6 πρώην επικίνδυνες χώρες που έγιναν Νο1 τουριστικοί προορισμοί

Και αξίζει να τις επισκεφτείς!
6 πρώην επικίνδυνες χώρες που έγιναν Νο1 τουριστικοί προορισμοί



Kάποτε αποτελούσαν εμπόλεμη ζώνη. Σήμερα φιγουράρουν στη λίστα των πιο αγαπημένων τουριστικών προορισμών. Αν θες κι εσύ να ανεβάσεις λίγο την αδρεναλίνη σου, ρίξε μια ματιά και κλείσε εισιτήρια.

Σρι Λάνκα
Για τρεις δεκαετίες η Σρι Λάνκα μαστιζόταν από έναν αιματηρό εμφύλιο πόλεμο. Από το 2009 και μετά όμως, μετατράπηκε σε έναν ταχέως αναπτυσσόμενο τουριστικό προορισμό, με εκπληκτικές παραλίες, τροπικά δάση και αξιοθέατα αιώνων.

 

Βολιβία 
Αποτελούσε μία από τις χώρες της Νοτίου Αμερικής με τον πιο υψηλό δείκτη εγκληματικότητας. Ωστόσο η πρόσφατη οικονομική της ανάπτυξη, σε συνδυασμό με τις νομοθετικές αλλαγές, έκαναν τη Βολιβία ένα από τα πιο αγαπημένα μέρη των περιπετειωδών τουριστών.

 

Ρουάντα
Κι από τη Λατινική Αμερική, απευθείας πτήση για Δυτική Αφρική. Από το 1994, όπου ο εμφύλιος και η γενοκτονία έλαβαν τέλος, η Ρουάντα πια είναι μια χώρα ασφαλής για τους επισκέπτες της. Αυτό βέβαια δεν την καθιστά "εύκολο" τουριστικό προορισμό. Δοκίμασε την με ομαδικό group.

 

Κολομβία
Γνωστή (κάποτε) παγκοσμίως ως η "χώρα της κοκαϊνης", σήμερα συγκαταλέγεται στη λίστα των New York Times, ως μία από τις χώρες που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς το 2015. Οι μεγάλες παραλίες, τα πολύχρωμα σπίτια και η "δυνατή" νυχτερινή ζωή, είναι τα ατού της.

 

Γεωργία
Να κι ένας ευρωπαϊκός προορισμός. Κάστρα, μοναστήρια και πράσινο. Καλό ταξίδι!

 

Κούβα
Μουσικές, χορός, πούρα και εντυπωσιακές γυναίκες. Όλα αυτά συν το τοπίο, συνθέτουν μια χώρα που εδώ και χρόνια οι τουρίστες επιλέγουν σταθερά. Πρόλαβέ την πριν μετατραπεί και αυτή σε american dream προορισμό.

Δες εδώ τις 10 πιο ωραίες παραλίες του κόσμου (ανάμεσά τους και δύο ελληνικές).