός αρκετών προσωπικοτήτων του καλλιτεχνικού χώρου, όπως η Λόρεν και ο Πικάσο. Πόσες ιστορίες να κρύβουν άραγε τα σοκάκια αυτού του νησιού;

Δεν είναι όμως μόνο το lifestyle για το οποίο φημίζεται η Ύδρα, αφού πρόκειται για ένα νησί με μακραίωνη ιστορία. Μην αμελήσεις, λοιπόν, να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να επισκεφτείς τα δύο Μουσεία της, Εκκλησιαστικό και Βυζαντινό, τις οικίες των Παύλου και Λάζαρου Κουντουριώτη, καθώς και τα ιστορικά μοναστήρια. Στο Καμίνι θα περπατήσεις παράλληλα με τράτες και γραφικές ψαροταβέρνες, και αν ο καιρός το επιτρέπει θα βουτήξεις στο Μικρό Καμίνι κάτω από το Καστέλο.

Η Ύδρα είναι από τα νησιά που μπορείς να περάσεις καλά κάθε εποχή του χρόνου. Ακόμη κι αν δεν βουτήξεις στη θάλασσα (θα πλατσουρίσεις ποδαράκια τουλάχιστον), σου δίνεται μία καλή ευκαιρία να απολαύσεις τη φύση, μιας και η Ύδρα έχει αρκετά σηματοδοτημένα μονοπάτια για πεζοπορία. Ό,τι κι αν κάνεις, μην ξεχαστείς να επιστρέψεις στην Υδρονέτα για να δεις το ηλιοβασίλεμα.

To do: Στο Skipper για καφέ και πρωινό με φόντο το γραφικό λιμάνι του νησιού /Στην Ψαροπούλα για φρέσκα ψάρια και θαλασσινά /Στο restaurant – bar Omilos (έχουν περάσει από εκεί οι Beatles και οι Rolling Stones) / Στον Πειρατή για κοκτέιλ και χορό

Πώς θα φτάσεις στην Ύδρα: Με δελφίνι από τον Πειραιά σε 1 ώρα και 30 λεπτά