Άνδρος: Ιδανικός προορισμός για απόδραση από την πόλη

Φτιάξε γρήγορα μια βαλίτσα και τη Δευτέρα δήλωσε "άρρωστη"
Άνδρος: Ιδανικός προορισμός για απόδραση από την πόλη



Αν δεν έχεις πάει στην Άνδρο, σπεύσε. Ρίξε δύο πράγματα σε ένα backpack, οπωσδήποτε μια ζακέτα και ένα μαντήλι (για το κεφάλι, γιατί ο αέρας δεν θα σε αφήσει σε ησυχία), το μαγιό σου, τη φωτογραφική σου και έφυγες. Το αυτοκίνητο καλά θα κάνεις να το φουλάρεις με βενζίνη, γιατί οι αποστάσεις που θα έχεις να διανύσεις, είναι μεγάλες.

Πήγα πέρσι και έχω να θυμάμαι τα καλύτερα (με εξαίρεση τον άνεμο που νόμιζα ότι θα γκρεμίσει το δωμάτιο που μέναμε).Μόλις δύο ώρες απόσταση από τη Ραφήνα, και είσαι στον πιο κοντινό παράδεισο των Κυκλάδων. Φανταστικές παραλίες, καλό κρέας, όμορφη χώρα και ηρεμία. Μπόλικη από δαύτη.

Διαμονή
Το που θα μείνεις είναι κάτι καθαρά υποκειμενικό. Αν θες γραφικό περιβάλλον, επίλεξε τη Χώρα, αν θες να είσαι κοντά στα μπαράκια που θα βγαίνεις το βράδυ, προτίμησε το Μπατσί, αν πάλι θες να είσαι δίπλα στο σημείο άφιξης- αναχώρησης, διάλεξε το λιμάνι.

Εμείς είχαμε μείνει στο Irene's Villas (22820 23344), με πολύ καλές τιμές, σε πολύ ωραίο spot και με άψογη φιλοξενία.

 

Παραλίες
Οι περισσότερες ωραίες είναι μακριά και με δύσβατες διαδρομές. Αγαπημένη μου ήταν σίγουρα τα Άχλα.Αλλά. Αν πας με το αυτοκίνητό σου, μην κλαις αν γυρίσεις με απώλειες, εκτός κι αν έχεις τζιπ. Προς τα μέσα του καλοκαιριού, πάει και καραβάκι.

Ακόμα δύο παραλίες που πρέπει οπωσδήποτε να πας, είναι το Βιτάλι και της Γριάς το Πήδημα. Για το δεύτερο δεν θα πω πολλά γιατί τα έχεις ακούσει ήδη, αλλά για το Βιτάλι θα σου πω ότι είναι παρόμοιας ομορφιάς παραλία με τα Άχλα, μόνο που είναι οργανωμένη (ελαφρώς) και έχει και καλύτερο δρόμο για να φτάσεις. 

Αν ο καιρός δεν το επιτρέπει, κοινώς αν έχει πολύ αέρα, προτίμησε μόνο τα Πίσω Γυάλια. Είναι το μοναδικό σημείο που κόβει ο αέρας. Η συγκεκριμένη παραλία είναι οργανωμένη και με ξαπλώστρες και με ένα beach bar (που πέρυσι έπαιζε μουσικάρες by the way).

 

Φαγητό
Αν τελικά πας στο Βιτάλι για μπάνιο, κοντά για φαγητό, θα πας στη Λιθοδομή (22820 61093), που βρίσκεται στο Κόρθι. Πεντανόστιμο μαγειρευτό φαγητό, λαχταριστή μελιτζανοσαλάτα και ρεβυθοκεφτέδες με σπανάκι.

Αν πάλι έχεις όρεξη για "ταξίδι", αναζήτησε τον Κόσση στην περιοχή του Άνω Φελλού (697 200 2975). Μπουκιά και συγχώριο. Εξαιρετικό κατσικάκι στη λαδόκολλα, τζατζικάκι δυναμίτης, συκωτάκι πεντανόστιμο. Ακόμα και στην ντομάτα της σαλάτας του, η γεύση είναι αλλιώτικη. Για να μην πω για τα ελαφάκια και τα άλογα που πάνε κι έρχονται. 
 
Πιο mainstream αλλά με εξαιρετική θέα και ωραίο σπιτικό φαγητό, είναι το Μπαλκόνι του Αιγαίου (22820 42064). Δώσε ψήφο εμπιστοσύνης στον κόκκορα με τα μακαρόνια. Πεντανόστιμος.

 

Καφέ-Ποτό
Για βράδυ συνήθως προτιμάται το Μπατσί. Τα δε hot spot του δεν είναι άλλα από τo Cafe Skala (που πρόσφατα συμπλήρωσε 20 χρόνια ζωής |22820 41656) και το Capriccio (για ωραία cocktail |2282 041770).

Αν θες πιο χαλαρά, πήγαινε στη Χώρα. Για μπυρίτσα και μεζέδες στον Πλάτανο και για χαλαρό ποτάκι, βυσσινάδα ή παγωτό στη Νοσταλγία.

 

Δες εδώ άλλους κοντινούς προορισμούς που μπορείς να ταξιδέψεις για Σ/κ.