Έχεις όρεξη για ταξιδάκι στο εξωτερικό; Αυτοί είναι οι πιο οικονομικοί προορισμοί!

Τα πιο όμορφα και οικονομικά μέρη για να επισκεφθείς...
Έχεις όρεξη για ταξιδάκι στο εξωτερικό; Αυτοί είναι οι πιο οικονομικοί προορισμοί!



Όλοι χρειαζόμαστε διακοπές. Αλλά ένας παράγοντας που μας κάνει να το σκεφτόμαστε και να το ξανασκεφτόμαστε πριν πάρουμε τελικά την απόφαση, είναι ο οικονομικός. Δεν ζούμε και στην καλύτερη εποχή ως γνωστόν, οπότε πού λεφτά για έξοδα; Αν όμως είσαι fan των ταξιδιών και έχεις φυλάξει μερικές οικονομίες στην άκρη με σκοπό να τις ξοδέψεις στο αγαπημένο σου hobby, τα ταξίδια, ή για τις διακοπές σου, τότε εδώ θα δεις υπέροχους και οικονομικούς προορισμούς για το εξωτερικό. Θα ξοδέψεις τα χρήματά σου στα εισιτήρια αλλά όταν φτάσεις στον προορισμό σου δεν θα χρειαστείς πολλά για να περάσεις τέλεια χωρίς κόστος! Ρίξε μια ματιά:

Νησιά Fiji

Μπορείς να επισκεφθείς διάφορα μέρη, χωρίς να ξοδέψεις χρήματα, γιατί η είσοδος σε αυτά είναι δωρεάν. Μπορείς να επισκεφθείς υπέροχες παραλίες, να κάνεις water sports, να δεις τρομερά τοπία, χωρίς να ξοδέψεις ούτε 1 ευρώ! Πού θα μείνεις; Μπορείς να βρεις ξενοδοχεία που χρεώνουν τη διαμονή 25-30 ευρώ την ημέρα. Επίσης, θα βρεις μέρη για φαγητό σε πολύ οικονομικές τιμές. Θα φας θαλασσινά στην τιμή που πληρώνεις για να φας ένα burger! Αν είσαι φιλικός με τους ντόποιους, θα σου προτείνουν τα σωστά μέρη!

Καμπότζη

Μπορεί η Ταϊλάνδη να είναι από τα πιο όμορφα μέρη της Ανατολής, αλλά αν επισκεφθείς την Καμπότζη θα ενθουσιαστείς! Ο πλούσιος πολιτισμός της δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει εκείνον της Ταϊλάνδης, ενώ παράλληλα είναι ένας πολύ οικονομικός προορισμός για να επισκεφθείς. Μπορείς να μείνεις σε δωμάτιο με air-condition, πληρώνοντας λιγότερο από 18 ευρώ την ημέρα. Θα δοκιμάσεις ντόπια πιάτα με μόλις 3 ευρώ. Στην περιοχή θα βρεις πανέμορφες παραλίες και καταπράσινα δάση που περιμένουν να τα εξερευνήσεις. Στην πρωτεύουσα, Phnom Penh, θα πιεις το ποτό σου και θα διασκεδάσεις στα γεμάτα ζωή night clubs! Μην παραλείψεις να επισκεφθείς τη μαγευτική  Άνγκορ Βατ και την κατεστραμένη πόλη του Άνγκορ.

Πορτογαλία

Η Λισαβόνα είναι ένας πολύ όμορφος προορισμός και η ιδανική επιλογή για καλές και οικονομικές διακοπές. Θα χαλαρώσεις σε υπέροχες παραλίες με λευκή άμμο, ενώ θα γεύεσαι εξαιρετικής ποιότητας κρασί. Η κουζίνα, θα σε συναρπάσει! Μπορείς να νοικιάσεις ένα ποδήλατο για να εξερευνήσεις την πόλη, ή αν προτιμάς κάτι πιο ξεκούραστο, νοίκιασε ένα αμάξι. Έχεις πραγματικά τόσες πολλές επιλογές αν ταξιδέψεις στην Πορτογαλία και τα πράγματα που μπορείς να κάνεις και να δεις δεν τελειώνουν ποτέ!

Περού

Αν αποφασίσεις να κάνεις ένα ταξίδι στο Περού, υπολόγισε ότι χρειάζεσαι περίπου 40 ευρώ την ημέρα. Τα μαγευτικά τοπία που θα συναντήσεις, το υπέροχο σκηνικό που απλώνεται γύρω σου και τα αρχαιολογικά μνημεία που μπορείς να επισκεφθείς, θα σε καταπλήξουν! Αν αποφασίσεις να επισκεφθείς τον νούμερο ένα τουριστικό προορισμό, το Machu Picchu, θα σου κοστίσει αρκετά. Αλλά αν επιλέξεις διαφορετικά τουριστικά μέρη, όχι τόσο δημοφιλή, όπως  το Moray και το Choquequirao, μπορείς να δεις πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα εντελώς δωρεάν! Οι ντόπιοι είναι πολύ φιλικοί και θα σου δώσουν ό,τι πληροφορίες χρειάζεσαι. Όσο για το φαγητό, όπου και να πας, δεν θα πληρώσεις πάνω από 5 ευρώ.

Κίνα

Είναι γνωστός οικονομικός προορισμός. Δε θα ξοδέψεις πολλά χρήματα, αλλά δεν έχει και πολλά πράγματα να δεις αν μείνεις σε κάποια από τις μεγάλες πόλεις. Αλλά αν επισκεφθείς την ύπαιθρο θα αντικρίσεις τη φυσική ομορφιά και το φυσικό πλούτο της περιοχής, οπότε απέφυγε το κέντρο και προτίμησε να μείνεις εκεί. Το μόνο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσεις είναι η συνεννοήση, αλλά μιας και οι Κινέζοι είναι αρκετά φιλικοί θα προσπαθήσουν να σε εξυπηρετήσουν.

Νότια Κορέα

Θυμάσαι το Gangnam style; Είναι ένα δείγμα για το πόσο φιλικοί και πόσο χιούμορ έχουν οι κάτοικοι της χώρας, κάτι που θα διαπιστώσεις αμέσως μόλις την επισκεφθείς. Οι καλές τιμές που θα βρεις τόσο για διαμονή όσο και για φαγητό, είναι αντιστρόφως ανάλογες της ποιότητάς τους. Η Σεούλ, έχει πολλά μέρη για να επισκεφθείς και πολύ καλή νυχτερινή ζωή.

Μπαλί

Το Μπαλί της Νοτιο-ανατολικής  Ασίας είναι χωρίς αμφιβολία ο πιο φθηνός, επίγειος παράδεισος (μετά την Ελλάδα μας, φυσικά)!Το μεγαλύτερο νησί της Ινδονησίας που βρέχεται από τα πεντακάθαρα, σαν κρύσταλο , νερά του Ινδικού ωκεανού, θα σου προσφέρει πολλές δραστηριότητες, αν επιλέξεις να μείνεις σε κάποια παραθαλάσσια περιοχή.  Παραλίες με λευκή άμμο και ξέφρενη νυχτερινή ζωή, είναι ό,τι χρειάζεσαι για να περάσεις τέλεια! Μην παραλείψεις να επισκεφθείς τα βουνα, από όπου η θέα θα σε αφήσει με ανοιχτό το στόμα.