Bar Luce: To αλά Grand Budapest καφέ του Wes Anderson στο Μιλάνο

O διάσημος σκηνοθέτης δημιούργησε το επόμενο hot spot της πόλης (και μοιάζει σαν σκηνικό από ταινία του).
Bar Luce: To αλά Grand Budapest καφέ του Wes Anderson στο Μιλάνο



Όταν είδα το Τhe Grand Budapest Hotel ένιωσα μια οπτική- αισθητική αποκάλυψη. Τα χρώματα, οι φιγούρες, οι συμμετρίες και το κιτς, μου "άνοιξαν" τα μάτια και το μυαλό. Ήταν το "big oh" της βραδιάς. Πέφτοντας στην είδηση ότι ο τιτανομέγιστος Wes Anderson, επιμελήθηκε του νέο hot spot του Μιλάνου, που φέρει το όνομα Bar LUce, πάτησα το κλικ με ταχύτητα φωτός.

Παστέλ χρώματα, περίεργα τυπώματα στους τοίχους, ρετρό έπιπλα των 70's, συνδυασμένα με φολκλόρ στοιχεία. Αν θα μπορούσε κάποιος με μία λέξη να χαρακτηρίσει αυτό το μέρος, θα το χρησιμοποιούσε τη λέξη comfort.

"Είναι ένα μαγαζί για "πραγματικούς ανθρώπους" και θέλαμε να καλύπτουμε όλες τις ανάγκες τους. Να μπορούν να απολαύσουν το φαγητό ή το ποτό τους, να συζητήσουν, να διαβάσουν, να χαλαρώσουν", δήλωσε ο ίδιος ο Anderson μιλώντας για το νέο του εγχείρημα. "Θα μπορούσε σίγουρα να  είναι ένα σκηνικό που θα επέλεγα να γυριστεί κάποια ταινία μου, αλλά σκοπός τώρα ήταν να δημιουργηθεί ένα μέρος όπου θα μπορούσε ακόμα και να εμπνέυσει κάποιον να γράψει... ταινία. Ένα μπαρ που θα ήθελα να περνάω τα "εμπνευσμένα" μου απογεύματα".

Φλιπεράκια, jukebox, παστέλ καναπέδες, παράξενες ταπετσαρίες και ένα μπαρ γεμάτο καλούδια από το πρωί. Βέβαια αν περιμένεις να δεις τον Gustave H. πίσω από το μπαρ να σου φτιάξει το latte σου, μάλλον θα απογοητευτείς ελαφρώς.

Κι αν φτάσεις μέχρι Μιλάνο τελικά, ρίξε μια τρίλεπτη ματιά στην πόλη, εδώ.

 

Πηγή φωτογραφιών: www.popsugar.com